Contacteer ons

Algemeen

7 onverwachte oorzaken van snurken (én dit kun je er aan doen)

Gepubliceerd

op

Krijg jij regelmatig van je partner te horen dat je de hele nacht knorrende geluidjes hebt gemaakt? Volgens dokter Jagdeep Bijwadia, deskundige op het gebied van slaap en longziekten, zijn veel mensen zich er niet van bewust waarom ze snurken en wat dit kan zeggen over hun algemene gezondheid.

Snurken is niet alleen vervelend voor je bedpartner, het kan ook verregaande gevolgen hebben voor je eigen gezondheid. Snurkers hebben een verhoogd risico op verharde slagaders, een aandoening die kan leiden tot een hartaanval of een beroerte. Ook kan het een symptoom zijn van een onderliggende slaapstoornis zoals slaapapneu. Daarnaast kan het worden veroorzaakt door keuzes die je overdag maakt. Om wat aan je snurkgedrag te doen, is het dus belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. We zetten de meest opvallende voor je op een rij:

1. Slaapmutsje gedronken

Drink jij regelmatig ’s avonds een wijntje? Of heb je iets sterkers genomen in de hoop dat je dan eerder in slaap valt? Dan kun je dat in het vervolg maar beter laten. Volgens dr. Bijwadia zorgt alcohol er namelijk voor dat je luchtwegspieren zó erg ontspannen, dat je gaat snurken. Zélfs wanneer je dat anders nooit doet.

2. Verkoudheid of allergie

Als je neusholte verstopt zit, vergroot dat de kans op snurken. Een verstopte neus kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, maar ook door een allergie of een afwijking in het tussenschotje van je neus. Wanneer je ’s nachts veel last hebt van verkoudheidsklachten kun je het beste een allergietest laten doen bij de huisarts of een afspraak maken met een KNO-arts.

3. Slaaphouding

Ook de positie waarin je in slaap valt, heeft invloed. “Als je op je rug slaapt, is de kans groter dat je gaat snurken”, zegt Marcella M. Frank, specialist in slaapgeneeskunde bij het Deborah Heart en Lung Center in Browns Mills, New Jersey. “In deze houding valt je kaak en tong iets meer in je keel.” Uit een eerder slaaponderzoek blijkt dat 92 procent van de proefpersonen beter sliep wanneer zij op hun zij sliepen. “Het kan je nachtelijke zuurstofinname verhogen en de luchtwegen beschermen tegen eventuele blokkades.”

4. Overgewicht

Overgewicht kan leiden tot een slechte spierspanning en een verhoogde hoeveelheid weefsel rond de keel en nek. Dit zorgt ervoor dat mensen met overgewicht een groot risico lopen om te gaan snurken. “Bovendien zien we dat mensen die overdag veel in beweging zijn, ’s avonds beter kunnen slapen.” En laat dat nou net een uitgelezen manier zijn om van die overtollige kilo’s af te komen. Win-win dus!

5. Schildklierproblemen

“Wanneer je last hebt van een traag werkende schildklier, kan dat ook de oorzaak zijn van je gesnurk”, legt Shoshana Ungerleider, internist bij Sutter Health in San Francisco, uit. “Deze aandoening veroorzaakt veranderingen in de bovenste luchtwegen, wat leidt tot ademhalingsproblemen tijdens de slaap.” Heb je naast snurken, ook last van vermoeidheid, gewichtstoename, droge huid of dunner wordend haar? Dan doe je er verstandig aan om je schildklier te laten checken bij de huisarts.

6. Leeftijd

Snurken kan ook gewoon het gevolg zijn van ouder worden. Dit komt omdat gedurende de jaren vorderen, ook het weefsel in onze keel en neus slapper wordt. Volgens experts zouden stemoefeningen en zingen kunnen helpen om dit weefsel weer strak te trainen.

7. Slaapapneu

Als geen van deze de schuldige is, dan wordt het snurken misschien veroorzaakt door een onderliggende aandoening, zoals slaapapneu. Hierbij stopt de ademhaling even tijdens het slapen. Slaapapneu zorgt niet alleen voor een hard snurkgeluid, maar ook voor vermoeidheid overdag, ochtendhoofdpijn en onrustige slaap. Wanneer de ziekte niet tijdig wordt behandeld, kan het bovendien leiden tot een hoge bloeddruk en hartproblemen. Raadpleeg daarom in geval van twijfel altijd een arts.

