Contacteer ons

Algemeen

Exclusief: Interieurontwerper Jan des Bouvrie (78) overleden

Gepubliceerd

op

Interieurontwerper Jan des Bouvrie is zondagochtend op 78-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in de armen van zijn vrouw in het bijzijn van zijn kinderen aan de gevolgen van prostaatkanker. 

Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie is overleden in zijn woonplaats Naarden, dezelfde plek waar hij in 1942 werd geboren. Na een opleiding aan de rietveldacademie, begon hij als meubelmaker. In 1969 werd Jan bekend bij het grote publiek met zijn ontwerp van een kubusbank. Dit design werd opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Licht en ruimte

Verder was de interieurontwerper vooral bekend van zijn strakke, symmetrische ontwerpen en witte interieurs. Zelf was Jan ook het liefst gehuld in het wit, met hier en daar een accent in een felle kleur. Zijn liefde voor de kleur wit kwam volgens hem door zijn jeugd. Hij werd geboren in een tussenkamertje zonder ramen. Op latere leeftijd zou hij daarom meer naar licht en ruimte hebben gehunkerd. “Instinctief heb ik altijd naar het licht gezocht”, zei de ontwerper daar zelf over.

Bron: Nos, Libelle. Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Voorwaardelijke straffen voor verspreiders ‘vieze’ filmpje Patricia Paay

Gepubliceerd

op

Door

Twee mannen die worden verdacht van het verspreiden van een s*ksfilmpje van Patricia Paay zijn donderdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot voorwaardelijke straffen.

Michel V. (42) kreeg van de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een maand. Medeverdachte Ernst van der S. (47) werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur. De straffen zijn lager dan het OM twee weken geleden had geëist.

Plass*ksfilmpje

In 2017 lekte het beruchte plass*ksfilmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens de website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter en won de zaak. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam al dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

GeenStijl

Naast die civiele procedure besloot het OM de beide verdachten en GeenStijl te vervolgen in een strafrechtelijke procedure. GeenStijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. De beide mannen gingen niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM en lieten het op een rechtszaak aankomen.

Bron: ANP, Story | Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Koning Willem-Alexander krijgt alarmerende boodschap tijdens bezoek na ophef

Gepubliceerd

op

Door

Een leergierige koning Willem-Alexander heeft zich donderdagochtend in ziekenhuis HMC Westeinde in Den Haag uitgebreid laten bijpraten over de tweede golf van de coronapandemie en de gevolgen daarvan voor de ziekenhuiszorg.

Een steeds terugkerende vraag tijdens zijn werkbezoek was naar de verschillen tussen de eerste golf dit voorjaar en de tsunami – zoals de voorzitter van de Raad van bestuur het noemde – die nu aanzwelt. ‘In Den Haag lijkt de situatie nu op die in Brabant eerder dit jaar’, was de alarmerende boodschap die Willem-Alexander te horen kreeg.

Dat levert bijvoorbeeld problemen op voor de opname van nieuwe coronapatiënten, of over het overnemen en herplaatsen daarvan. Bestuursvoorzitter Ingrid Wolf schetste het dilemma. ‘Neem je twee of drie patiënten over van een ander ziekenhuis met het risico dat je de volgende dag bedden tekort komt en zelf op zoek moet naar plaatsen? Dat is een probleem. Waar raken we de patiënten kwijt?’

Erg zwaar

Anders dan in het voorjaar gaat een deel van de reguliere ziekenhuiszorg nu nog wel door. Dat houdt in, zo hoorde de koning, dat met hetzelfde aantal mensen twee keer zoveel moet worden gedaan. Het inspringen van personeel van andere afdelingen voor de coronazorg is nu ook moeilijker. ‘Niet iedereen is al hersteld van de eerste golf. Het is moeilijk om hen weer te motiveren. Ze hebben het heel erg zwaar gehad’, werd verteld op de Covid-afdeling, waar de koning op de gang werd bijgepraat.

Andere houding

Willem-Alexander was benieuwd of verplegers en artsen ook te maken kregen met een andere houding van patiënten en hun families. Dat was het geval, maar dat was gezien de angst en stress ook wel te begrijpen. Hij vroeg ook door naar de voors-en tegens van overplaatsingen en de mogelijkheden om mensen naar huis te sturen en ze een zuurstofapparaat mee te geven.

Aantal verbeteringen

Op die manier zou in het ziekenhuis meer ruimte ontstaan, maar het bleek niet zo eenvoudig, mede vanwege de onvoorspelbaarheid van het virus. Helemaal somberheid was het niet. In de eerste golf kwamen patiënten zieker binnen dan nu, er kan ook sneller worden getest en ook de werkwijze op de ic is verbeterd, waarbij zeker een aantal verbeteringen ook ná corona gehandhaafd blijft.

Ophef

Het bezoek van de koning aan het Haagse ziekenhuis was het eerste openbare optreden na zijn veelbesproken herfstvakantie. Willem-Alexander vloog met zijn gezin naar zijn villa in Griekenland. Dat zorgde voor ophef omdat de regering een paar dagen eerder de bevolking had opgeroepen vooral thuis te blijven en geen onnodige reizen te maken. De vakantie werd afgebroken en in een historische videoboodschap gingen Willem-Alexander en Máxima diep door het stof. Het koningspaar zei dat het ‘pijn doet uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben’ en ‘wij blijven ons samen met u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen’.

Bron: ANP, Story | Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Pijnlijk voor Koningin Maxima betreft haar moeder: “Het gaat slecht!”

Gepubliceerd

op

Door

Toen Maxima en Willem Alexander op staatsbezoek waren in Indonesië begon het corona-tijdperk in Nederland. Ze vonden het toen moeilijk om niet bij hun kinderen te zijn, in zo’n moeilijke periode. Voor veel mensen is het lastig om familieleden zolang niet te kunnen bezoeken. De moeder van de koningin, Maria del Carmen, was begin maart naar Nederland gekomen. Ze heeft tijd in paleis Huis ten Bosch kunnen doorbrengen om op haar kleindochters te passen bij afwezigheid van haar dochter en schoonzoon. Maar destijds kwam er ook behoorlijk slecht nieuws toen moederlief weer naar Argentinië vertrok. Ze kreeg namelijk te horen gekregen dat ze haar moeder de komende 4 maanden sowieso niet zal kunnen opzoeken.

Maxima kan haar moeder voorlopig niet zien!

Haar moeder, Maria del Carmen, woont in Argentinië. Het virus heeft het land destijds veranderd in een soort oorlogsgebied en de sfeer was ontzettend grimmig in de stad waar haar moeder woont, Buenos Aires. De wegen stonden vol wegversperringen en agenten met mitrailleurs. Nederlanders zouden daar van hun bed gelicht zijn om papieren te laten zien en temperatuur op te laten meten. Wie korter dan 14 dagen in het land was werd gedwongen in quarantaine gezet. Een behoorlijk verschil met Nederland en een moeilijke gedachte voor onze koningin!

Het gaat niet best!

Maxima heeft aangegeven dat haar moeder weer thuis is, in Argentinië: “Ze is weer thuis, alles is goed en wel.” Maar wat de koningin zorgen baart is het aantal nieuwe besmettingen in het land en de stijging die daar doorzet wat betreft corona-gevallen. Dit lijkt nog iedere dag te stijgen en gisteren werd een stijging van 4518 nieuwe gevallen gemeld door Google. De koningin geeft het volgende aan: “Ze miste haar leven daar. Je verlangt toch ook naar je eigen huis, maar we hebben een fantastische tijd samen gehad!”.

Lees verder

Trending