Contacteer ons

Algemeen

Brokkenpiloot? Dít zegt jouw sterrenbeeld over je rijgedrag

Gepubliceerd

op

Ben jij een geboren chauffeur of een brokkenpiloot? Volgens onderzoek van een Britse autoverzekeraar en de Engelse astrologe Debbie Frank zou dat zo maar eens aan je geboortedag kunnen liggen. Frank analyseerde de schadegegevens van 2000 Britten en vroeg de deelnemers naar zowel hen rijstijl als sterrenbeeld.

Op basis van deze gegevens trok ze een paar opvallende conclusies:

Waterman

Mensen met dit sterrenbeeld hebben de minste kans om gelijk te slagen voor hun rijexamen. Ze bezitten vaak auto’s in een opvallende kleur, maar houden ze niet bepaald schoon. “Watermannen geven niet om uiterlijke schijn. Maar ze zijn tegelijkertijd wel wat egoïstisch aangelegd. Ze zullen dus niet snel voorstellen om een avondje de Bob te zijn.

Vissen

Vissen zijn volgens Frank échte autoliefhebbers. Ze rijden bij voorkeur in een sportief model dat er altijd spic en span uitziet. Hoe duurder, hoe beter, stelt Frank. “Vissen verlangen ernaar om de alledaagse wereld te ontvluchten.”

Ram

“Ram heeft de neiging om weinig aandacht voor anderen te hebben”, stelt Frank. Bijna één derde (28 procent) houdt geen rekening met andere weggebruikers. “Het is daarnaast het meest competitieve sterrenbeeld van de dierenriem, dus natuurlijk willen ze altijd de beste auto hebben. Ze zijn altijd gehaast, wat tot onveilige situaties kan lijden.”

Stier

Uit de gegevens van het verzekeringsbedrijf blijkt dat dit sterrenbeeld het vaakst schade veroorzaakt bij een ongeval. Daarnaast zijn ze geen kei in parkeren. “Stieren zijn een koppig soort. Ze bedenken een plan en daar zijn ze niet van af te brengen. Dat betekent dat ze niet altijd voor de makkelijkste route kiezen.”

Tweelingen

Dit sterrenbeeld heeft weinig rijlessen nodig. Van de bestuurders slaagde 57 procent in één keer voor het examen. “Tweelingen zijn één van de betrouwbaarste bestuurders die er zijn. Ze zullen zich aan hen rechten en plichten houden en bieden zichzelf graag als chauffeur of Bob aan”, aldus de astrologe.

Kreeft

Heb je maar weinig plek om je auto neer te zetten? Laat hem dan parkeren door een kreeft. Dit sterrenbeeld is namelijk een ware parkeerprofessional. “Kreeften zijn voorzichtig van aard en zullen de auto als een tweede huis behandelen, waardoor ze hun uiterste best doen om zo secuur mogelijk te kunnen manoeuvreren.”

Leeuw

Leeuwen zijn volgens Frank echte snelheidsduivels. “Leeuwen beschouwen zichzelf als de koning van de weg. Ze trekken zich daarom ook niks aan van snelheidslimieten. Het competitieve karakter van dit sterrenbeeld zorgt er daarnaast voor dat ze vaak in één keer slagen voor het rijexamen.”

Maagd

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het sterrenbeeld Maagd. Ze rijden dan ook graag in een elektrische auto. “Maagden worden aangestuurd door Mercurius, een planeet van autorijden en mobiliteit, het is dus ook niet gek dat 79 procent van de Maagden aangaf graag achter het stuur te zitten.

Weegschaal

Net zoals Maagden kiest 72 procent van de weggebruikers onder dit sterrenbeeld voor een groene rijstijl. De Weegschaal is over het algemeen een agressieve bestuurder. Maar liefst één op tien geeft aan wel eens over de rooie te gaan in het verkeer. Volgens Frank komt dat, omdat ze snel hun geduld verliezen wanneer ze onrecht wordt aangedaan.

Schorpioen

Dit sterrenbeeld is erg intuïtief, voelt situaties goed aan en neemt vervolgens een berekende beslissing. Dat heeft een positief effect op hen rijstijl. Uit de cijfers van het verzekeringsbedrijf blijkt dat zij de minste schadeclaims indienen. Het maakt ze geen bal uit of ze een dure sportwagen of een tweedehands boodschappenkarretje besturen: 91 procent geeft helemaal niets om hoe de auto eruit ziet.

Boogschutter

“Boogschutters zijn gemakkelijk in de omgang en dat geldt ook op de weg”, stelt Frank. Ze zijn niet alleen beleefd, Boogschutters zijn ook het minst vaak slachtoffer van autodiefstal. Volgens Debbie komt dat door hen goede karma – ze omringen zichzelf immers graag met positieve energie.

Steenbok

Dit type bestuurder neemt niet graag risico’s. Steenbokken zijn namelijk voorzichtige chauffeurs. Ze zullen een auto uitkiezen op basis van vertrouwen en veiligheid. Duurzaamheid vinden ze minder belangrijk. Maar liefst de helft van de ondervraagde Steenbokken zegt bovendien nooit sneller te rijden dan toegestaan.

Bron| The Sun, Margriet Beeld| iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Rotterdamse virologen denken te weten waarom het coronavirus zich zo snel verspreidt

Gepubliceerd

op

Door

Het coronavirus grijpt nog altijd razendsnel om zich heen. Virologen van het Erasmus MC denken te weten hoe het kan dat het zich zo snel verspreidt. Het zou mogelijk komen doordat het zich makkelijker vermenigvuldigt in de neus dan bijvoorbeeld Sars en Mers.

“Bij apen met het coronavirus vonden de onderzoekers het virus in de neus, longen en darmen zonder dat zij symptomen hadden als hoesten, verkoudheid, kortademigheid of diarree,” klinkt het op de website amazingerasmusmc.nl. “De dieren hadden wel longontsteking, met afwijkingen vergelijkbaar met de longschade bij Sars. Bij oudere apen bleef het virus langer aantoonbaar.”

Volgens de onderzoekers gebeurt de vermenigvuldiging van het virus bij Mers en Sars dieper in de luchtwegen, waardoor het zich minder snel verspreidt door hoesten en kuchen als het huidige coronavirus.

Het is nu dus nog belangrijker om afstand van elkaar te houden.

Bron(nen): AD

Lees verder

Algemeen

‘MAFS’-psycholoog keihard over hereniging André Hazes: ‘Geen fijne relatie als je als vrouw op de tweede plaats komt…’

Gepubliceerd

op

Door

Voor André Hazes en Monique Westenberg, die zich volkomen onverwacht verzoenden, breken spannende tijden aan. Nu moet blijken hoe sterk hun liefde is. Marcelino Lopez, psycholoog bij Married at First Sight, vertelt Story: ‘Onderhuidse problemen zullen nu vergroot worden.’

Het moet voor André Hazes (26) wennen zijn dat hij dag en nacht, wellicht zelfs voor maanden, aan huis is gekluisterd: met zijn vriendin Monique Westenberg (41) en hun zoontje André (3) moet ook hij in deze crisistijd binnenblijven. Dat zal niet gemakkelijk voor hem zijn.

Geen rust

Mensen die de jonge zanger kennen, weten als geen ander dat André iemand is die niet de rust heeft om constant thuis te zitten. Hij houdt van optreden, uitgaan, het houden van schrijfsessies met zijn creatieve team om daarna weer naar huis te gaan. André heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat zijn carrière voor hem op de eerste plaats komt. En dat kostte hem tot twéé keer toe zijn relatie met Monique.

Op de tweede plaats

Nu zijn carrière noodgedwongen stilstaat, kan André niet anders dan aandacht aan zijn gezin geven. ‘De tijd zal leren hoe dat gaat,’ vertelt psycholoog en relatiedeskundige Marcelino Lopez aan Story. Tot nu toe stond zijn carrière altijd op de eerste plek en Monique op twee. Dat kan ze hebben geaccepteerd uit liefde of om een andere reden. Het geeft misschien ook een bepaalde status. Ik kan niet voor haar spreken, maar het lijkt me geen fijne relatie als je als vrouw op de tweede plaats komt. Zeker als je vanaf het begin van zijn carrière samen bent en ziet hoe hij uitgroeit tot een ster.’

‘Spanningen’

Samen een crisistijd doormaken kan volgens hem ook verbindend werken. ‘Het kan goed voor hen werken. Er is geen keuzestress meer of prikkels van buitenaf. Je bent meer op elkaar aangewezen en zal meer op de ander moeten vertrouwen. En nu zitten ze in deze situatie dat ze thuis samen moeten zijn. Er zijn geen uitlaatkleppen, ze kunnen nergens naartoe. Mochten er spanningen zijn, worden die uitvergroot. Die kunnen tot irritaties leiden en onderhuidse problemen zullen aan de oppervlakte komen. Die moet je dan met zijn tweeën uitwerken. Dan is het buigen of barsten. Het is afwachten of Monique op de eerste plaats komt nu er even geen carrière is om aandacht aan te geven.’

Bron: Story Beeld: Instagram

Lees verder

Algemeen

Koningin Máxima zichtbaar aangeslagen tijdens bezoek

Gepubliceerd

op

Door

Als er één sector is die hard getroffen is door de coronacrisis, dan is het de sierteeltsector wel. De vraag naar bloemen en planten is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen. Koningin Máxima bracht daarom een bezoekje aan een kwekerij in Honselersdijk.

Hoe gaat zo’n kwekerij met dit soort grote tegenslagen om? En wat betekent de coronacrisis voor de toekomst van dit soort bedrijven?

Aangeslagen Máxima

De antwoorden die Máxima krijgt zijn niet bepaald hoopgevend. En wanneer ze ziet hoeveel bloemen er massaal worden weggegooid, reageert ze erg aangeslagen. “Dit doet pijn aan je hart,” aldus de koningin.

Gevolgen van corona-uitbraak

Máxima ging niet alleen in gesprek met de eigenaar van de kwekerij, maar ook met andere bloemen- en perkplantenkwekers en brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Nederlandse tuinders, hun werknemers en hun omgeving én over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.

Koop een bloemetje!

De beelden maken maar weer eens duidelijk waarom het juist éxtra belangrijk is om in deze tijd wat vaker een bloemetje of een plantje te kopen. Want als er een sector steun nodig heeft, dan is het deze wel!

Bron: Blauw Bloed, YouTube, Libelle Beeld: Youtube

Lees verder

Trending