Contacteer ons

Algemeen

7 onverwachte oorzaken van snurken (én dit kun je er aan doen)

Gepubliceerd

op

Krijg jij regelmatig van je partner te horen dat je de hele nacht knorrende geluidjes hebt gemaakt? Volgens dokter Jagdeep Bijwadia, deskundige op het gebied van slaap en longziekten, zijn veel mensen zich er niet van bewust waarom ze snurken en wat dit kan zeggen over hun algemene gezondheid.

Snurken is niet alleen vervelend voor je bedpartner, het kan ook verregaande gevolgen hebben voor je eigen gezondheid. Snurkers hebben een verhoogd risico op verharde slagaders, een aandoening die kan leiden tot een hartaanval of een beroerte. Ook kan het een symptoom zijn van een onderliggende slaapstoornis zoals slaapapneu. Daarnaast kan het worden veroorzaakt door keuzes die je overdag maakt. Om wat aan je snurkgedrag te doen, is het dus belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. We zetten de meest opvallende voor je op een rij:

1. Slaapmutsje gedronken

Drink jij regelmatig ’s avonds een wijntje? Of heb je iets sterkers genomen in de hoop dat je dan eerder in slaap valt? Dan kun je dat in het vervolg maar beter laten. Volgens dr. Bijwadia zorgt alcohol er namelijk voor dat je luchtwegspieren zó erg ontspannen, dat je gaat snurken. Zélfs wanneer je dat anders nooit doet.

2. Verkoudheid of allergie

Als je neusholte verstopt zit, vergroot dat de kans op snurken. Een verstopte neus kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, maar ook door een allergie of een afwijking in het tussenschotje van je neus. Wanneer je ’s nachts veel last hebt van verkoudheidsklachten kun je het beste een allergietest laten doen bij de huisarts of een afspraak maken met een KNO-arts.

3. Slaaphouding

Ook de positie waarin je in slaap valt, heeft invloed. “Als je op je rug slaapt, is de kans groter dat je gaat snurken”, zegt Marcella M. Frank, specialist in slaapgeneeskunde bij het Deborah Heart en Lung Center in Browns Mills, New Jersey. “In deze houding valt je kaak en tong iets meer in je keel.” Uit een eerder slaaponderzoek blijkt dat 92 procent van de proefpersonen beter sliep wanneer zij op hun zij sliepen. “Het kan je nachtelijke zuurstofinname verhogen en de luchtwegen beschermen tegen eventuele blokkades.”

4. Overgewicht

Overgewicht kan leiden tot een slechte spierspanning en een verhoogde hoeveelheid weefsel rond de keel en nek. Dit zorgt ervoor dat mensen met overgewicht een groot risico lopen om te gaan snurken. “Bovendien zien we dat mensen die overdag veel in beweging zijn, ’s avonds beter kunnen slapen.” En laat dat nou net een uitgelezen manier zijn om van die overtollige kilo’s af te komen. Win-win dus!

5. Schildklierproblemen

“Wanneer je last hebt van een traag werkende schildklier, kan dat ook de oorzaak zijn van je gesnurk”, legt Shoshana Ungerleider, internist bij Sutter Health in San Francisco, uit. “Deze aandoening veroorzaakt veranderingen in de bovenste luchtwegen, wat leidt tot ademhalingsproblemen tijdens de slaap.” Heb je naast snurken, ook last van vermoeidheid, gewichtstoename, droge huid of dunner wordend haar? Dan doe je er verstandig aan om je schildklier te laten checken bij de huisarts.

6. Leeftijd

Snurken kan ook gewoon het gevolg zijn van ouder worden. Dit komt omdat gedurende de jaren vorderen, ook het weefsel in onze keel en neus slapper wordt. Volgens experts zouden stemoefeningen en zingen kunnen helpen om dit weefsel weer strak te trainen.

7. Slaapapneu

Als geen van deze de schuldige is, dan wordt het snurken misschien veroorzaakt door een onderliggende aandoening, zoals slaapapneu. Hierbij stopt de ademhaling even tijdens het slapen. Slaapapneu zorgt niet alleen voor een hard snurkgeluid, maar ook voor vermoeidheid overdag, ochtendhoofdpijn en onrustige slaap. Wanneer de ziekte niet tijdig wordt behandeld, kan het bovendien leiden tot een hoge bloeddruk en hartproblemen. Raadpleeg daarom in geval van twijfel altijd een arts.

Bron| Huffington Post, Margriet Beeld| iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Nieuwe trieste foto van Bridget Maasland laat zien dat er tóch écht keihard iets mis is!

Gepubliceerd

op

Door

Dat het niet helemaal lekker is gegaan met de relatie van Bridget Maasland en André Hazes is inmiddels wel duidelijk. De geruchten over verschillende voorvallen lopen de spuigaten uit. Er gaan verhalen rond dat de blondine een klap verkocht zou hebben aan Monique Westenberg. André zou in een toilethokje gespot zijn met zijn ex op de vakantie waar hij met Bridget was. En nog veel meer. Maar wat ook niet zo lekker gaat is de lip van de blonde presentatrice. Voor ze naar Curacao vertrok was al duidelijk dat er iets aan de hand was met de onderlip van de presentatrice, te zien op de eerste onderstaande foto. Op een vakantiekiekje was ook duidelijk iets aan de hand met haar lippen, tweede foto.

Wat is er aan de hand met de lip van Bridget Maasland

Maar een derde foto laat zien dat er nog steeds iets is met haar onderlip. Of het nu gaat om een koortslip of iets anders is niet duidelijk. We hopen van niet voor André. En natuurlijk ook niet voor Monique, want anders heeft de hele gang er eentje te pakken!

View this post on Instagram

Let’s kick some ass today! 💋💋

A post shared by Bridget (@bridgetmaasland) on

Lees verder

Algemeen

’Marieke Elsinga bedreigd’

Gepubliceerd

op

Door

Marieke Elsinga is behoorlijk aangeslagen. De presentatrice vond donderdag een briefje onder haar ruitenwisser met een behoorlijk bizarre boodschap.

„Sommige mensen zijn echt helemaal gek, maar dan echt helemaal gek”, begint Marieke haar relaas op haar Instagram Stories. „Ik kom net in mijn straat bij mijn auto. Er zijn vrij smalle parkeerplekken in de straat. Vind ik onder mijn voorruit een briefje…”

„Sommige mensen zijn echt helemaal gek, maar dan echt helemaal gek”, begint Marieke haar relaas op haar Instagram Stories. „Ik kom net in mijn straat bij mijn auto. Er zijn vrij smalle parkeerplekken in de straat. Vind ik onder mijn voorruit een briefje…”

In eerste instantie vreesde Marieke nog dat er misschien iemand tegen haar auto was gereden. „Maar nee. Wat blijkt er op het briefje te staan: ’Vuile hufter, volgende keer goed parkeren anders sla ik je ruit in.’ Goh, lekker vrolijk type…”

Meteen kijkt ze of ze dan ook echt asociaal heeft geparkeerd. „Nou, laten we zeggen dat ik met een derde van mijn voorband over de witte rand sta. Mensen zijn gek geworden!”, besluit ze.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Anouk keihard en kraakhelder over situatie met Lil’ Kleine

Gepubliceerd

op

Door

Op Instagram heeft Anouk vrijdagmiddag vragen van haar volgers beantwoord, nadat ze hen eerder had opgeroepen vragen te stellen. „Vraag maar raak, maar aub geen vragen die ik normaliter in interviews krijg”, schreef de zangeres naast een foto van zichzelf.

Fans vuren diverse vragen op haar af: wat haar favoriete eten is en of er nog een concert van haar komt dit jaar?

Ook brutale vragen worden door Anouk niet vermeden. Wanneer iemand aan haar vraagt: „Hoe is de situatie tussen jou en Kleine op dit moment? Is er vrede gemaakt of is er nog een sfeer waarin jullie beiden elkaar negeren? is Anouk zoals gewoonlijk goudeerlijk. Haar reactie? „Nee, negeer”, aldus Anouk.

Vorig jaar november werd bekend dat The voice of Holland-coaches Anouk en Lil’ Kleine tijdens de opnames van The Battles bonje met elkaar hebben gekregen. Het conflict zou zelfs zo erg zijn, dat ze niet meer met elkaar in één studio zouden willen zitten. Dat laatste bleek mee te vallen: tijdens de liveshows zitten beide coaches gewoon elke vrijdagavond in hun rode stoel.

Collega-coaches Ali B. en Waylon hebben in de tussentijd diverse uitlatingen gedaan over de ruzie tussen de twee en zelf liet Anouk eind december erover weten op Instagram Stories: „Mijn god, wat een sensatie. Dat ik word uitgemaakt voor kankerhoer en dat ik de vinkentering kan krijgen is allemaal niet zo schokkend en belangrijk. I’ve been called worse, zeg maar.” Daarbij gaf ze ook aan er wel klaar mee te zijn.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Trending