Contacteer ons

Algemeen

Geniet er nog maar van: de rest van het jaar wordt het niet meer zo warm als nu

Gepubliceerd

op

Je houdt ervan of je kunt niet wachten tot het weer voorbij is. We zitten momenteel in een hittegolf en als jij de warmte heerlijk vindt, kun je er beter nog maar even flink van genieten. De volgende keer dat het zo warm wordt, is volgens weerexperts pas volgend jaar.

Nederland verkeert al een paar dagen in extreme hitte. Zo werd er zelfs code oranje afgegeven voor een aantal provincies. Ook de komende dagen wordt het nog erg warm. Pas vanaf zaterdag zakt het kwik waarschijnlijk onder de 25 graden.

Hittegolf

Van een hittegolf is sprake als het minimaal 5 dagen achter elkaar meer dan 25 graden is, waarvan 3 dagen meer dan 30 graden. Dit hebben we deze week al ruimschoots gehaald en verwacht wordt dat deze hittegolf tot en met vrijdag aanhoudt.
De kans is groot dat het zaterdag onder de 25 graden blijft en dit de reeks verbreekt. Mocht het zaterdag wel 25 graden of meer worden, dan kan het dat de hittegolf aanhoudt tot volgende week dinsdag.

Volgend jaar weer

Als deze hittegolf voorbij is, dan komt er voorlopig geen nieuwe. Rico Schröder van Weeronline laat aan het Parool weten dat het waarschijnlijk tot volgend jaar duurt voordat er weer een nieuwe hittegolf komt. “We gaan alweer richting september, en in september is nog nooit een hittegolf voorgekomen”, vertelt hij. Het zal de rest van het jaar dus alleen maar koeler worden.

Het weer in augustus

Ben je gek op de warmte en hoopte je dat het later in augustus nog een keertje 30 graden zou worden? Die kans is helaas niet groot.

“De rest van de maand verwachten we normaal weer, zo’n 22 tot 24 graden. Het wordt wisselvalliger, maar er blijft ook kans op zon en droge dagen”, vertelt Rico Schröder.

Bron: Parool, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Live: Relschoppers breken supermarkt totaal af!

Gepubliceerd

op

Door

Afgelopen dagen was het goed mis. Op verschillende plekken in Nederland waren demonstraties aan de gang die uitliepen tot grote rellen. De politie had moeite de relschoppers onder controle te krijgen.
Je kunt de beelden van de verwoeste supermarkt hieronder zien:


Er braken relschoppers binnen in een supermarkt, op het Centraal station van Eindhoven. Ze hebben deze supermarkt flink beschadigd en geplunderd. Niet alleen de supermarkt moest het ontgelden. Ook in de rest van het Centraal station is flink huisgehouden.

Jumbo Supermarkt
In de Jumbo Supermarkt op het Centraal station van Eindhoven hebben relschoppers met winkelwagentjes de ruiten ingeslagen. De relschoppers zijn vervolgens de supermarkt binnengedrongen en hebben deze geplunderd. De supermarkt is compleet verwoest, overal ligt glas, puin en etenswaren.

Rellen
De rellen begonnen gistermiddag op het 18 Septemberplein, maar verplaatsten zich al gauw richting het Centraal station. Ook de fietsenstalling op het station is verwoest. Verschillende fietsen zijn gestolen en beschadigd geraakt tijdens de rellen. De relschoppers gebruikten deze fietsen als barricade tegen de Mobiele Eenheid.

Eerder op de middag riepen gemeente en politie al op weg te blijven uit Eindhoven en ook niet naar Eindhoven Centraal te komen. De gemeente heeft een noodbevel ingesteld.

Lees verder

Algemeen

Prinses Eloise van Oranje in extreem kort jurkje!

Gepubliceerd

op

Door

Eloise Sophie Beatrix Laurence gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg, in de media ook wel vaak simpelweg Eloise van Oranje genoemd, is het oudste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien en het eerste kleinkind van prinses Beatrix. Zij is het enige kleinkind dat Prins Claus heeft meegemaakt.

Eloise is de vijfde in de lijn van de troonopvolging. Haar officiële aanschrijftitel is Hooggeboren Vrouwe. Ondanks het feit dat haar vader prins is, is zij geen prinses, maar gravin. Dit is bij het huwelijk van haar ouders besloten om het aantal prinsen en prinsessen beperkt te houden.

Te kort rokje van Eloise van Oranje?

Het afgelopen jaar is de prinses veel in de picture verschenen. Met name dankzij haar vele foto’s op Instagram werd Eloise ineens een bekende Nederlander. En dus vinden heel heel volgers ook wat van haar ‘korte’ jurkje die ze vannacht droeg:

Lees verder

Algemeen

Gaat Rutte 2 februari de avondklok verlengen?

Gepubliceerd

op

Door

Lilianne Ploumen wil van premier Rutte weten hoe het kabinet van de avondklok „af wil komen”. Rutte laat weten dat het kabinet 2 februari terugkomt bij de Kamer met informatie over wat er gaat gebeuren met de huidige lockdownmaatregelen die tot 9 februari gelden. De avondklok zou dan ook onderwerp van gesprek zijn.

Als het kabinet de avondklok wil verlengen, moet de Tweede Kamer op 2 februari nogmaals instemmen. Rutte herhaalt dat het de eerste maatregel is waar hij vanaf wil. Het heropenen van de scholen heeft voor Rutte ook de prioriteit. Die sluiting noemt hij „misschien nog wel erger” dan de avondklok.

Rob Jetten (D66) wil weten of de reisbeperking niet voldoende is. Volgens Rutte is het effect van het vliegverbod beperkt en helpen ook meer dringende adviezen niet genoeg. Bovendien, stelt Rutte, zou nu stevig ingrijpen tot sneller versoepelen kunnen leiden. „Nu moet je er een klap op geven. Dat geeft je de kans dat er iets meer perspectief komt.”

Net zoals een groot deel van de Kamer wil Rutte ook meer doen om thuiswerken te handhaven, maar met de huidige wetgeving kunnen bedrijven niet zomaar gesloten worden. Ook is het kabinet niet in staat te bepalen wie wel en wie niet thuis kan werken.

Bron: NRC Beeld: Youtube

Lees verder

Trending