Contacteer ons

Algemeen

Wachten of toeslaan: “Dit kost een huis van 3 ton ná de crisis!”

Gepubliceerd

op

De corona-crisis brengt veel gevolgen met zich mee, ook in de bouw. Maar gek genoeg is er nog niet veel van te zien in de woningmarkt en prijzen in Nederland. Er zijn dit jaar nóg meer rijtjeshuizen te koop van boven de miljoen, dat laat RTL Nieuws weten. Dit is natuurlijk voornamelijk in Amsterdam het geval, maar het schetst wel een beeld van de huizenmarkt. Hoewel gedacht werd dat er door de crisis misschien een enorme dip zou komen in de huizenprijzen is dat niet geheel vanzelfsprekend. Dit komt voornamelijk door het gigantisch tekort aan woningen wat begin dit jaar nog boven de 300.000 werd geschat. Nu veel bouwbedrijven flinke vertragingen krijgen door schaarste aan bouwmaterialen: “Ongeveer de helft van de bouwbedrijven heeft problemen met de aanvoer van bouwmaterialen. Bij ongeveer 20 procent van de bouwbedrijven leidt dit tot vertraging in projecten” Stelt de ABN.

Wat doet de woningmarkt na de coronacrisis?

Hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU Delft laat zelfs het volgende weten aan De Volkskrant: “Na deze crisis volgen prijsstijgingen, misschien zelfs een prijsexplosie.” Dit vanwege het eerder genoemde tekort aan woningen die steeds groter aan het worden is. Of het nu verstandig is om te gaan kopen of niet, alleen de tijd zal het leren.De gemiddelde prijs van een verkochte woning is in mei dit jaar alweer gestegen van 335.000 euro naar 345.000 euro. Dit laat website BNR weten. Dit kan mede komen doordat het hogere segment in trek is. Het aantal verkochte woningen van boven de 500.000 is namelijk gestegen van 12 procent naar 17 procent. Dit brengt het gemiddelde natuurlijk ook omhoog.

Geen of nauwelijks invloed

De huizenmarkt loopt dit jaar nog gewoon op volle toeren, liet het AD weten. Ze spraken hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer hierover. Hij zegt er het volgende over: “Als zelfs de coronacrisis al geen afkoeling veroorzaakt, houd ik mijn hart vast voor volgend jaar!” aldus Peter Boelhouwer. Dit haalt hij uit de rapportage Monitor Koopmarkt waaruit blijkt dat de crisis niet of nauwelijks invloed heeft op de huizenmarkt. Het gebrek aan grote nieuwbouwplannen en oplopende woningtekort is hier de grootste oorzaak van. Vooral in grote steden blijft de trein doordenderen.

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

André Hazes voelde zich verschrikkelijk: “Twee weken aan een stuk door gehuild”

Gepubliceerd

op

Door

Voor André Hazes loopt alles weer op rolletjes. Zowel op professioneel vlak, als op persoonlijk vlak gaat alles weer supergoed.

In 2018 ging het even mis toen André in een burn-out belandde. Hij moest op die manier 22 shows afzeggen. “Ik heb echt twee weken gehuild. Aan een stuk door. Ik dacht: ‘Dit is falen.’ Ik was echt puur teleurgesteld in mezelf”, herinnert André zich in ‘Het Huis’.

André wou zo graag dat iedereen kon zien hoe hard hij wilde werken om een eigen naam te maken. “Dat ik die maand alles moest afzeggen, voelde voor mij als falen.”
Wedergeboorte
“Ik ben in totaal maar een maand eruit geweest, maar ik was helemaal herboren erna”, vertelt. Dat was wel op de verkeerde manier en dat zag ook Monique Westenberg.

“‘Je denkt dat je het hebt opgelost, maar je krijgt binnenkort nog een klap als je zo door blijft gaan’, zei ze. Die heb ik gelukkig niet gekregen, omdat ik zelf op tijd het inzicht heb gekregen. Eigenlijk heeft corona voor ons heel veel goeds betekent.”

Lees verder

Algemeen

Humberto Tan reageert woedend op zwangerschapsgerucht Eva Jinek

Gepubliceerd

op

Door

Er wordt gesuggereerd dat de terugkeer van Humberto Tan op de late avond van RTL 4 te maken heeft met een tweede zwangerschap van Eva Jinek. Humberto laat vandaag weten het zwangerschapsgerucht ‘idioot’ te vinden.

‘Dat zijn van die geruchten dat ik denk: waar gaat het over?’, aldus Humberto wanneer Wilfred Genee hem vraagt of Eva Jinek zwanger is. Bridget Maasland suggereerde bij RTL Boulevard dat dat de reden zou zijn dat Humberto de zomer van Eva overneemt. ‘Dat wordt niet geconcludeerd, dat wordt gewoon gesuggereerd. Ja idioot, ik zou niet weten waarom’, vervolgt Humberto. Wanneer Genee benadrukt dat het ongepast is om daar over te speculeren, stemt Tan daar volmondig mee in. ‘Wel nee man, daar gaat het toch helemaal niet over. Ik heb geen idee.’

Vrijdag kondigde RTL aan dat Humberto Tan na meer dan twee jaar afwezigheid terugkeert op de late avond. Hij presenteert zijn nieuwe programma Humberto straks wekelijks op zondag. In de sportzomer van volgend jaar is hij ook weer op werkdagen te zien.

Bron: Weekend Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Algemeen

Martien Meiland meest irritante BN’er

Gepubliceerd

op

Door

Martien Meiland heeft de Loden Leeuw voor meest irritante BN’er in een reclamespotje gewonnen. Dat werd maandagavond bekendgemaakt in Radar.
Meiland kreeg het beeldje vanwege zijn rol in de reclame van Vriendenloterij Bingo. De realityster kreeg 45 procent van de stemmen en liet genomineerden Thomas Acda en zijn ‘buurman’ Sergio Romero IJssel (Lidl), Paul Haenen (PriceWise), Andy van der Meijde (Toto) en Mark Rietman (ABN AMRO) achter zich. In totaal werden er ruim 103.000 stemmen uitgebracht.

‘HEEL TROTS OP’

Meiland zelf is blij met de prijs. “Ik ben er heel trots op en hij krijgt een plekje naast mijn Televizier-ring”, laat hij weten in een reactie. Vorig jaar werd Marijke Helwegen verkozen tot meest irritante BN’er in een reclame. Ook René Froger, Ali B, Jan Smit en Adelheid Roosen gingen eerder naar huis met de titel.

Bron: Weekend Beeld: Youtube

Lees verder

Trending