Contacteer ons

Nieuws

Jantien (44) heeft geen contact met haar dochter: “Ik mis haar niet”

Gepubliceerd

op

Maar liefst 47% van de Nederlanders heeft geen contact meer met een of meerdere familieleden. Jantien weet hoe dat is: zij heeft geen contact meer met haar dochter. “Hoe erg het ook klinkt: ik mis haar niet”, vertelt ze.

Jantien (44): “Mijn oudste dochter is altijd een vaderskindje geweest. Als ik terugkijk, denk ik dat ik weet hoe dat ontstaan is: 1,5 jaar na haar geboorte kreeg ik onze 2de baby die het 1ste jaar van haar leven veel extra zorg nodig had. Omdat mijn man onze oudste dochter ‘voor zijn rekening nam’, kon ik me aan de jongste wijden. Er ontstond een hechte band tussen mijn man en onze oudste, hechter dan tussen haar en mij. Als ze ’s nachts akelig gedroomd had, moest papa op de rand van haar bed zitten tot ze weer sliep, met mij nam ze geen genoegen. En eerlijk gezegd, ik vond dat wel makkelijk, want zoals veel vrouwen die een baan met een gezin combineren, was ik altijd moe.”

Schreeuwen
“Ze waren maatjes, mijn man en onze oudste, en dat was leuk. Minder leuk was het dat mijn dochter altijd partij voor haar vader trok. Als hij en ik weleens verschil van mening hadden, bemoeide ze zich ermee, en dan begon ze tegen mij te schreeuwen. Natuurlijk vonden mijn man en ik dat niet goed, maar de volgende keer deed ze het weer. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze ons tegen elkaar uit ging spelen: ‘Mama zegt… mama vindt…’ en dan kwam er iets onaardigs dat ik over mijn man gezegd zou hebben terwijl het gewoon niet waar was. Haar houding werd pas echt een probleem toen het tussen mijn man en mij steeds minder goed ging. Ik weet dat het heel erg is om over je eigen kind te moeten zeggen, maar ik merkte dat ze probeerde een wig tussen ons te drijven.”

Scheiden
“Tegen mij werd ze steeds vijandiger. Ze was inmiddels 17, en ze kon mijn man en mij zo geraffineerd tegen elkaar opzetten dat ik het vaak pas achteraf doorhad. En waarschijnlijk heel vaak ook niet. De sfeer in huis werd steeds akeliger, en niet alleen ik, maar ook mijn jongste dochter had het daar heel moeilijk mee. Uiteindelijk heb ik met veel verdriet tegen mijn man gezegd dat ik wilde scheiden. Hij was er ondanks alles toch kapot van, maar ik zag aan mijn oudste dat ze het geweldig vond. Tegelijk met mijn man is ze uit huis gegaan. Eerst heeft ze nog een jaar bij hem gewoond en daarna ging ze op kamers. Mij wilde ze niet meer zien, en dat is nog steeds zo. Ze heeft me zelfs voor haar bruiloft niet uitgenodigd. Ik vind het verschrikkelijk dat het zo is gegaan, maar hoe erg het ook klinkt: ik mis haar niet.”

Bron: Libelle Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending