Contacteer ons

Algemeen

Jan Dulles openhartig over verlies dochter

Gepubliceerd

op

Jan Dulles heeft iedereen bedankt voor de vele blijken van steun en medeleven na het overlijden van zijn dochtertje Donna. De zanger deed dat door middel van een uitgebreid bericht op Instagram. De tranen zijn echter nog lang niet op, aldus de zanger.

,,Bedankt voor jullie medeleven, jullie hartverwarmende berichten, kaartjes, bloemen, alles”, begint Jan zijn verhaal. Vervolgens schrijft hij dat de tijd heeft stilgestaan sinds de kleine Donna zaterdag plotseling overleed. ,,Wat we die dag hebben meegemaakt is een traumatische ervaring waarvan we nog niet weten hoe we dat gaan verwerken. Ik ga het binnenkort maar eens allemaal opschrijven, misschien dat dat helpt.”

De 3JS-zanger schrijft dat Donna nog tot donderdagochtend in zijn armen heeft gelegen voordat hij en zijn partner Caroline afscheid moesten nemen. ,,De uitvaartdienst was echt prachtig”, aldus Jan. ,,Het heeft ons troost en kracht gegeven.”

Van de trieste ervaring heeft Jan ook veel geleerd. Zo heeft hij – ondanks dat ze Donna niet hebben kunnen redden – ‘veel respect gekregen’ voor ‘politie en ambulancepersoneel, ziekenhuismensen, de uitvaardienst en huisartsen’.

Wel gaat de tijd verder, beseft Jan. ,,De tranen zijn nog lang niet op. De pijn, vooral bij het bekijken van foto’s als deze, is ondraaglijk.” Ook al zal kerstavond voor hem en Caroline ‘nooit meer hetzelfde zijn’, wenst Jan zijn volgers tot slot toch nog fijne dagen toe.

Bron: AD Beeld: Instagram

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

In deze landen zijn toeristen weer welkom – met een vaccinatiebewijs

Gepubliceerd

op

Door

We smachten weer naar reizen, maar voorlopig zijn de grenzen nog hermetisch dicht. Of toch niet helemaal? Steeds meer landen werken aan een vaccinatiepaspoort of hebben zelfs de inreisregels al versoepeld, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. De vakantie zonder verplichte isolatie komt weer in beeld.
Sterker nog: verschillende Europese landen hebben de regels al versoepeld. In Europa zijn het Polen, Roemenië, IJsland, Estland en Cyprus die als eerste met een losser grensbeleid komen. Ook tropische bestemmingen – zoals de Seychellen – verwelkomen bezoekers met een prik in de bovenarm. Dat betekent dat vakantiegangers zich niet eerst hoeven op te sluiten in een hotel, of andere vrijheidsbeperkende coronamaatregelen hoeven te ondergaan.
Nadeel is echter dat vanuit Nederland het reizen nog steeds wordt afgeraden. Dat geldt ook voor Nederlanders die al een coronavaccin hebben gekregen. Het reisadvies voor de hele wereld is oranje, en dus worden vakantietripjes nog niet geadviseerd. En de quarantaine bij terugkeer op Hollandse bodem blijft bestaan.

Dit zijn de regels van de landen die de vaccin-reizigers toelaten. De landen staan op alfabetische volgorde.

Cyprus
Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen.

Cyprus is het eerste land in Europa dat besloten heeft reizigers toe te laten die een vaccin hebben gekregen. Deze regel gaat in ieder geval voor EU-reizigers gelden, waardoor het ook voor Nederlanders een stuk makkelijker wordt het eiland aan te doen.
Deze maand nog sloot Cyprus een deal met Israël om toeristen toe te laten. De Israëliërs hebben de afgelopen maanden wereldwijd het hoogste percentage van de bevolking weten te vaccineren.

Denemarken
Nog even wachten, en dan kunnen gevaccineerden ook weer naar Denemarken. Voor de Denen zelf geldt dat zij vermoedelijk rond deze tijd al een ’vaccinatiepaspoort’ kunnen aanvragen, maar via de website van de Deense overheid moet in mei of juni ook de mogelijkheid zijn om vanuit het buitenland een toegangsbewijs voor het land te krijgen.

Estland
In Estland zijn de regels versoepeld met betrekking tot reizen voor personen die een coronaprik hebben gekregen. Toeristen die in de afgelopen zes maanden een vaccin hebben gekregen, hoeven niet in thuisisolatie. Daarvoor is wel een geschreven bewijsstuk voor nodig in het Engels, Russisch of Estisch.
Overigens geldt de uitzondering ook voor mensen die in de afgelopen zes maanden positief zijn getest op Covid-19. Hiervoor moet dan een positief testresultaat worden aangeleverd bij aankomst in Estland. Ook dit schriftelijk bewijs mag niet ouder dan zes maanden zijn.

