Contacteer ons

Algemeen

Waarom steeds minder 50-plussers naar de huisarts gaan

Gepubliceerd

op

De meeste mensen gaan bij ieder kwaaltje voor de zekerheid even langs de huisarts. Toch blijkt dit bij 50-plussers steeds minder te zijn. 

Wanneer 50-plussers last hebben van fysieke klachten, brengen ze het liefst een bezoekje aan de huisarts. Maar de vanzelfsprekendheid neemt wel af.

Zelf uitzoeken
Zo zoeken ouderen steeds vaker zelf uit wat de klachten kunnen betekenen. Dit doen ze op internet of bij vrienden en kennissen. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1721 Nederlanders boven de 50 jaar.

Daling
Ongeveer 76% van de ouderen die fysieke klachten ervaart gaat naar de huisarts. Dit klinkt nog best veel, maar dit percentage is de afgelopen jaren afgenomen. In 2018 ging nog zeker 80% van de 50-plussers naar de huisarts. Tegenwoordig zoeken veel mensen hun problemen op via zoekmachines, specifieke websites, vrienden of familieleden of ze doen zelfs helemaal niets. Ze hopen dat de klachten vanzelf weer over gaan.

Jongere generaties
En een verdere daling ligt in de lijn der verwachtingen, aangezien jongere generaties ook steeds minder vaak langs de huisarts gaan als zij klachten hebben. Bij volwassenen tussen de 49 en 63 jaar daalde het percentage van 78% in 2018 naar 73% in 2019.

Internet
“De huisarts staat nog steeds hoog in het aanzien bij oudere Nederlanders”, concludeert Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. “Maar er is wel degelijk een verschuiving zichtbaar.” Het googelen naar de oorzaak en oplossing van je problemen is de laatste tijd de normaalste zaak van de wereld geworden. Begin dit jaar werd zelfs bekend dat van alle Europeanen Nederlanders het meeste zoeken op internet naar gezondheidsproblemen.

Bron: Margriet, Medicalfacts, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Wesley Sneijder is helemaal klaar met Yolanthe en gaat nu keihard voor Nikkie Plessen

Gepubliceerd

op

Door

Terwijl Yolanthe momenteel in Los Angeles bivakkeert met zoontje Xess Xava lijkt Wesley Sneijder in Nederland lekker op vrouwenjacht te zijn. Nikkie Plessen zou de vrouw zijn op wie de voormalig profvoetballer zijn oog heeft laten vallen. De twee zouden onlangs tot diep in de nacht hebben gefeest in de Amsterdamse Ziggo Dome en dat terwijl Nikkie thuis gewoon een man heeft zitten die op haar wacht.

Wesley Sneijder verliefd op Nikkie Plessen?

Wesley zou zich daarentegen niet hebben ingehouden en leek volgens omstanders erg gecharmeerd te zijn van Nikkie. Wie weet waar dit gaat eindigen!

Lees verder

Algemeen

Bridget Maasland laat mannen keihard watertanden met selfie zonder kleren in bed!

Gepubliceerd

op

Door

Bridget Maasland is de laatste maanden volop in het nieuws. Dat is natuurlijk niet voor niets, ze heeft een nieuwe relatie met André Hazes. Het verschil tussen de twee is 19 jaar (André is net jarig geweest) maar dat lijkt het stel niet te deren. Het is algemeen bekend dat de blondine op jongere mannen valt. Ook dat de zanger op oudere vrouwen valt is geen geheim. Zijn eerdere liefde en moeder van zijn kind is immers ook 16 jaar ouder dan hijzelf is. Maar we kunnen wel stellen dat de jonge zanger behoorlijk wat smaak heeft wat vrouwen betreft.

Bridget Maasland laat mannen watertanden

Wat hoewel zijn nieuwe vlam de 45 al heeft aangetikt, kunnen we daar niet veel van zien. En zo nu en dan trakteert de blonde presentatrice haar volgers dan ook op een heerlijk kiekje om dat eventjes duidelijk te maken!

Lees verder

Algemeen

Bridget Maasland vertelt snoeihard familienieuws betreft broertje!

Gepubliceerd

op

Door

Dat het contact tussen André Hazes en Roxeanne Hazes al jaren behoorlijk moeilijk loopt weten de meeste mensen wel. Wat veel mensen niet weten is dat Bridget Maasland in eenzelfde schuitje zit. Ze heeft namelijk al zo’n elf jaar géén contact met haar broertje. In Linda’s Zomerweek vertelt ze het volgende: “Mijn broer en zijn vriendin wilden even hun eigen weg volgen. Ik heb hem een keer opgezocht, nadat een vriend uit een vriendengroep van ons was overleden. Ik had hem toen een jaar of zes niet gezien. Ik dacht toen: wat nou als ik morgen onder een tram loop of als er iets met mij gebeurt? Dan wil ik toch dat hij weet dat ik er alles aan had gedaan: dat het niet mijn schuld was dat we elkaar niet meer zagen.”

Bridget Maasland geen contact met broertje

Helaas heeft dat er destijds niet voor gezorgd dat het contact weer als vanouds was. Ze hebben elkaar alsnog jaren niet gezien of gesproken erna. Bryan heeft vervolgens wel contact opgezocht met zijn zus.

Lees verder

Trending