Contacteer ons

Sport

Huwelijk Rob de Nijs en Henriëtte veranderd na diagnose ernstige ziektes

Gepubliceerd

op

Toen Rob de Nijs (78) twee jaar geleden de diagnose Parkinson kreeg, kwam dat keihard aan. Vanzelfsprekend ook bij zijn echtgenote Henriëtte (52), die hun huwelijk gaandeweg zag veranderen. Lust is niet meer aan de orde, warmte en liefde des te meer.

Henriëtte geeft toe dat de diagnose Parkinson erin heeft gehakt, maar corona óók, want daardoor is Robs afscheidstournee afgeblazen. Zijn album Het Is Mooi Geweest kon nog wel worden uitgebracht en werd enthousiast ontvangen. ‘Hij raakt er zoveel mensen mee.’ Juist daarom gunt Henriëtte het Rob zo dat de afscheidstour er alsnog komt. ‘Nu is zijn carrière te abrupt afgebroken. Ontbreekt er een mooie afronding.’

Lijdzaam

Wel of geen tourhervatting: voor Rob en Henriëtte is er sowieso een nieuwe huwelijksfase aangebroken. ‘Die rotziekte’ heeft hun relatie immers nogal veranderd, vertelt Henriëtte in Margriet. ‘Behalve zijn vrouw ben ik nu ook zijn mantelzorger en motivator.’ Zo moet ze hem aansporen te gaan wandelen, ook om niet somber te worden. Vanwege struikelgevaar vergezelt ze Rob altijd. Met liefde. ‘We laten ons niet klein krijgen, we zijn samen een sterk duo,’ zegt Henriëtte, die het belangrijk vindt te blijven communiceren. Ook over gevoelige onderwerpen. ‘Zo hebben we het er met onze huisarts al over gehad dat Rob een aftakelingsproces tot het bittere einde niet ziet zitten. Zelfs als er een wilsverklaring is, zal Rob altijd zélf bepalen of het moment daar is.’ Deze gesprekken zijn verdrietig. Maar Henriëtte waakt ervoor dat ze in dat gevoel blijven hangen. Ze lachen samen nog steeds veel.

Lees verder

Sport

Buren familie Meiland woedend zetten huis direct te koop

Gepubliceerd

op

Door

De buurt zit blijkbaar niet te wachten op de familie Meiland. Nog geen dag nadat de Meilandjes hun intrek hadden genomen in hun nieuwe villa in Noordwijk, zetten buren hun huis te koop…

‘Daar stap je zo overheen’

Dat Noordwijk niet zo zit te wachten op de fans van Martien Meiland en zijn vrouw Erica, was al wel duidelijk. Maar dat buren zó snel hun eigen huis te koop zetten is wel bijzonder te noemen.

De Meilandjes hebben na hun verhuizing direct een hek geplaatst, om de overlast van fans terug te dringen. Maar volgens een andere buurvrouw heeft dat niet zoveel zin. ,,Daar stap je toch zo overheen! Maar het hek mocht niet hoger zijn dan één meter, anders moesten ze eerst toestemming vragen aan de gemeente”, vertelt ze aan weekblad Weekend.

Geen last

Maar van de fans heeft de buurvrouw zelf niet veel last. ,,Als je even naar buiten kijkt vanuit de woonkamer, dan denk je wel: o, daar staan er weer een paar, maar het stoort me niet meer.”

Ze is niet van plan om achter haar buren aan te gaan en óók te verkassen om de familie Meiland. ,,Nee, wij niet hoor. We hebben zo’n heerlijke tuin achter, die ga ik toch niet te koop zetten”, vertelt ze aan Weekend. ,,En bij de Meilandjes zit hun buitengebeuren aan de andere kant, dus we hebben helemaal geen last van elkaar.”

Overigens vindt deze buurvrouw de familie wél aardig. ,,Als ik Martien wel hoor, dan vind ik dat overigens vooral grappig. Mijn man heeft al wat contact gehad. Ik kan alleen maar zeggen, ze zijn super aardig.”

Nieuwe buren

Het huis van de buren is volgens de buurvrouw verkocht voor wel 2,9 miljoen euro. Eveneens aan een BN’er, namelijk model Wendy Dubbeld. Samen met haar Amerikaanse man en dochtertje worden zij de nieuwe buren van de familie Meiland. Ze zullen de woning als pied à terre gebruiken, ze gaan er niet definitief wonen.

