Contacteer ons

Algemeen

Last van brandend maagzuur? Wellicht helpen deze simpele tips

Gepubliceerd

op

Heb je regelmatig last van oprispingen, opboeren of een branderig gevoel achter ’t borstbeen? Dan kun je last hebben van maagzuur. Gelukkig bestaan er een paar tips om van dit vervelende gevoel af te raken.

Brandend maagzuur (ook wel reflux genoemd) is een klacht waarbij er wat maagzuur omhoogkomt in de slokdarm. Dit kan komen doordat de spieren die je maag afsluiten het niet goed doen na eten of drinken. Dit kan voor oprispingen en een vervelend en brandend gevoel zorgen.

Iedereen heeft weleens last van brandend maagzuur na het eten van een zware maaltijd. Als je hier heel af en toe last van hebt, kan dit geen kwaad. Wel kan het erg hinderlijk zijn. Om er zo snel mogelijk van af te raken, kun je het volgende doen:

1. Losse kleding
Als je last hebt van brandend maagzuur kun je het beste losse kleding dragen. Dan heb je in ieder geval geen drukkend gevoel op je maag. Strakke kleding kan je maag samendrukken, waardoor maagzuur kan ontstaan.

2. Rechtop staan
Ook is het fijn om rechtop te staan, want ook je houding kan bijdragen aan brandend maagzuur. Een rechte houding legt namelijk minder druk op je onderste sluitspieren van je slokdarm. Zo voorkom je dat maagzuur in je slokdarm naar boven komt.

Als je ’s nachts last hebt van brandend maagzuur, kun je het beste een kussen onder je romp leggen. Door je hoofd en bovenlichaam hoger te houden dan je onderlichaam, moet de pijn langzaam weggaan.

3. Baking soda met water
Om het brandende gevoel te verminderen, kun je baking soda mixen met wat water en langzaam opdrinken. Sowieso is het slim om alles wat je drinkt, langzaam te drinken als je last hebt van brandend maagzuur.

4. Gember
Gember wordt ook al eeuwenlang gebruikt als remedie tegen maagzuur. Gember vermindert misselijkheid, dus het is best logisch als het ook helpt tegen maagzuur. Je kunt in dit geval het beste gemberthee drinken. Ginger ale is niet zo slim, want hier zit koolzuur in dat het maagzuur kan versterken.

5. Appelazijn
Het is misschien niet zo lekker, maar blijkt wel goed te werken tegen maagzuur. Eén slokje appelzijn kan het maagzuur al neutraliseren, waardoor de klachten verminderen. Ook al is er nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, is het wellicht wel het proberen waard.

6. Kauwgom
Uit onderzoek blijkt dat kauwgom gedurende een half uur na de maaltijd kan helpen om brandend maagzuur te verminderen. Kauwgom stimuleert namelijk de speekselproductie en het slikken, waardoor je het maagzuur verdunt of zelfs verwijdert.

7. Vermijd sigaretten(rook)
Roken is sowieso natuurlijk slecht voor je gezondheid, maar wist je dat roken ook kan bijdragen aan brandend maagzuur? Als je een roker bent en je hebt last van maagzuur, dan kun je het beste stoppen. In ieder geval op het moment dat je last hebt, maar het liefst natuurlijk helemaal.

Bron: Healthline, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

André Hazes deelt schaars geklede foto van Monique Westenberg

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes deelde op Instagram een foto van zijn grote liefde Monique Westenberg. Monique is daar vrij schaars gekleed op en straalt. André is terecht trots op zijn vriendin.

Lees verder

Algemeen

André Hazes doet een opmerkelijke uitspraak over Marco Borsato: “Ik roep dat al een paar jaar”

Gepubliceerd

op

Door

Dinsdagavond krijgen we een erg openhartige André Hazes te zien in ‘Het Huis’. Hij blikt er onder meer terug op de turbulente kindertijd die het succes van zijn vader, André Hazes Sr., met zich meebracht.
“Wij leefden altijd in een bepaalde angst”, André toe. “En dat kwam door die ouwe. Zoals zijn pet stond, zo moesten wij leven.” Omdat zijn jeugd zo hectisch was, heeft André ingezien dat hij dat absoluut niet wil voor Dré, zijn zoontje. “Ik wil de betere versie van mijn ouders zijn. Ze hebben hun vreselijke best gedaan. Maar ik wil het anders voor mijn zoontje.”

De carrière van Hazes Jr. schoot razendsnel naar ongekende hoogten. In enkele jaren tijd groeide hij uit tot hét nieuwe idool van het Nederlandstalige lied. Hij stootte zo die andere Nederlandse ster, Marco Borsato, van de troon. “Ik neem nooit genoegen met de tweede plek. Ik roep dat al een paar jaar. Het leuke is ook dat Marco me niet tegenhoudt. Integendeel.”

Lees verder

Algemeen

Volgers gaan stuk om opzichtige Photoshop-fout in foto van Fabiola Volkers

Gepubliceerd

op

Door

We schrijven hier weleens over bepaalde mensen die zonder talent toch een bekende Nederlander weten te worden. Vaak hebben we het dan over Famke Louise maar er is één iemand die daar nov ver bovenuit steekt. We hebben het uiteraard over Fabiola Volkers. De dame die tegenwoordig door het leven gaat als zangeres werd bij het grote publiek bekend na haar deelnames aan Holland’s Next Top Model en Temptation Island VIPS. Op Instagram heeft ze bijna 600.000 volgers en dus mag ze zichzelf een echte influencer noemen. Eentje die niet zoveel kaas heeft gegeten van Photoshop alleen…

De knie van Fabiola

“Waar is je knie naartoe?” vraagt iemand bijvoorbeeld. “Editor: je knie. Fabiola: haal het weg”, grapt een ander. Veel anderen constateren hetzelfde en iemand zegt zelfs nog een foutje te herkennen: “Je teen komt uit je schoen links op de foto. En je knie, die is weg gevlogen ofzo.”

Lees verder

Trending