Contacteer ons

Nieuws

Wow: zoveel calorieën eet je dus al gauw in een all-you-can-eat sushirestaurant

Gepubliceerd

op

Rijst, vis en groente: een rolletje sushi lijkt een bom van voedingsstoffen en vitamines. En het is nog mager ook! Toch? Nou, dat blijkt helaas toch anders te zitten. Een rolletje sushi blijkt namelijk een caloriebom te zijn.

Daar kwam diëtist Katherine Zeratsky achter tijdens haar onderzoek.

bonbons
In haar onderzoek naar de overheerlijke rijstrolletjes bleek dat een sushirolletje op zichzelf niet zo heel veel kwaad kan. Hier zitten gemiddeld zo’n 125 calorieën in. Dat staat ongeveer gelijk aan het eten van 2 bonbons en dan heb je met een rolletje sushi nog meer voedingsstoffen te pakken ook! Toch zit de vork anders in de steel bij sushi. Omdat het gezond aanvoelt, ben je namelijk al gauw geneigd er meer van te eten.

Gemiddeld diner

Een gemiddelde avondmaaltijd bevat zo’n 700 tot 1000 calorieën. Dat betekent dat je met 7 stukjes sushi al een heel diner op hebt qua calorieën. Maar je lichaam denkt daar anders over. Zo blijkt dat de meeste mensen in een all-you-can-eat sushirestaurant al gauw 2000 calorieën binnenkrijgen. Dat is het gemiddeld aantal calorieën dat een vrouw op een dag nodig zou hebben. En dat eet je dan in 1 diner.

Verraderlijk
De verraderlijkheid van sushi zit hem in de rijst. De sushirijst die wordt gebruik is namelijk een stuk calorievoller dan gewone rijst. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van rijstazijn tijdens de bereiding van sushirijst. Dit is een mix van azijn en suiker die nog eens wat extra calorieën toevoegt aan het eten.
Ook zijn mensen geneigd om all-in te gaan bij een sushirestaurant. Ze eten al gauw het dubbele van wat ze normaal nodig zouden hebben. Hierdoor neem je dus al gauw meer calorieën tot je. Daarbij gaan veel sushi-eters los met de sojasaus. Ieder rolletje wordt in het zoute goedje gedipt, wat nog eens extra veel calorieën toevoegt aan je hapje. Hierdoor telt het aantal calorieën dat je binnenkrijgt met het eten van sushi al gauw op.

Tempura

Maar hoe houd je een all-you-can-eat sushiavond nou een beetje gezond? Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over je keuzes. Zo zijn de gefrituurde (tempura) rolletjes al gauw een stuk calorierijker dan de groenterollen. Ook sushisoorten met sauzen kun je beter af en toe laten staan. Daarbij kun je proberen om te minderen met de sojasaus. Probeer af en toe eens niet te dippen of gewoon wat minder. De gember en wasabi die tijdens een sushidiner op tafel wordt gezet is namelijk ook een heel goede smaakmaker en een stuk gezonder dan sojasaus.

Bijgerechten
Daarbij kun je in plaats van de sushisoorten ook eens op een andere pagina in het menu kijken. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken bij de bijgerechten? Zo zijn er vaak gegrilde groenten op de kaart te vinden, zure komkommerhapjes of gestoomde edamameboontjes. Wil je toch liever vis? Kijk dan eens bij de sashimi. Dat is rauwe vis maar dan zonder de rijst.

Luisteren
Boven alles is het gezond om goed naar je lichaam te luisteren. Vraag jezelf eens af: heb ik hier echt trek in? Waarom bestel ik nog meer? Is het omdat ik echt trek heb of omdat ik ‘nu de kans heb om dit te eten’? Als dat het laatste is kun je de sushi namelijk beter laten staan. Het zal namelijk zeker niet de laatste keer zijn dat je in een sushirestaurant bent en je hoeft niet per se alles nu te eten. Maar zegt jouw lichaam dat je gewoon lekker wilt eten en wilt blijven genieten? Doe dat dan ook lekker. Want zo nu en dan even genieten van iets wat je écht lekker vindt, is ook heel wat waard.

Bron: Goed gevoel, Libelle Beeld: iStock. 

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending