Contacteer ons

Algemeen

Déze signalen en klachten van nierschade wil je niet negeren

Gepubliceerd

op

Je nieren zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam. Je hebt ze nodig om te leven. Maar wat doen je nieren eigenlijk? En hoe weet je of je nierschade hebt?

Je nieren verwijderen afvalstoffen en zorgen dat je genoeg vocht en zout in je lichaam hebt. Ook regelen ze je bloeddruk en maken ze hormonen aan die zorgen voor voldoende rode bloedcellen in je lichaam.

Kortom: gezonde nieren zijn van levensbelang. Toch hebben veel Nederlanders last van nierschade, vaak zonder dat ze het weten. Daarom is het belangrijk om bepaalde symptomen en klachten niet te negeren.

Vroeg stadium

Wanneer je last hebt van beginnende nierschade, passen je nieren zich nog aan. Maar hierdoor gaan ze harder werken, waardoor de schade al snel meer kan worden en je gezondheid achteruit gaat. Het is daarom belangrijk om nierschade in vroeg stadium op te sporen. Met behulp van een bloed- en urineonderzoek kan een arts namelijk al vaststellen of er nierschade is. Mocht je de symptomen of klachten herkennen, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen.

Symptomen

  • Bloedarmoede
  • Hoge bloeddruk
  • Huidklachten
  • Jeuk
  • Misselijkheid
  • Spierkrampen
  • Vatbaarheid voor infecties
  • Vermoeidheid
  • Vruchtbaarheidsproblemen

Hoge bloeddruk of diabetes

Zowel hoge bloeddruk als diabetes zorgen voor extra risico op nierschade. Aan de andere kant kan schade aan je nieren een hoge bloeddruk veroorzaken. Mocht je van jezelf weten dat je diabetes of een hoge bloeddruk hebt, dan is het verstandig om één keer per jaar uit te zoeken of je nieren goed werken.

Bron: Nierstichting, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Marco Borsato met spoed opgenomen in het ziekenhuis: Verschrikkelijk wat er is gebeurd

Gepubliceerd

op

Door

Marco Borsato heeft een vreselijk moment achter de rug. De zanger werd ook meteen opgenomen in het ziekenhuis.
In ‘30 Minuten Rauw’, een podcast van de Nederlandse radiopresentator Ruud de Wild, vertelt Marco Borsato wat er aan de hand is. “Ik heb heel veel geluk gehad”, legt de zanger uit.

Vlak voor Marco het podium in de Ahoy wilde betreden liep het fout. “Mijn oog trilde een beetje en mijn zicht viel een beetje weg. Ik dacht als ik wat suiker neem, dan gaat het goed. Ik ontdekte dat als ik één oog bedekte, dan zag ik helder. Iets in mijn hoofd maakte van die twee plaatjes niet één plaatje meer.”

Marco nam het zekere voor het onzekere en liet zich naar het ziekenhuis brengen. “Ik lag binnen de tien minuten onder de MRI, en daar zeiden ze: ‘We zien dat u een TIA heeft gehad.” Dat is een lichte beroerte.

Ziekenhuis
Marco wilde niet in het ziekenhuis blijven. “Er staan in Ahoy tienduizend mensen en daar kan ik niet zomaar even niet zijn”, zei ik. “Maar toen ik volledig mijn zicht verloor, wist ik dat het klaar was. Dus de dokter zei: bij deze bent u opgenomen.”

“Voor mij is dat een waarschuwing geweest”, bedenkt hij zich. “Ik besefte: als dit langer had geduurd, of als het iets met mijn spraak was geweest, dan was het klaar geweest. Dat ik nog altijd liedjes kan maken, zie ik als een cadeau.”

Lees verder

Algemeen

Nieuwe foto van onze Bridget Maasland laat zien dat er tóch écht iets mis is!

Gepubliceerd

op

Door

Dat het niet helemaal lekker is gegaan met de relatie van Bridget Maasland en André Hazes is inmiddels wel duidelijk. De geruchten over verschillende voorvallen lopen de spuigaten uit. Er gaan verhalen rond dat de blondine een klap verkocht zou hebben aan Monique Westenberg. André zou in een toilethokje gespot zijn met zijn ex op de vakantie waar hij met Bridget was. En nog veel meer. Maar wat ook niet zo lekker gaat is de lip van de blonde presentatrice. Voor ze naar Curacao vertrok was al duidelijk dat er iets aan de hand was met de onderlip van de presentatrice, te zien op de eerste onderstaande foto. Op een vakantiekiekje was ook duidelijk iets aan de hand met haar lippen, tweede foto.

Wat is er aan de hand met de lip van Bridget Maasland

Maar een derde foto laat zien dat er nog steeds iets is met haar onderlip. Of het nu gaat om een koortslip of iets anders is niet duidelijk. We hopen van niet voor André. En natuurlijk ook niet voor Monique, want anders heeft de hele gang er eentje te pakken!

View this post on Instagram

A post shared by Bridget (@bridgetmaasland)

Lees verder

Algemeen

Marco Borsato neemt zeer ingrijpend besluit na scheiding met Leontine Borsato

Gepubliceerd

op

Door

Na de breuk met Leontine woonde Marco Borsato opnieuw een tijdje bij zijn moeder Mary (73). De 53-jarige zanger gaat nu in zijn eentje wonen.
Marco heeft een penthouse in Alkmaar gekocht voor 1,15 miljoen euro. Hij heeft zijn ouderlijk huis verlaten en zal nu beginnen met de inrichting van zijn penthouse.

Het stulpje is 180 vierkante meter groot, met uitzicht op water. Hij kocht er ook een garage van 17.000 euro bij. De nieuwe woonst is op slechts 10 minuten rijden van zijn ouderlijk huis.

Lees verder

Trending