Contacteer ons

Algemeen

Afvallen? Probeer dan dít aantal uren per nacht te slapen

Gepubliceerd

op

Om af te vallen is het belangrijk om voldoende te bewegen én gezond te eten. Maar weet je welke factor ook nog een grote rol speelt bij de mate waarin je zult afvallen? Je nachtrust!

Je zou het misschien niet verwachten, maar het aantal uurtjes slaap dat jij per nacht pakt, heeft een grote impact op je gewicht.

Honger en verzadiging

Slaap helpt je namelijk om hormonen zoals ghreline (het hongerhormoon) en leptine (het hormoon dat je verzadiging regelt) in balans te houden. Als je te weinig slaapt, dan neemt je ghrelinegehalte en dus je hongergevoel toe, terwijl je leptinegehalte juist afneemt. Daardoor raakt je verzadigingsgevoel in de war.

Energie verbranden

“Tijdens je slaap worden veel hormonen, waaronder het groeihormoon, geproduceerd”, zo legt slaapexpert Rizwana Sultana uit. “De afscheiding van het groeihormoon is niet alleen belangrijk voor de groei en het herstel van weefsels en cellen, maar het zorgt er ook voor dat het lichaam energie uit vetreserves kan verbranden.”

Aantal uren slaap

Maar hoeveel slaap heb je nu precies nodig om af te vallen? Volgens dokter Sultana zou je elke nacht zo’n zeven à acht uur slaap moeten pakken om zo snel mogelijk gewicht te verliezen. “Slaap je minder, dan raken je hormonen uit balans, waardoor je veel sneller toegeeft aan die overheerlijke vette pizza of reep chocolade dan wanneer je wel uitgerust aan je dag begint.” Uit onderzoek blijkt zelfs dat je gemiddeld 385 calorieën meer per dag eet, als je slecht hebt geslapen. Daarnaast zou je minder motivatie hebben om te gaan sporten als je niet goed uitgerust bent.

Koude slaapkamer

Wil je je metabolisme nog een extra boost geven? Dan kun je het best je verwarming een graadje lager zetten. Slapen in een kamer waarin de temperatuur tussen de 15,5 °C en 19,4 °C ligt, zorgt er namelijk voor dat je maar liefst 7 procent meer calorieën verbrandt dan in een warmere slaapkamer. Omgerekend betekent dat, dat je 100 calorieën extra verbrandt na drie nachten. Dat lijkt misschien niet veel, maar op jaarbasis komt het neer op meer dan 12.000 extra verbrande calorieën. Afvallen ging nog nooit zo makkelijk.

Bron | Hello Magazine, Margriet Foto | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Nieuwe trieste foto van Bridget Maasland laat zien dat er tóch écht keihard iets mis is!

Gepubliceerd

op

Door

Dat het niet helemaal lekker is gegaan met de relatie van Bridget Maasland en André Hazes is inmiddels wel duidelijk. De geruchten over verschillende voorvallen lopen de spuigaten uit. Er gaan verhalen rond dat de blondine een klap verkocht zou hebben aan Monique Westenberg. André zou in een toilethokje gespot zijn met zijn ex op de vakantie waar hij met Bridget was. En nog veel meer. Maar wat ook niet zo lekker gaat is de lip van de blonde presentatrice. Voor ze naar Curacao vertrok was al duidelijk dat er iets aan de hand was met de onderlip van de presentatrice, te zien op de eerste onderstaande foto. Op een vakantiekiekje was ook duidelijk iets aan de hand met haar lippen, tweede foto.

Wat is er aan de hand met de lip van Bridget Maasland

Maar een derde foto laat zien dat er nog steeds iets is met haar onderlip. Of het nu gaat om een koortslip of iets anders is niet duidelijk. We hopen van niet voor André. En natuurlijk ook niet voor Monique, want anders heeft de hele gang er eentje te pakken!

View this post on Instagram

Let’s kick some ass today! 💋💋

A post shared by Bridget (@bridgetmaasland) on

Lees verder

Algemeen

’Marieke Elsinga bedreigd’

Gepubliceerd

op

Door

Marieke Elsinga is behoorlijk aangeslagen. De presentatrice vond donderdag een briefje onder haar ruitenwisser met een behoorlijk bizarre boodschap.

„Sommige mensen zijn echt helemaal gek, maar dan echt helemaal gek”, begint Marieke haar relaas op haar Instagram Stories. „Ik kom net in mijn straat bij mijn auto. Er zijn vrij smalle parkeerplekken in de straat. Vind ik onder mijn voorruit een briefje…”

„Sommige mensen zijn echt helemaal gek, maar dan echt helemaal gek”, begint Marieke haar relaas op haar Instagram Stories. „Ik kom net in mijn straat bij mijn auto. Er zijn vrij smalle parkeerplekken in de straat. Vind ik onder mijn voorruit een briefje…”

In eerste instantie vreesde Marieke nog dat er misschien iemand tegen haar auto was gereden. „Maar nee. Wat blijkt er op het briefje te staan: ’Vuile hufter, volgende keer goed parkeren anders sla ik je ruit in.’ Goh, lekker vrolijk type…”

Meteen kijkt ze of ze dan ook echt asociaal heeft geparkeerd. „Nou, laten we zeggen dat ik met een derde van mijn voorband over de witte rand sta. Mensen zijn gek geworden!”, besluit ze.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Anouk keihard en kraakhelder over situatie met Lil’ Kleine

Gepubliceerd

op

Door

Op Instagram heeft Anouk vrijdagmiddag vragen van haar volgers beantwoord, nadat ze hen eerder had opgeroepen vragen te stellen. „Vraag maar raak, maar aub geen vragen die ik normaliter in interviews krijg”, schreef de zangeres naast een foto van zichzelf.

Fans vuren diverse vragen op haar af: wat haar favoriete eten is en of er nog een concert van haar komt dit jaar?

Ook brutale vragen worden door Anouk niet vermeden. Wanneer iemand aan haar vraagt: „Hoe is de situatie tussen jou en Kleine op dit moment? Is er vrede gemaakt of is er nog een sfeer waarin jullie beiden elkaar negeren? is Anouk zoals gewoonlijk goudeerlijk. Haar reactie? „Nee, negeer”, aldus Anouk.

Vorig jaar november werd bekend dat The voice of Holland-coaches Anouk en Lil’ Kleine tijdens de opnames van The Battles bonje met elkaar hebben gekregen. Het conflict zou zelfs zo erg zijn, dat ze niet meer met elkaar in één studio zouden willen zitten. Dat laatste bleek mee te vallen: tijdens de liveshows zitten beide coaches gewoon elke vrijdagavond in hun rode stoel.

Collega-coaches Ali B. en Waylon hebben in de tussentijd diverse uitlatingen gedaan over de ruzie tussen de twee en zelf liet Anouk eind december erover weten op Instagram Stories: „Mijn god, wat een sensatie. Dat ik word uitgemaakt voor kankerhoer en dat ik de vinkentering kan krijgen is allemaal niet zo schokkend en belangrijk. I’ve been called worse, zeg maar.” Daarbij gaf ze ook aan er wel klaar mee te zijn.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Trending