Contacteer ons

Algemeen

Volgens deskundigen zou je vooral déze handcontactpunten thuis moeten schoonmaken

Gepubliceerd

op

Oppervlakken die vaak worden aangeraakt moeten regelmatig worden schoongemaakt, volgens het RIVM. Op deze handcontactpunten zijn namelijk vaker ziekteverwekkers aanwezig en wordt op die manier sneller verspreid.

Handcontactpunten zorgen voor een vergroot risico op verspreiding omdat er een grote kans bestaat dat je dit aanraakt, vlak voor je aan je gezicht komt. Of die je misschien wel aanraakt nadat je hebt gehoest of geniest, voordat je je handen hebt kunnen wassen.

Materiaal

Amerikaans onderzoek heeft de overlevingsduur van het coronavirus op verschillende oppervlakken onder de loep genomen. Zo zouden plastic en roestvrij staal plekken zijn waar het virus lang kan overleven, namelijk tot 3 dagen. Het is daarbij nog wel onduidelijk of er daadwerkelijk besmettingsgevaar is. Op karton en koper verdwijnt het virus dan weer sneller.

Afijn, deze handcontactpunten moet je volgens de Amerikaanse overheidsorganisatie Centers for disease control and prevention (CDC) iedere dag even een extra schoonmaakbeurt geven:

 • Deurklinken
 • Handgrepen op meubels en apparaten (denk aan keukenkastjes)
 • Tafels, bureaus en stoelen met harde rug
 • Lichtknopjes (ook de schakelaars van de lampen)
 • Kranen en wastafels
 • Doorspoelknop wc
 • Toiletspullen en make-up
 • Hand- en theedoeken
 • Handtassen, draagtassen, laptoptassen, enz.
 • Autostuur
 • Bron: Vox, RIVM, Libelle Beeld: iStock

  Lees verder
  Klik hier om een reactie te geven

  U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

  Laat een reactie achter

  Algemeen

  Nieuwe verdachte in verdwijningszaak Madeleine McCann aangehouden

  Gepubliceerd

  op

  Door

  Er is een nieuwe verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann, het Britse meisje dat in 2007 verdween uit een appartement in Portugal. Het gaat om een Duitse man, die al voor een ander vergrijp in Duitsland in de cel zit. De Britse en Duitse politie spreken woensdag van een ‘belangrijke ontwikkeling’ in de zaak.
  De Duitse politie zegt nu een onderzoek in te stellen naar een nieuwe verdachte en doet een oproep tot getuigen. Het gaat om een 43-jarige Duitser die van moord wordt verdacht. De man heeft al meerdere veroordelingen opgelopen voor seksuele misdrijven. Hij is blank, was in 2007 30 jaar oud maar zou er eerder als een 25jarige hebben uitgezien. Hij had blond kort haar, is ongeveer 1,8 meter lang en heeft een slank postuur.

  Uit onderzoek blijkt nog dat de verdachte zich de avond van 3 mei 2007, toen Maddie verdween, vlakbij de badplaats in de Algarve bevond. Dat konden agenten afleiden uit een telefoongesprek dat hij iets meer dan uur voor de verdwijning van Maddie voerde. Het telefoongesprek duurde iets langer dan een halfuur en zou cruciaal kunnen zijn.

  ,,Misschien weet u iets of bent u op de hoogte van sommige dingen die hij heeft gedaan. Of misschien heeft hij u in vertrouwen verteld over de verdwijning van Madeleine’’, zei een rechercheur. ,,Er zijn meer dan dertien jaren verstreken en uw loyaliteit kan zijn veranderd. Deze persoon zit in de gevangenis, dus het is tijd om naar voren te komen.’’ De Britse politie benadrukte niet te weten of het meisje nog in leven is of niet.

  Vooral de Britse pers besteedt nog altijd veel aandacht aan deze zaak, mede door de ouders van het meisje die de zoektocht naar hun dochter nooit hebben opgegeven. Er werden al eerder verdachten aangehouden die vervolgens weer vrij werden gelaten.

  Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewoning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz, die haar ouders hadden gehuurd. De vader en de moeder zaten toen met zeven Britse vakantievrienden wat verderop te dineren.

  De Britse politie benadrukt niet te weten of het meisje nog in leven is of niet.

  Bron: AD Beeld: Youtube

  Lees verder

  Algemeen

  Ruud de Wild haalt dus snoeihard uit naar Marieke Elsinga “Dat kan écht niet!”

  Gepubliceerd

  op

  Door

  De Gouden RadioRing wordt jaarlijks uitgereikt op het RadioGala van het Jaar. Het is een Nederlandse onafhankelijke prijs voor radioprogramma’s. De prijsuitreiking wordt georganiseerd en uitgezonden door AVROTROS. Het RadioGala is de tegenhanger van het Gouden Televizier-Ring Gala. Ruud de Wild haalde dinsdagavond flink uit naar “bedelende” Marieke Elsinga. De presentatrice roept haar luisteraars op om te stemmen om haar. Volgens de Wild zou dit echt niet moeten kunnen: ” Je gaat toch niet bedelen om een prijs”

  Marieke Elsinga heeft lak aan Ruud de Wild

  De radiopresentatrice heeft zich niets aangetrokken van het commentaar van haar collega. Ondanks herhaalde oproep om te stoppen met het “bedelen” eindigde ze haar show alsnog met een oproep om vooral op haar te stemmen voor de Gouden RadioRing.

  View this post on Instagram

  Ladies first! De drie genomineerden voor de 𝗭𝗶𝗹𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗩𝗿𝗼𝘂𝘄 (in alfabetische volgorde) zijn: @amberdelil (@slamofficial ) @annemiekeschollaardt (@nporadio2) @mariekeelsinga (@qmusicnl) Op 30 januari zal er bekend worden wie 𝗪𝗜𝗡𝗧! 🌟 Let op: stemmen op de categorie Zilveren RadioSter Vrouw is niet meer mogelijk. Wel kun je vanaf 08.00 vandaag stemmen voor de 𝗚𝗢𝗨𝗗𝗘𝗡 𝗥𝗔𝗗𝗜𝗢𝗥𝗜𝗡𝗚, de prijs voor het beste radioprogramma van Nederland via www.radioring.nl📻 — #AmberDelil #AnnemiekeSchollaardt #MariekeElsinga #RadioRing #GoudenRadioRing #RadioRingGala #30januari2020 #radio #dj’s #evenement #ring #zilverenradioster #marconi #oeuvre #online #aanstormendtalent #awards #hilversum #gooiland

  A post shared by 𝗗𝗲 𝗚𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼𝗥𝗶𝗻𝗴 | 𝙰𝚅𝚁𝙾𝚃𝚁𝙾𝚂 (@goudenradioring) on

  Lees verder

  Algemeen

  Gehoord? Mark Rutte haalt dus keihard uit naar Femke Halsema!

  Gepubliceerd

  op

  Door

  De persconferentie van Mark Rutte is weer geweest en het ziet ernaar uit dat we weer met zijn alle op vakantie kunnen deze zomer. Maar, waar het voornamelijk om leek te gaan toen de vragenronde startte, de protesten. In de hele wereld zijn er protesten vanwege het politiegeweld tegen George Floyd, een Afro-Amerikaanse man die stierf op 25 mei 2020, nadat Minneapolis-politieagent Derek Chauvin minstens zeven minuten op Floyd’s nek had geknield, terwijl hij geboeid en met zijn gezicht naar beneden op de weg lag. Het recht om te protesteren is natuurlijk van groot belang, maar alléén wanneer de anderhalve meter afstand gehouden kan worden. En de minister president wist nog even, dan wel verkapt, flink uit te halen naar Femke Halsema!

  Mark Rutte haalt nog even uit naar Femke Halsema

  Hij liet namelijk weten dat élk protest zou moeten kunnen, mits er geen massale drukte ontstaat en de maatregelen in acht gehouden worden. En dus niet alleen protesten waar zijn partij, de VVD, achter zouden staan. Iets wat Femke Halsema wél heeft gedaan in Amsterdam. Terug kijken kan hier:

  Lees verder

  Trending