Contacteer ons

Nieuws

5 gekke signalen die aantonen dat je te weinig water drinkt

Gepubliceerd

op

We weten allemaal dat als je urine knalgeel is, je hoofdpijn krijgt en je een droge keel hebt, dat je wellicht te weinig water gedronken hebt. Maar kende je deze signalen al?

Dit zijn 5 minder bekende tekenen dat je te weinig water drinkt:

Je hebt de neiging om (veel) te gaan eten

Als je merkt dat je veel zin krijgt om te snoepen of snacken, dan moet je altijd eerst even bij jezelf nagaan of je wel genoeg gedronken hebt vandaag. Omdat je lever genoeg water nodig heeft om te kunnen functioneren, zendt het orgaan een seintje naar de hersenen als er een tekort is. Het is voor de hersenen echter heel lastig om honger- en dorstgevoelens te kunnen onderscheiden en daarom kunnen we vaak denken dat we honger hebben, terwijl je lichaam eigenlijk naar een glas water verlangt.

Je hebt een slechte adem

Het speeksel in je mond helpt nare geurtjes tegen te gaan. Als je te weinig water gedronken hebt, krijg je automatisch ook een drogere mond en is er dus minder speeksel aanwezig. Daardoor wordt het ook lastiger om een slechte adem tegen te gaan. Als je dus merkt dat je een beetje uit je mond ruikt, kan dat een teken zijn dat je wat regelmatiger water moet drinken.

Je stopt met zweten

Bedenk eens goed: zweet je tegenwoordig minder bij het sporten dan dat je eerst deed? Dat kan komen omdat je lichaam niet gehydrateerd genoeg is. In dat geval houdt het lichaam al het vocht bij zich wat het nodig heeft en daarom zweet je amper. Probeer wat meer watermomenten in te bouwen en kijk of er dan verbetering komt. Zweten is namelijk goed voor je!

Je huid veert niet terug

Grijp eens een stukje huid tussen duim en wijsvinger op de rug van je hand en laat het dan los. Valt de huid gelijk weer op de goede plek, is er niets aan de hand. Doet de huid er echter iets langer over om weer terug te veren, of blijft het zelfs een beetje rechtop staan, dan heb je waarschijnlijk te weinig gedronken. Wanneer de huid niet gehydrateerd genoeg is, verliest het namelijk aan elasticiteit.

Je bent in de war

Ben je in de war of heb je concentratieproblemen? Dat kan uiteraard een heleboel betekenen. Eén van de mogelijke oorzaken is een watertekort wat je in de loop der tijd hebt opgebouwd. Heb je dus moeite met concentreren op werk de laatste tijd, ga dan eens na hoeveel je drinkt op een dag.

Bron: Self &, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending