Contacteer ons

Nieuws

Rachel Hazes: ‘Zelfmoord door Pestgedrag’

Gepubliceerd

op

Rachel Hazes heeft in een uitgebreid bericht gereageerd op een pittige column van Angela de Jong. Niet alleen nodigt ze haar uit voor een kop thee, ze wijst haar ook op de gevaren van dit soort ’pestgedrag’.

In haar column eerder deze week zette Angela de Jong uiteen waarom Nederland André, Sarah en Rachel ’uitkotst’. „Het zit hem in de ongeëvenaarde schaamteloosheid waarop jullie te werk gaan, jongens”, pende ze neer. „Je moet niet onderschatten hoe het overkomt dat je daar nu staat te jubelen over je verliefdheid en het barbiepop-influencertje waar je naast mag lopen, terwijl je een paar maanden geleden nog van de daken schreeuwde hoe gelukkig je was met een ander.” Ook stelde ze dat Rachel ’bijbeunt als theeschenkster in een winkelcentrum in Amstelveen’.
Uitspraken die allerminst goed vielen bij Rachel, waardoor ze besloot een brief terug te schrijven aan de columniste. „Ik hoorde dat je weer eens los ging over de familie Hazes in je column in het AD. Daarom wil ik je graag te woord staan. Als jij binnenkort in de buurt bent van Amstelveen lijkt het mij enig als je dan bij langskomt in wat jij ’mijn theewinkeltje’ noemt. Dan kun je zelf zien dat het niet ’bijbeunen’ is wat we doen, maar zwaar aanpoten. We hebben 150 tot 200 formules, frisse thee tot zoete thee, helaas niets zuurs, maar dat heb je ook niet nodig”, sneert ze.

Pestgedrag
Ze benadrukt bovendien dat de zaken zo goed gaan, dat ze al bezig is met een tweede bar in Barcelona. „Leuk hè, dat het zo goed gaat!”, vervolgt Rachel. „En meid, als jij mij graag gratis advies wil geven, mag ik dat ook aan jou geven. Probeer je eens te verdiepen in de medemens voordat je dingen gaat tikken. Of iemand nou dik is of dun, opgespoten lippen heeft, LGBTI is, of als iemand af en toe onder de zonnebank gaat: joh, op basis waarvan moet je daar dan een oordeel op vellen? Leven en laten leven.”
Volgens de onderneemster heeft Angela niet door wat voor een effect haar uitspraken kunnen hebben. „Wij kunnen wel tegen een stootje, maar besef je wel dat sommige mensen door pestgedrag en bepaalde uitspraken over uiterlijkheden, uitspraken of stukjes die eigenlijk zeggen: ’jij mag niet zijn zoals je bent’ zelfmoord plegen. Persoonlijkheidskenmerken (bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld) staan hoog op de lijst van risicofactoren. Indirect werk jij daar ook aan mee met al je zure kort-door-de-bocht-meningen over uiterlijkheden.”
Rachel zegt Angela dan ook graag een spiegel voor te willen houden. „En laten we dan eens kijken of jij dat nou zo fijn zou vinden als ik publiekelijk over jou kwetsende dingen zou zeggen… Denk daar maar eens goed over na! Ik hoop je snel te zien, de thee staat voor je klaar.”


Rachel lijkt te weten waar ze over praat. Zelf gaf ze vorig jaar in het programma Het Hek van de Dam toe dat er momenten zijn geweest dat ze er zelf aan dacht haar leven te beëindigen. „Het was me op een gegeven moment allemaal te veel”, vertelde ze over die donkere periode in haar leven. Dat ging zo ver dat ze al precies had uitgedacht hoe ze zichzelf van het leven zou beroven. „Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald, zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht, ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden.”

Lees verder

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending