Contacteer ons

Algemeen

Wow: zoveel calorieën eet je dus al gauw in een all-you-can-eat sushirestaurant

Gepubliceerd

op

Rijst, vis en groente: een rolletje sushi lijkt een bom van voedingsstoffen en vitamines. En het is nog mager ook! Toch? Nou, dat blijkt helaas toch anders te zitten. Een rolletje sushi blijkt namelijk een caloriebom te zijn.

Daar kwam diëtist Katherine Zeratsky achter tijdens haar onderzoek.

bonbons
In haar onderzoek naar de overheerlijke rijstrolletjes bleek dat een sushirolletje op zichzelf niet zo heel veel kwaad kan. Hier zitten gemiddeld zo’n 125 calorieën in. Dat staat ongeveer gelijk aan het eten van 2 bonbons en dan heb je met een rolletje sushi nog meer voedingsstoffen te pakken ook! Toch zit de vork anders in de steel bij sushi. Omdat het gezond aanvoelt, ben je namelijk al gauw geneigd er meer van te eten.

Gemiddeld diner

Een gemiddelde avondmaaltijd bevat zo’n 700 tot 1000 calorieën. Dat betekent dat je met 7 stukjes sushi al een heel diner op hebt qua calorieën. Maar je lichaam denkt daar anders over. Zo blijkt dat de meeste mensen in een all-you-can-eat sushirestaurant al gauw 2000 calorieën binnenkrijgen. Dat is het gemiddeld aantal calorieën dat een vrouw op een dag nodig zou hebben. En dat eet je dan in 1 diner.

Verraderlijk
De verraderlijkheid van sushi zit hem in de rijst. De sushirijst die wordt gebruik is namelijk een stuk calorievoller dan gewone rijst. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van rijstazijn tijdens de bereiding van sushirijst. Dit is een mix van azijn en suiker die nog eens wat extra calorieën toevoegt aan het eten.
Ook zijn mensen geneigd om all-in te gaan bij een sushirestaurant. Ze eten al gauw het dubbele van wat ze normaal nodig zouden hebben. Hierdoor neem je dus al gauw meer calorieën tot je. Daarbij gaan veel sushi-eters los met de sojasaus. Ieder rolletje wordt in het zoute goedje gedipt, wat nog eens extra veel calorieën toevoegt aan je hapje. Hierdoor telt het aantal calorieën dat je binnenkrijgt met het eten van sushi al gauw op.

Tempura

Maar hoe houd je een all-you-can-eat sushiavond nou een beetje gezond? Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over je keuzes. Zo zijn de gefrituurde (tempura) rolletjes al gauw een stuk calorierijker dan de groenterollen. Ook sushisoorten met sauzen kun je beter af en toe laten staan. Daarbij kun je proberen om te minderen met de sojasaus. Probeer af en toe eens niet te dippen of gewoon wat minder. De gember en wasabi die tijdens een sushidiner op tafel wordt gezet is namelijk ook een heel goede smaakmaker en een stuk gezonder dan sojasaus.

Bijgerechten
Daarbij kun je in plaats van de sushisoorten ook eens op een andere pagina in het menu kijken. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken bij de bijgerechten? Zo zijn er vaak gegrilde groenten op de kaart te vinden, zure komkommerhapjes of gestoomde edamameboontjes. Wil je toch liever vis? Kijk dan eens bij de sashimi. Dat is rauwe vis maar dan zonder de rijst.

Luisteren
Boven alles is het gezond om goed naar je lichaam te luisteren. Vraag jezelf eens af: heb ik hier echt trek in? Waarom bestel ik nog meer? Is het omdat ik echt trek heb of omdat ik ‘nu de kans heb om dit te eten’? Als dat het laatste is kun je de sushi namelijk beter laten staan. Het zal namelijk zeker niet de laatste keer zijn dat je in een sushirestaurant bent en je hoeft niet per se alles nu te eten. Maar zegt jouw lichaam dat je gewoon lekker wilt eten en wilt blijven genieten? Doe dat dan ook lekker. Want zo nu en dan even genieten van iets wat je écht lekker vindt, is ook heel wat waard.

Bron: Goed gevoel, Libelle Beeld: iStock. 

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Koning Willem-Alexander de straat niet meer op na doodsbedreigingen

Gepubliceerd

op

Door

Gistermiddag vond een rechtszaak plaats tegen een man die onze koning Willem en Mark Rutte meermaals bedreigt heeft met de dood.
Het betreft een vijftig jarige man uit Nijmegen. De man is al geruime tijd actief bezig onze koning te bedreigen en heeft hem zelfs uitgemaakt voor ‘illegale pedofiel’. Echter bleven de bedreigingen niet alleen bij zijn woonplaats. Ook in Den Haag was de koning niet veilig. “Nu is het jouw tijd. Jij fietst nooit meer door Den Haag vanaf maandag. Dus doe verstandig en geef je aan”, is een van de bedreigingen van de man.
Echter is Willem niet de enige die te maken krijgt met de vervelende en enge bedreigingen van de Nijmeegse man. Ook Mark Rutte krijgt een hele hoop bedreigingen op zijn deurmat. “Rutte is voor maandagochtend honderd procent dood. En niemand wordt ervoor veroordeeld”, luidde zijn bedreiging.

