Contacteer ons

Nieuws

’Hond gruwelijk mishandeld door stel agenten in Duiven’

Gepubliceerd

op

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt of een aantal agenten in februari in Duiven een hond ernstig heeft mishandeld.
De hond kwam bij de dierenarts in Zevenaar met vijf taserpijlen in zijn lichaam en één pijl in zijn oog. Het dier miste ook een hoektand, had afgebroken voortanden en een gebroken kaak en was volgens de dierenarts hard geschopt.

Een arrestatieteam van de politie wilde die dag bij een woning in Duiven de partner van de eigenaresse van de hond aanhouden. De man zou gewapend zijn en zou iemand hebben bedreigd. Toen er iemand naar buiten kwam met de hond aan de lijn, moest die ergens worden vastgezet. „Ik moest Tommy aan de boom binden, dan zou er niets met hem gebeuren”, zegt Vivian Damsté, de vrouw des huizes, tegen De Gelderlander.

Schokkende videobeelden
Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat een agent daarna een stroomstootwapen afvuurt op de vastgebonden hond, die neervalt. Daarna zijn er steeds agenten bij de hond, de familie is er niet.
De hond bleek later ernstig toegetakeld, stelt de advocate van de familie, Machteld Roethof. Het dier werd die nacht nog naar een dierenarts gebracht. Die concludeerde dat Tommy zes keer was getaserd. ’De haaktand moet met zeer grote en brute kracht verwijderd zijn’, schrijft de dierenarts in zijn rapport.
De agenten die hond Tommy naar de arts brachten, zeiden dat de hond iemand had aangevallen, en daarom getaserd was.

Bekijk een korte documentaire over het voorval. Tekst loopt verder.

Foto’s van Tommy op de bewuste avond zijn zeer schokkend. „Ik trof één bloedbad aan. Het was te gruwelijk voor woorden. Ze hebben doelbewust in het hoofd geschoten”, vertelt Cher, dochter van de familie aan een korte film.

De advocate van de familie, Machteld Roethof, gaat aangifte doen. Ze vraagt ook het Openbaar Ministerie om de rijksrecherche opdracht te geven voor een onderzoek. „Lange tijd was het onzeker of de hond het zou overleven.”

’Melding al foutief’
Volgens Roethof was de politieactie het gevolg van een onjuiste melding. De verdachte man zou geen vuurwapen maar een telefoon in zijn hand hebben gehad. Hij is die avond wel gearresteerd.
Volgens haar moet de politie eerst inhoudelijk reageren op twintig vragen die ze over het incident heeft gesteld voordat de familie aangifte kan doen. De Landelijke Eenheid meldt dat er een intern onderzoek loopt van het bureau Veiligheid, Integriteit & Klachten.


Remmert Heuff van de Hoofd Dienst Speciale Interventies laat in een reactie weten: „Het incident waarbij de hond Tommy ernstig gewond is geraakt, is pijnlijk en aangrijpend. Ik begrijp dat dit vragen oproept. Deze vragen heb ik zelf ook. Het zou echter voorbarig zijn om voordat alle feiten en omstandigheden bekend zijn nu al een standpunt in te nemen. Daarom heb ik aan de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) gevraagd te onderzoeken wat er tijdens dit politieoptreden heeft plaatsgevonden. Zonder iets af te doen aan het aangrijpende karakter van de beelden geven ze een korte weergave van de totale inzet. Het onderzoek moet dat beeld dus compleet maken. Op basis van dit onderzoek kan worden vastgesteld of het toegepaste geweld gerechtvaardigd was.”
Verder wordt benadrukt dat de politie terughoudend met het toepassen van geweld is en dat agenten zonder geweld hun doel willen bereiken. Mocht dat niet mogelijk zijn, „dan zal met zo weinig mogelijk geweld de situatie worden opgepakt en afgehandeld.”
Bron: De Telegraaf, Twitter Beeld: CAMERABEELDEN FAMILIE / HUMAN NATURE FILMS

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending