Contacteer ons

Algemeen

7 dingen waar je nu mee moet stoppen als je geen griep wilt krijgen

Gepubliceerd

op

Soms is het krijgen van de griep een kwestie van pech, maar je kunt natuurlijk wel je beste beentje voor zetten om de griep te voorkomen. Dat kun je doen door te stoppen met deze 7 alledaagse dingen. 

Zodra je neus begint te lopen, je jeuk krijgt op verschillende plekken op je lichaam en je het om de haverklap weer koud of juist warm hebt, weet je dat je de griep te pakken hebt. Gelukkig helpen deze tips je om de virussen en bacteriën uit huis te houden.

1. Vergeet niet je duimen te wassen
Tijdens het wassen van je handen vergeten veel mensen ook hun duimen goed schoon te maken. Maar aangezien je je duim veel gebruikt tijdens het computeren of appen op je telefoon, is het belangrijk je duimen onder de kraan niet te vergeten.

2. Zet nooit je tas op de grond
Als je je tas in het restaurant op de grond zet, mee naar huis neemt en ‘m daar op het aanrecht dropt, dringen allerlei ongewenste bacteriën je huis binnen. Mocht je dit per ongeluk alsnog gedaan hebben, maak de tas en het aanrecht dan schoon met een mix van warm water en milde vloeibare gezichtszeep.

3. Houd tandenborstels uit elkaar
Hartstikke handig, zo’n bankje op de wasbak waar alle tandenborstels in staan. Maar dit is precies waar het misgaat. Als er ook maar iemand in huis het griepvirus heeft, is de kans groot dat door de tandenborstels de rest van de familie binnen een paar dagen ook plat op de bank ligt. Bedek daarom de tandenborstels of leg ze uit elkaar.

4. Handgrepen keukenkastjes schoonmaken
Misschien dat je tegenwoordig alle klinken in huis al meepakt tijdens een schoonmaakbeurt, maar de handgrepen van de keukenkastjes willen we nog weleens vergeten. Maar rond deze tijd van het jaar kun je dit toch maar beter wel doen. Deze handgrepen raakt iedereen in huis aan. Dus als er iemand ziek of ziek aan het worden is, is dat voor bacteriën een ideale manier om het virus over te dragen.

5. Niet achter je bureau lunchen
Een gemiddeld bureau is 100 keer viezer dan een normaal toilet. Dus dan kun je je wel voorstellen dat het niet zo slim (en smakelijk) is om achter je bureau te lunchen.

6. Neem je telefoon niet mee naar het toilet
Hoe verleidelijk het ook is om terwijl je op het toilet zit even Instagram of Facebook te checken, doe het liever niet. Laat je telefoon lekker in je zak of op tafel liggen. Je smartphone zit anders binnen de kortste keren onder de vieze bacteriën en ook daardoor loop je sneller de kans om de griep te krijgen. De bacteriën op je mobiel doodmaken, kun je het beste doen door ‘m schoon te maken met alcoholdoekjes.

7. Vervang je lakens elke 2 weken
Iedereen die bij jou in bed ligt, kan hetzelfde virus krijgen als jij en vice versa. Het is daarom verstandig om je lakens op tijd te wassen en te vervangen. Doe dit binnen 2 weken.

Bron: Good Housekeeping, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

André Hazes deelt schaars geklede foto van Monique Westenberg

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes deelde op Instagram een foto van zijn grote liefde Monique Westenberg. Monique is daar vrij schaars gekleed op en straalt. André is terecht trots op zijn vriendin.

Lees verder

Algemeen

André Hazes doet een opmerkelijke uitspraak over Marco Borsato: “Ik roep dat al een paar jaar”

Gepubliceerd

op

Door

Dinsdagavond krijgen we een erg openhartige André Hazes te zien in ‘Het Huis’. Hij blikt er onder meer terug op de turbulente kindertijd die het succes van zijn vader, André Hazes Sr., met zich meebracht.
“Wij leefden altijd in een bepaalde angst”, André toe. “En dat kwam door die ouwe. Zoals zijn pet stond, zo moesten wij leven.” Omdat zijn jeugd zo hectisch was, heeft André ingezien dat hij dat absoluut niet wil voor Dré, zijn zoontje. “Ik wil de betere versie van mijn ouders zijn. Ze hebben hun vreselijke best gedaan. Maar ik wil het anders voor mijn zoontje.”

De carrière van Hazes Jr. schoot razendsnel naar ongekende hoogten. In enkele jaren tijd groeide hij uit tot hét nieuwe idool van het Nederlandstalige lied. Hij stootte zo die andere Nederlandse ster, Marco Borsato, van de troon. “Ik neem nooit genoegen met de tweede plek. Ik roep dat al een paar jaar. Het leuke is ook dat Marco me niet tegenhoudt. Integendeel.”

Lees verder

Algemeen

Volgers gaan stuk om opzichtige Photoshop-fout in foto van Fabiola Volkers

Gepubliceerd

op

Door

We schrijven hier weleens over bepaalde mensen die zonder talent toch een bekende Nederlander weten te worden. Vaak hebben we het dan over Famke Louise maar er is één iemand die daar nov ver bovenuit steekt. We hebben het uiteraard over Fabiola Volkers. De dame die tegenwoordig door het leven gaat als zangeres werd bij het grote publiek bekend na haar deelnames aan Holland’s Next Top Model en Temptation Island VIPS. Op Instagram heeft ze bijna 600.000 volgers en dus mag ze zichzelf een echte influencer noemen. Eentje die niet zoveel kaas heeft gegeten van Photoshop alleen…

De knie van Fabiola

“Waar is je knie naartoe?” vraagt iemand bijvoorbeeld. “Editor: je knie. Fabiola: haal het weg”, grapt een ander. Veel anderen constateren hetzelfde en iemand zegt zelfs nog een foutje te herkennen: “Je teen komt uit je schoen links op de foto. En je knie, die is weg gevlogen ofzo.”

Lees verder

Trending