Contacteer ons

Algemeen

5 gekke signalen die aantonen dat je te weinig water drinkt

Gepubliceerd

op

We weten allemaal dat als je urine knalgeel is, je hoofdpijn krijgt en je een droge keel hebt, dat je wellicht te weinig water gedronken hebt. Maar kende je deze signalen al?

Dit zijn 5 minder bekende tekenen dat je te weinig water drinkt:

Je hebt de neiging om (veel) te gaan eten

Als je merkt dat je veel zin krijgt om te snoepen of snacken, dan moet je altijd eerst even bij jezelf nagaan of je wel genoeg gedronken hebt vandaag. Omdat je lever genoeg water nodig heeft om te kunnen functioneren, zendt het orgaan een seintje naar de hersenen als er een tekort is. Het is voor de hersenen echter heel lastig om honger- en dorstgevoelens te kunnen onderscheiden en daarom kunnen we vaak denken dat we honger hebben, terwijl je lichaam eigenlijk naar een glas water verlangt.

Je hebt een slechte adem

Het speeksel in je mond helpt nare geurtjes tegen te gaan. Als je te weinig water gedronken hebt, krijg je automatisch ook een drogere mond en is er dus minder speeksel aanwezig. Daardoor wordt het ook lastiger om een slechte adem tegen te gaan. Als je dus merkt dat je een beetje uit je mond ruikt, kan dat een teken zijn dat je wat regelmatiger water moet drinken.

Je stopt met zweten

Bedenk eens goed: zweet je tegenwoordig minder bij het sporten dan dat je eerst deed? Dat kan komen omdat je lichaam niet gehydrateerd genoeg is. In dat geval houdt het lichaam al het vocht bij zich wat het nodig heeft en daarom zweet je amper. Probeer wat meer watermomenten in te bouwen en kijk of er dan verbetering komt. Zweten is namelijk goed voor je!

Je huid veert niet terug

Grijp eens een stukje huid tussen duim en wijsvinger op de rug van je hand en laat het dan los. Valt de huid gelijk weer op de goede plek, is er niets aan de hand. Doet de huid er echter iets langer over om weer terug te veren, of blijft het zelfs een beetje rechtop staan, dan heb je waarschijnlijk te weinig gedronken. Wanneer de huid niet gehydrateerd genoeg is, verliest het namelijk aan elasticiteit.

Je bent in de war

Ben je in de war of heb je concentratieproblemen? Dat kan uiteraard een heleboel betekenen. Eén van de mogelijke oorzaken is een watertekort wat je in de loop der tijd hebt opgebouwd. Heb je dus moeite met concentreren op werk de laatste tijd, ga dan eens na hoeveel je drinkt op een dag.

Bron: Self &, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Koning Willem-Alexander de straat niet meer op na doodsbedreigingen

Gepubliceerd

op

Door

Gistermiddag vond een rechtszaak plaats tegen een man die onze koning Willem en Mark Rutte meermaals bedreigt heeft met de dood.
Het betreft een vijftig jarige man uit Nijmegen. De man is al geruime tijd actief bezig onze koning te bedreigen en heeft hem zelfs uitgemaakt voor ‘illegale pedofiel’. Echter bleven de bedreigingen niet alleen bij zijn woonplaats. Ook in Den Haag was de koning niet veilig. “Nu is het jouw tijd. Jij fietst nooit meer door Den Haag vanaf maandag. Dus doe verstandig en geef je aan”, is een van de bedreigingen van de man.
Echter is Willem niet de enige die te maken krijgt met de vervelende en enge bedreigingen van de Nijmeegse man. Ook Mark Rutte krijgt een hele hoop bedreigingen op zijn deurmat. “Rutte is voor maandagochtend honderd procent dood. En niemand wordt ervoor veroordeeld”, luidde zijn bedreiging.

Het is niet de eerste keer dat ons koningshuid te maken krijgt met dit soort bedreigingen. Eind april was prinses Amalia slachtoffer van doodsbedreigingen, deze kwamen van ex militair Wouter G. Hij bedreigde haar voornamelijk online, via Instagram.
Naast dat Wouter G erg veel haat spuwde bedreigde hij Amalia ook regelmatig met de dood. De ex-militair hield het overigens niet alleen bij prinses Amalia. Ook een goede schoolvriend van de 16-jarige prinses zou bedreigd zijn. “Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie”, is één van de berichten die hij ontving.

Lees verder

Algemeen

Toch een heftige breuk in relatie André Hazes en Monique Westenberg

Gepubliceerd

op

Door

Monique Westenberg en André Hazes zijn niet weg te denken uit de media. Geen enkele relatie krijgt zo veel aandacht als die van hun. Na een breuk zijn de twee inmiddels weer een tijdje bij elkaar. Over een huwelijk is voorlopig echter nog geen sprake. André heeft namelijk het gevoel dat hij eerst nog wat goed moet maken.

André laat weten dat hij zeker wel met Monique wil trouwen in de toekomst. Maar hij zou graag eerst een tweede kindje met haar krijgen. Ook heeft André het gevoel dat hij nog altijd enorm veel goed te maken heeft.

Monique Westenberg en André Hazes zijn niet weg te denken uit de media. Geen enkele relatie krijgt zo veel aandacht als die van hun. Na een breuk zijn de twee inmiddels weer een tijdje bij elkaar. Over een huwelijk is voorlopig echter nog geen sprake. André heeft namelijk het gevoel dat hij eerst nog wat goed moet maken.

André laat weten dat hij zeker wel met Monique wil trouwen in de toekomst. Maar hij zou graag eerst een tweede kindje met haar krijgen. Ook heeft André het gevoel dat hij nog altijd enorm veel goed te maken heeft.

“Ik heb best nog wel wat goed te maken. Ik denk dat ik mezelf eerst wat moet bewijzen”, zegt hij. Daarmee doelt André naar alle waarschijnlijkheid voor het feit dat hij Monique korte tijd verliet voor zijn ex Bridget Maasland.

Ondanks dat hij Monique zo gemakkelijk aan de kant schoof voor Bridget is de zanger er nu zeker van dat hij met Monique samen wil blijven. Hij zal zo’n fout dan ook niet weer maken.  “Als ik wil trouwen met iemand, is het met haar”, zegt hij stellig.

Lees verder

Algemeen

‘Hele showbizz weet dat Marco Borsato vieze dingen met Maan deed’

Gepubliceerd

op

Door

De onthulling van Henny Huisman dat zijn ontdekking Marco Borsato ook een affaire heeft gehad met Maan de Steenwinkel deed in de showbizzwereld geen wenkbrauwen fronzen. Daar wist iedereen er al lang van, zegt ‘een zeer bekende shwbizzcollega die dit wil vertellen op voorwaarde van strikte anonimiteit’ in weekblad Story. De angst voor het uitlekken van dit soort affaires zorgt er volgens deze deskundige bron voor dat Marco maar niet uit zijn burn-out wil geraken.

Het gaat echt niet goed met Marco, zegt de ingewijde. “Marco zit zó diep in die burn-out, die in mijn ogen overigens een depressie is, dat hij nauwelijks nog enig perspectief ziet. Hij heeft zelfs aan de mensen om zich heen laten weten dat hij nooit meer wil werken. Daarbij zit hij continu in de stress dat er nog veel meer naar buiten gaat komen.”

Het begon eind vorig jaar allemaal met het uitlekken van de affaire met Iris Hond. Waar Privé toen stelde dat de affaire pas recentelijk is geëindigd, beweerde Marco dat het iets van tien jaar geleden was.

Onzin, zegt ook de bron van Story. “Dat met die Iris Hond heeft bijvoorbeeld veel langer geduurd dan tot nu toe bekend is geworden. Tot veel korter terug, bedoel ik. Dat van die tien jaar terug is niet waar.”

En dat met Maan is ook allemaal gebeurd, dat weet iedereen in het vak. En zo zijn er nog veel meer dames voorbijgekomen.”

Momenteel is Borsato te zien als coach in The Voice Kids. Volgende week vrijdag, op 5 juni, is de finale. Het is onduidelijk of de zanger daarin zijn opwachting maakt.

Bron: Mediacourant Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Trending