Bron| Huffington Post, Margriet Beeld| iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Verschrikkelijk wat er is gebeurd met Marco Borsato: “Marco is opgenomen in het ziekenhuis”

Gepubliceerd

op

Door

Marco Borsato heeft een vreselijk moment achter de rug. De zanger werd ook meteen opgenomen in het ziekenhuis.
In ‘30 Minuten Rauw’, een podcast van de Nederlandse radiopresentator Ruud de Wild, vertelt Marco Borsato wat er aan de hand is. “Ik heb heel veel geluk gehad”, legt de zanger uit.

Vlak voor Marco het podium in de Ahoy wilde betreden liep het fout. “Mijn oog trilde een beetje en mijn zicht viel een beetje weg. Ik dacht als ik wat suiker neem, dan gaat het goed. Ik ontdekte dat als ik één oog bedekte, dan zag ik helder. Iets in mijn hoofd maakte van die twee plaatjes niet één plaatje meer.”

Marco nam het zekere voor het onzekere en liet zich naar het ziekenhuis brengen. “Ik lag binnen de tien minuten onder de MRI, en daar zeiden ze: ‘We zien dat u een TIA heeft gehad.” Dat is een lichte beroerte.

Ziekenhuis
Marco wilde niet in het ziekenhuis blijven. “Er staan in Ahoy tienduizend mensen en daar kan ik niet zomaar even niet zijn”, zei ik. “Maar toen ik volledig mijn zicht verloor, wist ik dat het klaar was. Dus de dokter zei: bij deze bent u opgenomen.”

“Voor mij is dat een waarschuwing geweest”, bedenkt hij zich. “Ik besefte: als dit langer had geduurd, of als het iets met mijn spraak was geweest, dan was het klaar geweest. Dat ik nog altijd liedjes kan maken, zie ik als een cadeau.”

Bron: Showbizz24.be Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Algemeen

“Marco Borsato heeft mijn leven verwoest, dit is één grote nachtmerrie voor mij’

Gepubliceerd

op

Door

Er zijn geruchten dat Marco Borsato zijn vrouw Leontine verschillende keren bedrogen heeft. Maar is dat wel waar?
Bij RTL Boulevard trok men op onderzoek. Ze kwamen tot bij een vrouw met wie Marco op zijn beurt Leontine bedrogen zou hebben.

De vrouw wil niet spreken met de media, de vriendengroep wel. Zij konden bevestigen dat het om die vrouw ging. Via hen hebben ze contact gekregen met de ex-man van de vrouw.

Marco Borsato is een notoire vreemdganger”, zegt hij. “Het is iemand die vele levens beschadigt en het mijne zelfs heeft verwoest, alsook dat van Melanie (fictieve naam, nvdr).”

Nachtmerrie
“Het was geen uit de hand gelopen ongelukje, het is een relatie geweest zoals hij die een aantal keer had tijdens zijn huwelijk. Marco ging gewoon door met die relatie terwijl hij goed wist dat het mij kwetste. Wat mij betreft werd zo ook Melanie haar privacy in gevaar gebracht.”

“Mijn ex is een lieve, naïeve soms wat gevoelige vrouw met een goed hart. Ze is het slachtoffer geworden van zijn grenzeloze hebzucht. Hij wist heel goed welke gevolgen deze relatie zou hebben voor zijn huwelijk, maar hij heeft zich ergens ontastbaar gevoeld. Nu is alles kapot en er zijn alleen maar verliezers. Ik ben in een nachtmerrie verzeild geraakt.”

Bron: Showbizz24.be Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Algemeen

Marco Borsato neemt drastische beslissing na scheiding Leontine

Gepubliceerd

op

Door

Marco Borsato en echtgenote Leontine kondigden eerder dit jaar aan dat ze zouden scheiden. Hij heeft nu een buitengewone aankoop gedaan.
Na de aankondiging van hun scheiding, beslisten Marco Borsato en Leontine dat zij en de kinderen in het ouderlijk huis zouden blijven.

Terwijl Leontine, Luca, Senna en Jada in de villa in Blaricum bleven, trok Marco in bij zijn moeder Mary in het dorpje Stompetoren. Nu meldt AD dat Marco niet langer bij zijn moeder zal inwonen.

Hij kocht namelijk een penthouse van 1,1 miljoen euro. Dat bevindt zich in zijn geboortestad Alkmaar.

Bron: Showbizz24.be Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Trending