Contacteer ons

Algemeen

Déze signalen en klachten van nierschade wil je niet negeren

Gepubliceerd

op

Je nieren zijn ontzettend belangrijk voor je lichaam. Je hebt ze nodig om te leven. Maar wat doen je nieren eigenlijk? En hoe weet je of je nierschade hebt?

Je nieren verwijderen afvalstoffen en zorgen dat je genoeg vocht en zout in je lichaam hebt. Ook regelen ze je bloeddruk en maken ze hormonen aan die zorgen voor voldoende rode bloedcellen in je lichaam.

Kortom: gezonde nieren zijn van levensbelang. Toch hebben veel Nederlanders last van nierschade, vaak zonder dat ze het weten. Daarom is het belangrijk om bepaalde symptomen en klachten niet te negeren.

Vroeg stadium

Wanneer je last hebt van beginnende nierschade, passen je nieren zich nog aan. Maar hierdoor gaan ze harder werken, waardoor de schade al snel meer kan worden en je gezondheid achteruit gaat. Het is daarom belangrijk om nierschade in vroeg stadium op te sporen. Met behulp van een bloed- en urineonderzoek kan een arts namelijk al vaststellen of er nierschade is. Mocht je de symptomen of klachten herkennen, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. Hij of zij kan je verder helpen.

Symptomen

  • Bloedarmoede
  • Hoge bloeddruk
  • Huidklachten
  • Jeuk
  • Misselijkheid
  • Spierkrampen
  • Vatbaarheid voor infecties
  • Vermoeidheid
  • Vruchtbaarheidsproblemen

Hoge bloeddruk of diabetes

Zowel hoge bloeddruk als diabetes zorgen voor extra risico op nierschade. Aan de andere kant kan schade aan je nieren een hoge bloeddruk veroorzaken. Mocht je van jezelf weten dat je diabetes of een hoge bloeddruk hebt, dan is het verstandig om één keer per jaar uit te zoeken of je nieren goed werken.

Bron: Nierstichting, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Wesley Sneijders “dikzak” genoemd door TV-commentator

Gepubliceerd

op

Door

Wesley Sneijders is sinds hij gestopt is als profvoetballer iets gegroeid in de breedte. Iets waar de ‘Vlaamse Sporza’-commentator even van schrikt.

Sterker nog, hij herkende de oud-voetballer niet eens.
<h2>Aangekomen</h2>
Wesley kwam in beeld tijdens het afscheid van zijn oud-ploeggenoot de 37-jarige Goran Pandev (Noord-Macedonië). ‘Is dat Wesley Sneijder? Die heeft niet veel getraind de laatste tijd’, zegt hij lachend.


<h2>Yolanthe</h2>
Wesley is de laatste tijd weer vaker te zien op de televisie nu Oranje meedoet in het EK geeft hij vaak commentaar bij de NOS. Daarnaast heeft hij op dit moment een belangrijk doel voor ogen: zijn ex Yolanthe voor zich terugwinnen.
<h2>Belangrijkste doel</h2>
‘Ik hoop zeker dat er iets te redden valt. Het is het belangrijkste doel in mijn leven, de rest staat op een laag pitje. Maar ik zal er hard voor moeten knokken’, zei hij in een interview met Frank Evenblij in Villa Oranje.

Lees verder

Algemeen

Nieuw binnen: man maakt video als hij lichaam Jurgen C. aantreft, hier de beelden:

Gepubliceerd

op

Door

“Wansmakelijk en verwerpelijk.” De Belgische minister van Justitie Van Quickenborne is boos over de verspreiding van beelden van het lichaam van Jürgen Conings, de militair die dreigde mensen aan te vallen. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in een bos in de Vlaamse provincie Limburg.

Justitie was al een onderzoek begonnen naar iemand, mogelijk een jager, die de videobeelden en foto’s had verkocht aan een Duits mediabedrijf. Het gaat om een strafonderzoek voor schending van het recht op onder meer privacy.

Hieronder een tweet waarin de beelden te zien zijn:

Lees verder

Algemeen

Sarah van Soelen heeft het zwaar met ‘bloedirritante’ André Hazes in bed

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes heeft medelijden met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen vanwege een ‘bloedirritante’ gewoonte van hem. De volkszanger kan niet tegen stilte. ‘Ook ‘s nachts niet. Dan móét de tv zacht aan op de achtergrond, meestal zet ik <i>Planet Earth</i> of kookprogramma’s aan. Die arme Sarah.’</p>
Dat schrijft Hazes (27) in zijn nieuwe column voor <i>Veronica Superguide</i>. Hij schrijft dat hij tegenwoordig niet kan wachten om zijn ‘fijne bed’ in te duiken naast de 25-jarige Van Soelen. ‘Pre-corona maakte ik het soms bont na shows; vond ik het af en toe net iets te leuk om een drankje te doen bij de show en na afloop met jonge, vrijgezelle bandleden tot half vijf in een discotheek te hangen totdat het licht uitging. Een hele tijd vluchtte ik op die manier van huis, maar dat is mijn leven niet meer. Ik ga niet meer tot het gaatje’, schrijft Hazes.
Wat hij dan wel doet? Eens per week verruilen Hazes en zijn lief hun joggingpakken voor een ‘opgedofte’ outfit. ‘Zij sportief-sexy, of in jurkje en op hoge hakken als we naar een restaurant gaan. Ik in pak. Witte blouse eronder, lekker fris, gouden ringen, kettingen en armbanden om, een opvallende riem. Als het glanst en glittert, is het goed’, aldus Hazes. Zo zitten de eerste avondjes uit er al op, bij twee chique restaurants in Rotterdam.</p>

Daarna, geeft de zanger toe, hangt hij wel extra in de gewichten om de calorieën er weer af te werken. Dan gaat hij wel tot het gaatje, want het is ‘genieten’ als hij dagen kromloopt van de pijn.

Lees verder

Trending