Lees verder

Sport

Vader doodgeschopt om Rolex-horloge: een van de daders 14-jarige jongen

Gepubliceerd

op

Door

Twee mannen en twee tieners zijn veroordeeld voor het doodschoppen van een man, een vader van twee kinderen, in de tuin van een kerk in het Engelse Wigan vorig jaar augustus. Het groepje van vier, onder wie een 14-jarige en een jongen van 17, krijgen samen in totaal 36 jaar celstraf.
Het slachtoffer, Steven McMyler, droeg volgens Sky News een Rolex-horloge van zo’n 13.000 pond, ruim 15.000 euro, om zijn arm.
De man werd meermaals geschopt tegen zijn hoofd. Dat gebeurde in de tuin van de markante Wigan Parish Church niet ver van Liverpool. De oudste verdachte, de 30-jarige Lewis Peake, wist de drie jongere verdachten op straat te overtuigen van de roofoverval. Hij bood ze daarbij een deel van de ’winst’. De Britse rechtbank spreekt van ’opportunistische roofdieren’ die ’s avonds kans zagen McMyler aan te vallen toen hij alleen was en een koffer bij zich had. Hij had gedronken en was volgens de rechter daardoor extra kwetsbaar.

Reis geannuleerd
McMyler had op de dag van de aanval naar Thailand af kunnen reizen, ware het niet dat de coronacrisis roet in het eten gooide. Na de aanval in Wigan vocht McMyler voor zijn leven. De overvallers gingen er onder meer met zijn telefoon vandoor. Het horloge werd nooit teruggevonden door de autoriteiten.
De oudste verdachte, die de andere jongens ronselde, krijgt 13 jaar cel. De 20-jarige krijgt negen jaar. De 17-jarige jongen is veroordeeld voor acht jaar en de slechts 14 jaar oude tiener moet zes jaar zitten. Een vijfde verdachte moet nog voorkomen. De jongens ontkenden aanvankelijk betrokkenheid bij de schokkende zaak.
Heidi Cullum van de recherche spreekt van een ’trauma’ voor de familie en nabestaanden van McMyler. „Geen enkele straf zal genoegdoening brengen voor de familie van Steven.”

Lees verder

Algemeen

André Hazes jr. stopt ermee

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes (27) kreeg de afgelopen periode vaak het advies om een mediapauze in te lassen. Daar had hij eerder lak aan, maar hij lijkt er nu toch gehoor aan te geven. De zanger is opvallend afwezig op sociale media.

André houdt ervan om zijn leven te etaleren op Instagram. Vrijwel dagelijks deelt hij foto’s en video’s in zijn feed en Instagram Stories. Doordat zijn turbulente (liefdes)leven sinds zijn breuk met Monique Westenberg onder een vergrootglas ligt, werd hem vaak geadviseerd om een stapje terug te doen in de media.

Mediastilte

De zanger lijkt het advies nu ter harte te nemen. Het is tien dagen geleden dat hij iets plaatste op Instagram, dat kwam het afgelopen jaar nog niet voor. Ook deelt hij niks via Instagram Stories, terwijl hij normaal de hele dag door foto’s en video’s uploadt. Zijn vriendin Sarah van Soelen is wel actief op Instagram. Op Instagram laat ze zien dat ze een ketting met de initialen ‘A’ en ‘S’ heeft gekregen van André’s tante, de zus van Rachel Hazes.

Deals

André’s vriend en radio-dj Frank Dane vroeg hem anderhalve week geleden in zijn ochtendshow ook of het niet beter zou zijn als hij er een halfjaartje tussenuit gaat. ‘Aan de ene kant wil je dat wel, maar aan de andere kant heb je ook gewoon deals lopen, dus je moet dingen doen en je moet dingen posten’, antwoordde de zanger. André lijkt nu toch een manier te hebben gevonden.

Onnodige heisa

André gaf hij al eerder aan dat hij totaal niet snapt dat veel mensen zo’n heisa maken over zijn turbulente liefdesleven. Volgens de zanger is er eigenlijk niet zoveel aan de hand. ‘Als je eigenlijk de situatie ontleedt en kijkt naar wat er nou eigenlijk gebeurd is: een relatie slaagt niet, ik heb een nieuwe vriendin, punt. Voor de rest is er niets aan de hand’, vertelde André vrijdag in de 538 Ochtendshow met Frank Dane. ‘Ik ben niet slecht voor m’n ex, ik ben goed voor m’n zoon. Mensen maken er een heel groot ding van.’

Lees verder

Trending