Georgië
Reizigers die naar Tbilisi of andere delen van het land willen, kunnen aan de grens de vaccinatiepapieren laten zien. „Reizigers uit alle landen, die via de lucht of landsgrens aankomen mogen Georgië binnenreizen als ze een document hebben waarmee ze vaccinatie met een Covid-19-vaccin kunnen aantonen”, schrijft het Georgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederlanders die nog geen prik hebben, moeten 72 uur voor vertrek een test doen. Bij aankomst moet een tweede test worden afgenomen.

IJsland
De regels in IJsland zijn nog uitermate strikt, maar twee uitzonderingen maken het voor toeristen toch mogelijk zorgeloos naar het land van de geisers te reizen. Wie een document in Engels, Frans of een Scandinavisch taal meeneemt waarmee een eerdere Covid-besmetting wordt aangetoond, of wie een vaccinatiebewijs kan tonen, mag zonder quarantaine en testen de grens over.

Israël
Israël heeft met verschillende landen een deal gesloten om toeristen over en weer weer toe te laten, mits ze een vaccin hebben gekregen. Dat geldt in ieder geval met Griekenland en Cyprus. Daardoor kunnen vanaf 1 april mensen met een vaccinatiebewijs weer op vakantie in het land.
Ook het Verenigd Koninkrijk is bezig met een deal met Israël. Het is niet duidelijk wanneer een soortgelijke overeenkomst met Nederland bereikt kan worden.

Polen
Sinds eind december moeten vrijwel alle reizigers die Polen bezoeken tien dagen in isolatie. Voor personen die kunnen aantonen dat ze een coronavaccin hebben gekregen, geldt die periode echter niet. Daarvoor is dus wel een schriftelijk bewijs nodig.
Voor bezoekers die geen vaccin hebben – bijvoorbeeld doordat ze nog niet aan de beurt zijn geweest – kunnen ook Polen bezoeken. Daarvoor is echter wel een negatieve test nodig die niet ouder is dan twee dagen.

Roemenië
Nederlanders die op bezoek gaan in Roemenië hoeven tien dagen na het krijgen van de tweede coronaprik niet meer in quarantaine. Deze regel geldt ook voor personen die positief zijn getest op corona. Voorwaarde is dan wel dat er meer dan veertien dagen tussen zit. Ook mag de test niet ouder dan drie maanden zijn.

Seychellen
De eilandengroep Seychellen verwelkomt reizigers uit alle landen die een vaccin hebben genomen. Deze personen hoeven dan niet in isolatie. Hierdoor wordt een toeristische reis naar de archipel een stuk makkelijker.
Voorwaarde is wel dat minimaal twee weken van tevoren de laatste prik in de bovenarm is gezet. Daarnaast is het nog wel verplicht om met een negatieve pcr-test het land in te reizen. Toch vervallen alle isolatie-eisen die voor reizigers zonder vaccin wel gelden.
Bron: de Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Sylvana Simons letterlijk ziek: ‘Voel me aangetast’

Gepubliceerd

op

Door

Wie Sylvana Simons maandagavond zag shinen in de talkshow van Eva Jinek, zal niet kunnen vermoeden dat ze een paar uur voor de uitzending nog doodziek was vanwege een ander interview.

De voorvrouw van de politieke partij BIJ1 werd ’s middags geïnterviewd door een groot landelijk dagblad en dat is haar niet goed bevallen. “Zojuist geïnterviewd voor een grote krant. Twee journalisten sterk. Eerste vraag: ‘Ik sprak net een zwarte man met een andere mening dan jij.’ Serieus. Dat was de vraag”, twitterde ze.

Bizarre vraag

Een nogal bizarre vraag, vindt Sylvana. “Alsof het logische antwoord niet is: ‘Joh, we zijn dus geen homogene groep die overal hetzelfde over denkt!’”

Die openingsvraag zette de toon van het gesprek. “Het wilde niet gezellig worden de rest van het gesprek. Het hielp vast niet dat ik op enig moment opmerkte dat de vrouwelijke collega van de twee wel érg haar best moest doen om ertussen te komen. Enfin. Benieuwd naar het resultaat. Intussen even bijkomen van dit ‘gesprek’.”

Letterlijk ziek

Even later liet Sylvana opnieuw van zich horen. “Ben dus sinds dat interview onpasselijk. De micro-agressies vlogen door de lucht. Hij ging met me in debat over het nut (🙄) van het burkaverbod. ‘Want onderdrukte vrouwen’. Haalde een zekere bedekte ‘activiste’ aan. Stelde vragen pas expliciet nadat ik z’n impliciete bias toonde.”

