Contacteer ons

Algemeen

Roel van Velzen over scheiding met moeder van zijn kinderen : ‘Het snijdt door je heen’

Gepubliceerd

op

Dat Roel van Velzen (41) door een loodzware periode gegaan is, is inmiddels geen geheim meer. In twee jaar tijd moest hij afscheid nemen van zijn vader én schoonvader, en in april dit jaar strandde het huwelijk van de zanger. Hoewel hij laatst al het een en ander vertelde over zijn scheiding, doet hij nu opnieuw een boekje open. Daarbij vertelt hij bovendien hoe Marloes en hij het nieuws brachten aan hun kinderen Laut Pepijn en Boaz.

Aan AD vertelt Roel er samen met zijn ex alles aan gedaan te hebben om hun huwelijk te redden, maar helaas mocht het niet baten. “Het glipte door onze vingers”, aldus de zanger over de periode waarin hij en Marloes elkaar kwijt leken te raken. De twee besloten destijds in relatietherapie te gaan, maar dat bleek onvoldoende. “Ik heb zo veel geleerd over mezelf. Meer communiceren, durven uitzoeken wat je voelt. Ik heb lang gedacht: dat komt wel weer goed. Maar je moet aan de slag.” Uiteindelijk bleek de koek toch echt op. “Ik heb geleerd dat we gelukkiger zijn als we niet iedere dag in elkaars leven zijn”, zei hij er eerder al over.

In therapie

Hoewel de relatietherapie zijn huwelijk niet heeft kunnen redden, zou Roel het andere stellen wél aanraden. “Ik denk dat het je relatie sterker kan maken”, vertelt hij aan de krant. “Als een soort apk-keuring van je relatie.” Volgens de zanger kan het dan ook geen kwaad om al hulp in te schakelen wanneer er nog géén vuiltje aan de lucht is.

Kinderen inlichten

Een van de moeilijkste delen van de scheiding was het inlichten van de kinderen. “Het snijdt door je heen”, geeft de zanger toe. Ook vertelt hij over het moment waarop hij en Marloes het nieuws brachten. “We zaten in het weekend ’s morgens op de bank met z’n vieren. Dan vertel je dat het niet aan hen ligt. Dat we nooit stoppen van hen te houden. Er was verdriet, we hebben gehuild. We zeiden ook dat dit niet betekent dat we elkaar nooit meer zien. We zijn daarna naar de dierentuin gegaan, maar ook naar het nieuwe huis van mijn ex. Om duidelijk te maken dat het echt zo is.”

Gescheiden ouders

Roel heeft zelf ook gescheiden ouders; zijn vader en moeder gingen uit elkaar toen hij een jaar of vijf/zes was. Hoe hij dat te horen kreeg? “Harmonieus”, kan de zanger zich herinneren. “Ik heb er ook geen trauma aan overgehouden. Ik heb gezien hoe belangrijk het is om als ouders goed contact met elkaar te houden en respectvol met elkaar om te gaan.”

Kinderen

Van Velzen en zijn vrouw Marloes waren twintig jaar samen, waarvan acht jaar getrouwd. De twee zouden “als goede vrienden gelukkiger zijn dan als geliefden” en lieten in april 2019 dan ook weten “in goed overleg” uit elkaar te zijn gegaan. Samen hebben ze twee zoons: Laut Pepijn (7) en Boaz (6). Daarover liet Roel weten in een statement: “We blijven beiden voor onze twee zoons zorgen en zullen er samen alles aan doen om ze een fantastische jeugd te geven.”

Daten

Onlangs biechtte Roel op weer aan het daten te zijn. Veel liet hij er niet over los, behalve dat het “gezellig” is. Hij zei daarnaast het liefdesgeluk niet via een datingapp te zoeken. “Een heleboel van mijn vrienden zeiden: ‘wij gaan je natuurlijk wel op Tinder zetten’”, aldus Roel. “Een bevriende collega van mij zat op Tinder en die moest continu uitleggen dat hij het écht was. Daar geloof ik dus niet in.”

Bron: Story Beeld : Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Rachel Hazes reageert op pittige uitspraken zoon André

Gepubliceerd

op

Door

Rachel Hazes en zoon André hebben sinds een tijd weer contact met elkaar. De twee spraken elkaar lange tijd niet en André deed in die periode een aantal pittige uitspraken over zijn moeder. De zanger heeft daarvoor nu zijn excuses aangeboden.

Openhartig

Eind september was André te gast in het programma Waar is De Mol? Daarin vertelde hij openhartig over de band die hij destijds met zijn moeder had. “Mijn moeder is ergens gewoon heel erg ziek”, zei hij toen.

“Hoe kun je nou drie jaar geen contact hebben met je zoon?’ En dan was ze er heilig van overtuigd: ’Ja, maar dat lag niet aan mij.’ Dus zij ziet dat dan niet.”, vertelde hij.

Verwarring

Rachel vertelt aan Story dat ze niets begreep van het interview in Waar is De Mol? “André en ik hebben al die tijd contact gehad. Hij zei direct tegen me dat zijn interview met Johnny niet echt heel goed voor mij was. Dat er een beeld was ontstaan dat er niet is. Het was verkeerd overgekomen. Daar zei hij sorry voor.”

André en Rachel hebben de strijdbijl inmiddels begraven, want alles lijkt weer koek en ei tussen de twee. “Soms zeg je dingen en dan komt het anders over. Zeker na de montage. Maar ik weet dat Andre en ik een echt goede band hebben. Het is ook dankzij mijn kinderen dat ik uit die depressie ben gekomen.”

Die depressie kwam niet voort uit een ziekte, zoals André het beschreef, maar uit een opeenstapeling van gebeurtenissen. “Alles wat er in de afgelopen tien jaar is gebeurd, kwam er de afgelopen jaren uit. Met als genadeklap de breuk met André. Dat hakte er behoorlijk in”, legt Rachel uit.

Inmiddels gaat het stukken beter met de 49-jarige. “Ik heb weer zin in het leven. Samen met onze kinderen”, aldus Rachel.

Bron: Shownieuws | Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Wie ruimt eigenlijk de poep van een blindengeleidehond op?

Gepubliceerd

op

Door

De boete voor het niet opruimen van hondenpoep, is fiks. Als je betrapt wordt, kun je je schrap zetten voor een rekening van zo’n €140. Maar wat als je blind bent? 

Wie ruimt de poep van een blindengeleidehond op?

Vrijgesteld van opruimplicht 
Iets wat meerderen met ons zich sterk afvragen op social media. En gelukkig is er ook antwoord op. Die heel simpel blijkt te zijn: blinde mensen hoeven hondenpoep namelijk niet op te ruimen. Zij zijn vrijgesteld van de opruimplicht, net als andere mensen met een lichamelijke beperking en een hulphond. Er is alleen wel een kanttekening.

Niet officieel erkende hulphonden
Blinde of op een andere manier beperkte baasjes van officiële geleidehonden, zijn vrijgesteld van hondendrollen opruimen. Dit zijn honden met een tuigje van instanties als KNGF geleidehonden en Hulphond Nederland. Maar baasjes van niet officieel erkende hulphonden moeten de drollen wél oprapen. Hoe? Door goed het ritme van hun hond te leren kennen, zodat ze ongeveer weten wanneer er poep op valt te ruimen. Hoe ze die dan vinden? Door met het poepzakje om de hand langs de rug van de hond richting de drol af te dalen, zo legt een expert uit aan Vice.

Boetes hondenpoep
Ben je niet blind of beperkt? Dan kun je maar beter gewoon de drollen van je viervoeter oprapen. Zoals eerder gezegd, hangt je anders een boete van zo’n €140 boven het hoofd. Je kunt ook al een boete krijgen als je hond nog niet eens gepoept heeft, maar duidelijk is dat je geen poepzakjes bij je hebt. Dat kost je, als je betrapt wordt, namelijk al €95. Hetzelfde boetebedrag voor als je je hond niet aangelijnd hebt waar het wel moet.

Bron: Vice, Boetes.nl, Libelle Beeld: iStock 

Lees verder

Algemeen

Rachel Hazes over Bridget: ‘Ik gun hem dit geluk ook’

Gepubliceerd

op

Door

Voor het eerst heeft Rachel Hazes het gevoel dat het leven haar weer toelacht. De weduwe van André Hazes, die twee weken geleden exclusief in Story haar entree in de schijnwerpers maakte, wil ook weer meer onder de mensen komen; ze wil niemand uit de weg gaan.

En ze is dolgelukkig met Bridget Maasland, de nieuwe vrouw in het leven van haar zoon André. Tot afgelopen weekend hadden ze elkaar nog niet ontmoet. Wel spraken ze telefonisch al vaak met elkaar. ‘Bridget is top!’ vertelt Rachel aan Story. ‘Ik kan ongelooflijk met haar lachen. We hebben echt dezelfde humor.’ Het verbaast Rachel niet dat André, na Monique, opnieuw verliefd werd op een veel oudere vrouw. ‘Nee, dat is nou eenmaal het type waar hij als een blok voor valt. Oudere vrouwen. En Bridget heeft ook nog eens een geweldige uitstraling. Dus ja, ik begrijp hem wel. Ik gun hem dit geluk ook.’ Over haar inmiddels ex-schoondochter Monique Westenberg wil Rachel liever niet praten. ‘Een scheiding is nooit leuk. Zeker niet wanneer er een kindje bij betrokken is. Maar ik vind dat André heel goed met alles omgaat. Met veel respect voor iedereen. Dat maakt me ontzettend trots.’

Bron: Story Beeld: Instagram

Lees verder

Trending