Het is niet de eerste keer dat ons koningshuid te maken krijgt met dit soort bedreigingen. Eind april was prinses Amalia slachtoffer van doodsbedreigingen, deze kwamen van ex militair Wouter G. Hij bedreigde haar voornamelijk online, via Instagram.
Naast dat Wouter G erg veel haat spuwde bedreigde hij Amalia ook regelmatig met de dood. De ex-militair hield het overigens niet alleen bij prinses Amalia. Ook een goede schoolvriend van de 16-jarige prinses zou bedreigd zijn. “Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie”, is één van de berichten die hij ontving.

Lees verder

Algemeen

Toch een heftige breuk in relatie André Hazes en Monique Westenberg

Gepubliceerd

op

Door

Monique Westenberg en André Hazes zijn niet weg te denken uit de media. Geen enkele relatie krijgt zo veel aandacht als die van hun. Na een breuk zijn de twee inmiddels weer een tijdje bij elkaar. Over een huwelijk is voorlopig echter nog geen sprake. André heeft namelijk het gevoel dat hij eerst nog wat goed moet maken.

André laat weten dat hij zeker wel met Monique wil trouwen in de toekomst. Maar hij zou graag eerst een tweede kindje met haar krijgen. Ook heeft André het gevoel dat hij nog altijd enorm veel goed te maken heeft.

Monique Westenberg en André Hazes zijn niet weg te denken uit de media. Geen enkele relatie krijgt zo veel aandacht als die van hun. Na een breuk zijn de twee inmiddels weer een tijdje bij elkaar. Over een huwelijk is voorlopig echter nog geen sprake. André heeft namelijk het gevoel dat hij eerst nog wat goed moet maken.

André laat weten dat hij zeker wel met Monique wil trouwen in de toekomst. Maar hij zou graag eerst een tweede kindje met haar krijgen. Ook heeft André het gevoel dat hij nog altijd enorm veel goed te maken heeft.

“Ik heb best nog wel wat goed te maken. Ik denk dat ik mezelf eerst wat moet bewijzen”, zegt hij. Daarmee doelt André naar alle waarschijnlijkheid voor het feit dat hij Monique korte tijd verliet voor zijn ex Bridget Maasland.

Ondanks dat hij Monique zo gemakkelijk aan de kant schoof voor Bridget is de zanger er nu zeker van dat hij met Monique samen wil blijven. Hij zal zo’n fout dan ook niet weer maken.  “Als ik wil trouwen met iemand, is het met haar”, zegt hij stellig.

Lees verder

Algemeen

‘Hele showbizz weet dat Marco Borsato vieze dingen met Maan deed’

Gepubliceerd

op

Door

De onthulling van Henny Huisman dat zijn ontdekking Marco Borsato ook een affaire heeft gehad met Maan de Steenwinkel deed in de showbizzwereld geen wenkbrauwen fronzen. Daar wist iedereen er al lang van, zegt ‘een zeer bekende shwbizzcollega die dit wil vertellen op voorwaarde van strikte anonimiteit’ in weekblad Story. De angst voor het uitlekken van dit soort affaires zorgt er volgens deze deskundige bron voor dat Marco maar niet uit zijn burn-out wil geraken.

Het gaat echt niet goed met Marco, zegt de ingewijde. “Marco zit zó diep in die burn-out, die in mijn ogen overigens een depressie is, dat hij nauwelijks nog enig perspectief ziet. Hij heeft zelfs aan de mensen om zich heen laten weten dat hij nooit meer wil werken. Daarbij zit hij continu in de stress dat er nog veel meer naar buiten gaat komen.”

Het begon eind vorig jaar allemaal met het uitlekken van de affaire met Iris Hond. Waar Privé toen stelde dat de affaire pas recentelijk is geëindigd, beweerde Marco dat het iets van tien jaar geleden was.

Onzin, zegt ook de bron van Story. “Dat met die Iris Hond heeft bijvoorbeeld veel langer geduurd dan tot nu toe bekend is geworden. Tot veel korter terug, bedoel ik. Dat van die tien jaar terug is niet waar.”

En dat met Maan is ook allemaal gebeurd, dat weet iedereen in het vak. En zo zijn er nog veel meer dames voorbijgekomen.”

Momenteel is Borsato te zien als coach in The Voice Kids. Volgende week vrijdag, op 5 juni, is de finale. Het is onduidelijk of de zanger daarin zijn opwachting maakt.

Bron: Mediacourant Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Trending