Contacteer ons

Algemeen

Felix Rottenberg verwijt Peter R. de Vries van ‘grote bek’

Gepubliceerd

op

Felix Rottenberg en Peter R. de Vries waren het maandagavond in Op1 niet eens over de rol van Lodewijk Asscher in de toeslagenaffaire. Felix verweet Peter op een gegeven moment een ‘grote bek’ te hebben.

PvdA-prominent Felix Rottenberg sprong aan de Op1-tafel in de bres voor Lodewijk Asscher, die net als een aantal andere politici onder vuur ligt vanwege de toeslagenaffaire. “Hij heeft gewoon excuses gemaakt. Echt fundamenteel. Terwijl hij in 2015 noch door de Belastingdienst, noch door zijn eigen ambtenaren werd geïnformeerd over het vraagstuk en het probleem”, aldus Felix.

Peter R. ontploft bijna

Op1-presentator Hugo Logtenberg zag Peter R. de Vries zich ondertussen opvreten: “Naast je ontploft bijna iemand hoor.”

Felix: “Laat hem ontploffen, dat wil ik graag meemaken.”

Peter: “Ik vind het inderdaad wel een beetje verbazingwekkend dat het maken van excuses voldoende zou zijn in deze kwestie.”

Felix: “Waarom niet?”

Structureel gefaald

Peter vindt dat Lodewijk structureel gefaald heeft. “Ik denk dat de geloofwaardigheid van de politiek in het geding is en als je de uitvoerende macht bent geweest in dit verhaal, allerlei signalen hebt genegeerd en je tegelijkertijd bij de PvdA zit die altijd zich erop beroept dat ze zo empathisch zijn naar de kleine man…”

“Als je op die manier zo ongelooflijk structureel gefaald hebt, dan is er in mijn ogen maar een geloofwaardige oplossing en dat is opstappen.”

Felix wees Peter er daarna op dat Lodewijk in 2015 wél adequaat heeft ingegrepen bij soortgelijke problemen bij het UWV. Peter: “Dat doet er toch helemaal niet toe? Dat is het verweer van de boef die zegt dat hij wel altijd goed voor zijn moeder heeft gezorgd.”

‘Jij hebt niet gelezen!’

Felix: “Ik weet dat Asscher als geen ander tot in de vezels van zijn onderste tenen de pijn heeft over wat er gebeurd is en hij gaat gewoon voluit het debat erover aan en biedt zijn excuses aan. Ik heb dat nog maar weinigen zien doen.”

Peter: “Je bent toch niet gekwalificeerd als je in deze functie dit hebt laten passeren?”

Felix: “Heb jij het rapport gelezen? Jij hebt het rapport niet gelezen van de commissie!”

Peter: “Nee, maar is het noodzakelijk om hier een oordeel over te hebben? Dus geen enkele kiezer kan hier een oordeel over hebben? Want die hebben het ook niet gelezen.”

Grote bek

Vervolgens verweet Felix Peter een grote bek te hebben. “Peter de Vries, jij bent een man met een aangenaam grote bek, maar dan moet je wel je stukken lezen en dat doe je niet. Waarom heb je dat rapport niet gelezen?”

Peter keek verbouwereerd, maar werd niet in de gelegenheid gesteld om te reageren. Presentator Hugo Logtenberg brak namelijk in: “Mannen, tijd voor een glas wijn straks, want we willen echt nog heel veel andere dingen bespreken.”

Fragment

Een fragment over bovenstaand onderwerp:

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Algemeen

Live: Relschoppers breken supermarkt totaal af!

Gepubliceerd

op

Door

Afgelopen dagen was het goed mis. Op verschillende plekken in Nederland waren demonstraties aan de gang die uitliepen tot grote rellen. De politie had moeite de relschoppers onder controle te krijgen.
Je kunt de beelden van de verwoeste supermarkt hieronder zien:


Er braken relschoppers binnen in een supermarkt, op het Centraal station van Eindhoven. Ze hebben deze supermarkt flink beschadigd en geplunderd. Niet alleen de supermarkt moest het ontgelden. Ook in de rest van het Centraal station is flink huisgehouden.

Jumbo Supermarkt
In de Jumbo Supermarkt op het Centraal station van Eindhoven hebben relschoppers met winkelwagentjes de ruiten ingeslagen. De relschoppers zijn vervolgens de supermarkt binnengedrongen en hebben deze geplunderd. De supermarkt is compleet verwoest, overal ligt glas, puin en etenswaren.

Rellen
De rellen begonnen gistermiddag op het 18 Septemberplein, maar verplaatsten zich al gauw richting het Centraal station. Ook de fietsenstalling op het station is verwoest. Verschillende fietsen zijn gestolen en beschadigd geraakt tijdens de rellen. De relschoppers gebruikten deze fietsen als barricade tegen de Mobiele Eenheid.

Eerder op de middag riepen gemeente en politie al op weg te blijven uit Eindhoven en ook niet naar Eindhoven Centraal te komen. De gemeente heeft een noodbevel ingesteld.

Lees verder

Algemeen

Prinses Eloise van Oranje in extreem kort jurkje!

Gepubliceerd

op

Door

Eloise Sophie Beatrix Laurence gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg, in de media ook wel vaak simpelweg Eloise van Oranje genoemd, is het oudste kind van prins Constantijn en prinses Laurentien en het eerste kleinkind van prinses Beatrix. Zij is het enige kleinkind dat Prins Claus heeft meegemaakt.

Eloise is de vijfde in de lijn van de troonopvolging. Haar officiële aanschrijftitel is Hooggeboren Vrouwe. Ondanks het feit dat haar vader prins is, is zij geen prinses, maar gravin. Dit is bij het huwelijk van haar ouders besloten om het aantal prinsen en prinsessen beperkt te houden.

Te kort rokje van Eloise van Oranje?

Het afgelopen jaar is de prinses veel in de picture verschenen. Met name dankzij haar vele foto’s op Instagram werd Eloise ineens een bekende Nederlander. En dus vinden heel heel volgers ook wat van haar ‘korte’ jurkje die ze vannacht droeg:

Lees verder

Algemeen

Gaat Rutte 2 februari de avondklok verlengen?

Gepubliceerd

op

Door

Lilianne Ploumen wil van premier Rutte weten hoe het kabinet van de avondklok „af wil komen”. Rutte laat weten dat het kabinet 2 februari terugkomt bij de Kamer met informatie over wat er gaat gebeuren met de huidige lockdownmaatregelen die tot 9 februari gelden. De avondklok zou dan ook onderwerp van gesprek zijn.

Als het kabinet de avondklok wil verlengen, moet de Tweede Kamer op 2 februari nogmaals instemmen. Rutte herhaalt dat het de eerste maatregel is waar hij vanaf wil. Het heropenen van de scholen heeft voor Rutte ook de prioriteit. Die sluiting noemt hij „misschien nog wel erger” dan de avondklok.

Rob Jetten (D66) wil weten of de reisbeperking niet voldoende is. Volgens Rutte is het effect van het vliegverbod beperkt en helpen ook meer dringende adviezen niet genoeg. Bovendien, stelt Rutte, zou nu stevig ingrijpen tot sneller versoepelen kunnen leiden. „Nu moet je er een klap op geven. Dat geeft je de kans dat er iets meer perspectief komt.”

Net zoals een groot deel van de Kamer wil Rutte ook meer doen om thuiswerken te handhaven, maar met de huidige wetgeving kunnen bedrijven niet zomaar gesloten worden. Ook is het kabinet niet in staat te bepalen wie wel en wie niet thuis kan werken.

Bron: NRC Beeld: Youtube

Lees verder

Trending