Ze vervolgt: “Ben er echt letterlijk ziek van. Voel me aangetast. Echt bah. Maar ja, ‘het hoort erbij’. Op naar de volgende onderwerping aan fragiliteit, blinde vlekken, micro agressie en vooringenomenheid. We zullen wel moeten. Voor het grote goed. Maar dit land verdient beter.”

Klaar mee

Ze besluit: “Nouja. Ik ben aan het ranten, geloof ik. Nooit verstandig eigenlijk. Dus ik laat het hier maar even bij. Maar wat ben ik klaar met dit discours in media en politiek zeg. Het houdt ons gevangen in exact die polarisatie waar we van af moeten.”

Dat Sylvana ’s avonds mocht aanschuiven van Jinek, vond ze dan wél weer een hoogtepunt. Ze vroeg eerder op Twitter al om een talkshowoptreden. “Nou. Het gaat ervan komen. In gezelschap van deze heren mag BIJ1 aan tafel zitten bij Jinek. 🤞”

Fragment

Sylvana gisteren bij Jinek:

Lees verder

Algemeen

Minister Hugo de Jonge belt boze Guido Weijers op

Gepubliceerd

op

Door

Guido Weijers wist niet wat hij hoorde toen Hugo de Jonge zich kritisch uitliet over zijn proefvoorstelling. In een boos bericht op social media daagde hij de coronaminister uit, maar inmiddels heeft de CDA’er met een telefoontje gezorgd voor vrede…
Dit vertelt Guido aan Shownieuws. “Hugo de Jonge voelde de bui al hangen en hij heeft me vandaag gebeld. Hij vroeg: ‘Waarom is dit allemaal ontstaan?’ Ik zei tegen hem, als je negatief reageert op iets, zet je een trend in Nederland van: het was dus niet goed. Nee, van het onderzoek zelf zijn de resultaten nog niet eens bekend.”
“Hij heeft wel uitgelegd hoe het kwam dat hij zo reageerde”, vervolgt de cabaretier. “Hij heeft ook meteen gezegd: ik vind Fieldlab juist een goed experiment, dit moet juist vaker gedaan worden en we moeten juist meer onderzoeken.” Meer uitspraken zie je in de video hierboven.
20 procent liet zich niet testen
Na de proefvoorstelling van Guido Weijers vorige maand heeft circa een op de vijf bezoekers zich na afloop niet op corona laten testen. Coronaminister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) noemde het daarom voor de “effectiviteit van dit FieldLab-evenement” niet goed dat een flinke groep niet testte. Hierdoor zijn de conclusies van de proef niet zeker te trekken, zei de minister. Zo’n 80 procent van de bezoekers heeft na afloop van het evenement nog wel een test gedaan. Voor zover bekend zijn zij niet besmet geraakt met het coronavirus.
De minister is niet voor een testplicht. “Wij moeten erop vertrouwen dat deelnemers zich laten testen.” Binnenkort zijn er nieuwe Fieldlab-evenementen. Guido reageerde vermurwd op Twitter.


De theatervoorstelling van Guido Weijers in het Beatrix Theater in Utrecht, op zaterdag 20 februari, was er ook een in dat kader. De organisatie had er bij alle uitverkorenen op aangedrongen zich achteraf te laten testen. In de aanloop naar de voorstelling werden vijf mensen positief getest. Die mochten daarom niet aanwezig zijn bij het evenement. De show van Weijers was het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. De show was niet alleen de eerste theatervoorstelling in maanden die weer doorging, maar ook de eerste waarin weer meer dan dertig toeschouwers welkom zijn.
Bewegingssensor
Het publiek van 500 mensen werd opgedeeld in groepen van 250, 200 en 50. Elke ‘bubbel’ had een eigen ingang en toiletruimte en eigen regels: zo moesten sommigen mondkapjes dragen en zaten anderen achter een spatscherm. Alle bezoekers werden van tevoren getest en droegen tijdens het evenement een bewegingssensor zodat achteraf te zien is hoe veel contact ze onderling hebben gehad en waar ze allemaal zijn geweest. Een paar dagen later worden ze opnieuw getest.
Ook bij het eerste Fieldlab-evenement, een congres in hetzelfde theater, waren geen mensen besmet met het virus. De zondag na de theatervoorstelling werd als proefevenement ook een voetbalwedstrijd tussen NEC en De Graafschap met publiek georganiseerd. Daarvan volgt nog de uitslag van de coronatesten. De komende tijd worden nog meer evenementen georganiseerd, waaronder twee concerten in de Ziggo Dome en twee festivals op het Lowlands-terrein.

Lees verder

Trending