Contacteer ons

Nieuws

Eet je te weinig? Dan heb je (onbewust) last van deze 6 signalen

Gepubliceerd

op

Te veel eten is niet goed voor je, maar te weinig eten ook niet. Hoe je erachter komt dat je niet genoeg voeding binnenkrijgt, lees je hieronder.

Wie te weinig eten binnenkrijgt, krijgt vroeg of laat namelijk te maken met de volgende signalen. Herken jij ze? Dan is het verstandig om meer te eten.

6 signalen dat je te weinig eten binnenkrijgt

Of je nu te weinig eet omdat je wilt afvallen of simpelweg geen honger hebt: heel gezond is het (op de lange termijn) niet. Het kan namelijk gepaard gaan met emotionele, mentale en fysieke problemen. De volgende tekenen wijzen erop dat je niet voldoende eet.

1. Je voelt je 9 van de 10 keer moe

Ben je vaak moe? Dan komt het misschien niet omdat je denkt dat je te weinig slaapt, maar misschien (ook) wel omdat je niet voldoende eet. Voedsel laat je interne motor draaien en gedurende de dag heb je eten nodig om dat motortje op gang te houden. Ieder persoon heeft per dag een x-aantal calorieën nodig om de stofwisseling op gang te houden. Blijf je daar standaard onder, dan slaat de vermoeidheid toe.

2. Je haar valt uit

Valt het je op dat je niet meer zoveel haar als eerst hebt? Dat het lijkt alsof je continu in de rui bent, omdat je borstel vol met haren zit? Het is normaal om iedere dag haren te verliezen, maar als je doucheputje er bijna van verstopt, is het geen goed teken. Het kan een signaal zijn dat je te weinig eet of dat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Proteïne, biotine en ijzer houden je haar vol en gezond.

3. Je voelt je hongerig

Als je lange tijd te weinig eet, heb je misschien niet eens meer door dat je eigenlijk continu hongerig bent. Het klinkt hartstikke logisch dat dit een teken is dat je niet voldoende eet. Toch sta je hier misschien nog niet bij stil. Daarbovenop toont onderzoek aan dat te weinig calorieën tot je nemen leidt tot een verhoogde productie van cortisol, een stresshormoon dat is gekoppeld aan honger en het krijgen van meer buikvet.

4. Je slaapt niet goed

De laatste keer dat je een heerlijke nachtrust hebt gehad, kun je je niet meer herinneren. Herkenbaar? Ook dit is een teken dat je niet genoeg eet. Volgens onderzoek tast dit je slaap flink aan. Je slaapt slechter, het duurt langer voor je in slaap valt en je diepe slaap duurt te kort.

5. Je bent snel geïrriteerd

Val je om het minste of geringste uit en heb je vaker dan ooit last van irritatie momenten? Misschien ligt het dan niet aan de mensen om je heen, maar aan jezelf. Mensen die voor langere tijd te weinig eten zijn namelijk prikkelbaar en humeurig. Om de stemmingswisselingen tot een minimum te beperken is het belangrijk om niet te laag in je calorieën te zitten.

6. Je hebt het (altijd) koud

Als je het praktisch alleen warm hebt als het buiten boven de 25 graden Celsius is, kan het zomaar zijn dat je niet genoeg eet. Je lichaam moet een bepaald aantal calorieën verbranden om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Zelfs wanneer je maar iets minder calorieën eet, kan het al zijn dat je het koud krijgt.

Bron: Healthline, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending