Contacteer ons

Algemeen

Rutte openhartig over vakantie koning Willem-Alexander en familie

Gepubliceerd

op

Premier Mark Rutte neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich van de mislukte vakantieplannen van de koning.
„Ik heb een verkeerde inschatting gemaakt”, schrijft de minister-president in een brief aan de Tweede Kamer.
„In het algemeen behoren reizen naar het buitenland van de Koning die geen onderdeel uitmaken van zijn publieke functie, tot zijn persoonlijke levenssfeer die wordt gewaarborgd door de artikelen 10 en 41 van de Grondwet. Ten aanzien van artikel 41 Grondwet geldt daarbij het voorbehoud dat het openbaar belang in acht wordt genomen. De minister-president beoordeelt of dit het geval is en verstrekt informatie indien het openbaar belang aan de orde is”, aldus Rutte.
„Ik heb te laat beseft, zeker na de persconferentie van dinsdagavond 12 oktober jl., dat de voorgenomen vakantie, die paste binnen de voorschriften, niet langer te rijmen was met de oplopende besmettingen en de aangescherpte maatregelen. Dit had mij eerder aanleiding moeten geven tot heroverweging van de voorgenomen vakantie. Voor het voorgaande draag ik de volledige ministeriële verantwoordelijkheid.”
Rutte komt ook terug op de persconferentie van vicepremier Hugo de Jonge van afgelopen vrijdag. Die verklaarde toen ’niet bekend’ te zijn met de vakantie van Willem-Alexander. Ook de plaatsvervangend-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) verklaarde ’niet bekend’ te zijn met de vliegreis naar het zonnige Griekenland.

’Mogelijke vakantie besproken’
Nu blijkt dat de vraag voor De Jonge, noch voor de RVD uit de lucht kwam vallen. In de voorbereiding van de persconferentie is een mogelijke vakantie besproken, schrijft Rutte. Dit gebeurde omdat op sociale media berichten opdoken dat het regeringstoestel werd klaargemaakt voor vertrek. „Deze tweet leidde tot navraag en nader beraad dat voor de persconferentie geen duidelijkheid had opgeleverd waardoor toen niet duidelijk was of de Koning op vakantie ging of niet”, schrijft Rutte. „Ik had hem hierover tevoren, conform de bij dit onderwerp gebruikelijke werkwijze, niet geïnformeerd”, aldus de premier over zijn contact met de vicepremier.
Rutte sluit af met een advies voor Nederland. „Ik hecht er aan te bevestigen dat er geen enkele twijfel kan bestaan over de gezamenlijke inzet het COVID 19-virus eronder te krijgen en de noodzaak de richtlijnen na te volgen.”

Hoewel de brief van Rutte leest als een boetedoening, is het doen en laten van de koning staatsrechtelijk te allen tijde de verantwoordelijkheid van de minister-president. De koning bepaalt zelf of hij op vakantie gaat. Zelfs als Rutte de vorst heeft geadviseerd om niet op vakantie te gaan en hij dat toch doet, is Rutte degene die daar verantwoordelijk voor is.

Geen onderscheid tussen opvattingen van premier of vorst
De inhoud van de gesprekken tussen Rutte en de koning zijn geheim. De premier kan staatsrechtelijk geen onderscheid maken tussen opvattingen van hem of van de vorst. Daarmee rest Rutte in alle gevallen niets anders te doen dan de koning persoonlijk te verdedigen, ook al kan hij in feite van mening verschillen met Willem-Alexander.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Zien: Dame in Amsterdam heeft perfecte oplossing mondkapje weigeraars

Gepubliceerd

op

Door

Het jaar 2020 is nou niet bepaald het mooiste jaar uit de geschiedenis van de mensheid. Hoewel er absoluut veel zwartere jaren zijn geweest in bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis is heel deze coronacrisis waarschijnlijk ook wel iets waar we over 50 jaar nog over zullen praten. Zeker als de huidige semi lockdown over drie weken nog eens zal worden verlengd om het aantal besmettingen verder terug te dringen. Maar dat is voor nu misschien iets te veel vooruit lopen op de zaken. Feit is dat je nu wel op plekken verplicht bent een mondkapje te dragen. En daar is lang niet iedereen het mee eens.

Geen mondkapje? Dan maar dit:

Speciaal voor die mensen zijn ze in Amsterdam zo creatief geweest om iets te ontwerpen dat een stuk lekkerder zit. Je loopt er bovendien niet zo ontzettend voor schut mee dankzij het verfijnde en subtiele ontwerp

Coronaproof door de stad lopen – AT5

Wij weten natuurlijk als geen ander dat Amsterdammers overal een goed gefundeerde mening over hebben, dus kom maar op! Wat vinden we hiervan? 🚀🐿

Geplaatst door AT5 op Maandag 19 oktober 2020

Lees verder

Algemeen

Nikkie Plessen keihard betrapt op gebruik van Photoshop: “Let op haar hoofd en benen”

Gepubliceerd

op

Door

De 35-jarige Nikkie Plessen is o.a. model, onderneemster, actrice en presentatrice. En bovendien ook nog eens ontzettend knapm en vermogend. Je zou dus zeggen dat Nikkie nergens over te klagen heeft maar niets lijkt minder waar. Een oplettende Twitteraar deelt twee foto’s van Nikkie tijdens opnames van het RTL programma Drag Race Holland. Er lijkt nogal een verschil te zitten in een foto die het programma online zette op het Instagram-account en de foto die Nikkie zelf postte. Tijd om even beter te kijken!

Nikkie Plessen aan de slag met Photoshop

En ja hoor: haar gezicht is minder ‘bol’ gemaakt en ook haar benen zijn flink verdund. Ze zijn niet alleen een stuk bruiner, maar haar knieën zijn nauwelijks meer zichtbaar. Ook haar krullen en jurkje zijn bewerkt. Andere volgers lijken het niet echt te kunnen waarderen: “Ze zei echt: een normaal, proportioneel lichaam? Saai” en “Ze zei echt: knieën? Zo 2019”. De twee foto’s zijn hieronder te zien.

Lees verder

Algemeen

Begin de dag lekker met dames die hun huispak inwisselen voor iets veel spannenders

Gepubliceerd

op

Door

Tsja, 2020. He jaar dat je vuilnisbak vaker buiten is te vinden dan jij. Ook het jaar waarin je huispak sneller slijt dan ooit. En dat is jammer, want wij zijn wel liefhebbers van het kijken naar mensen. In drukke winkelstraten, op een terrasje, op het strand en natuurlijk in de club. Nu kun je dat thuis natuurlijk ook doen met alle uitdagingen, trends en challenges die er rondgaan. Zo doen deze dames een kleine BOEM en ruilen dan hun huispakje in voor iets veel spannenders. En dat is ook vermakelijk om naar te kijken.

Dames wisselen hun huispak in

We waarschuwen je vast, zorg ervoor dat je vrouw of vriendin niet in de buurt is als je de video hieronder afspeelt. Dat kan weleens voor jaloerse blikken zorgen. Of misschien wel erger óf als je het echt heb getroffen juist voor goede ideeën!

Lees verder

Trending