Contacteer ons

Algemeen

Kabinet wil versoepelingen opnieuw vervroegen

Gepubliceerd

op

Opnieuw overweegt het kabinet de volgende versoepeling van de coronamaatregelen te vervroegen. Dat zou betekenen dat er niet pas vanaf 30 juni, maar vanaf 25 juni evenementen worden toegestaan.

De vervroeging zou ook gelden voor sporten in wedstrijdverband en het dringende advies voor visite thuis, dat dan van vier naar naar acht gaat. Het aantal gasten voor binnenlocaties kan dan per vrijdag 25 juni in plaats van pas op woensdag 30 juni van vijftig naar honderd. De sluitingstijd voor cafés en restaurants kan dan naar middernacht.

Ook kijkt het kabinet naar het eerder loslaten van de resterende basismaatregelen, zoals de mondkapjesplicht in winkels, maximale groepsgroottes en de anderhalve meter. Onlangs zei minister De Jonge (Volksgezondheid) dat we daar waarschijnlijk begin september afscheid van kunnen nemen. Volgens ingewijden leeft in het kabinet breed het gevoel dat de tijd van eind juni tot begin september wel erg lang is om met die beperkingen te blijven leven. Als optie is 15 juli genoemd om in elk geval een deel van de resterende maatregelen los te laten.

Toegangstesten voor grote evenementen waar de anderhalve meter wordt losgelaten, zullen voorlopig nog wel nodig blijven. Sommige van de resterende maatregelen vergen voor het afschalen mogelijk nog een tussenstap of nadere aanscherping.

Verdeeldheid

Het kabinet is verdeeld over het vervroegen van versoepelingen. Vooral premier Rutte en zorgminister De Jonge zouden huiverig zijn om al te snel af te schalen. Daarbij wordt gewezen naar de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar ondanks een hoge vaccinatiegraad de Indiase variant zich sneller verspreidt dan de Britse.

Toch ziet het beeld er zonnig uit. RIVM-baas Jaap van Dissel liet woensdag in zijn briefing aan de Tweede Kamer zien dat de versoepelingen die het kabinet vrijdag aankondigde amper effect heeft op de daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Dat het kabinet deze versoepeling naar voren haalt, van 9 juni naar 5 juni, maakt volgens Van Dissel evenmin iets uit.

Burgemeesters

Vanaf komende zaterdag mogen behalve de restaurants ook de kroegen weer tot tien uur ’s avonds open. Ook musea, theaters en bioscopen kunnen weer beperkt bezoekers ontvangen. Bij de volgende stap, op 30 of 25 juni dus, mag dat aantal omhoog.

Tijdens het veiligheidsberaad van maandag hebben meerdere burgemeesters aangeven dat ze het vervroegen van de volgende stap niet zien zitten. Ze zouden dan te weinig tijd hebben om vergunningaanvragen evenementen te beoordelen die voor vijf dagen eerder worden aangevraagd.

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

Lees verder

Algemeen

Wesley Sneijders “dikzak” genoemd door TV-commentator

Gepubliceerd

op

Door

Wesley Sneijders is sinds hij gestopt is als profvoetballer iets gegroeid in de breedte. Iets waar de ‘Vlaamse Sporza’-commentator even van schrikt.

Sterker nog, hij herkende de oud-voetballer niet eens.
<h2>Aangekomen</h2>
Wesley kwam in beeld tijdens het afscheid van zijn oud-ploeggenoot de 37-jarige Goran Pandev (Noord-Macedonië). ‘Is dat Wesley Sneijder? Die heeft niet veel getraind de laatste tijd’, zegt hij lachend.


<h2>Yolanthe</h2>
Wesley is de laatste tijd weer vaker te zien op de televisie nu Oranje meedoet in het EK geeft hij vaak commentaar bij de NOS. Daarnaast heeft hij op dit moment een belangrijk doel voor ogen: zijn ex Yolanthe voor zich terugwinnen.
<h2>Belangrijkste doel</h2>
‘Ik hoop zeker dat er iets te redden valt. Het is het belangrijkste doel in mijn leven, de rest staat op een laag pitje. Maar ik zal er hard voor moeten knokken’, zei hij in een interview met Frank Evenblij in Villa Oranje.

Lees verder

Algemeen

Nieuw binnen: man maakt video als hij lichaam Jurgen C. aantreft, hier de beelden:

Gepubliceerd

op

Door

“Wansmakelijk en verwerpelijk.” De Belgische minister van Justitie Van Quickenborne is boos over de verspreiding van beelden van het lichaam van Jürgen Conings, de militair die dreigde mensen aan te vallen. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in een bos in de Vlaamse provincie Limburg.

Justitie was al een onderzoek begonnen naar iemand, mogelijk een jager, die de videobeelden en foto’s had verkocht aan een Duits mediabedrijf. Het gaat om een strafonderzoek voor schending van het recht op onder meer privacy.

Hieronder een tweet waarin de beelden te zien zijn:

Lees verder

Algemeen

Sarah van Soelen heeft het zwaar met ‘bloedirritante’ André Hazes in bed

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes heeft medelijden met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen vanwege een ‘bloedirritante’ gewoonte van hem. De volkszanger kan niet tegen stilte. ‘Ook ‘s nachts niet. Dan móét de tv zacht aan op de achtergrond, meestal zet ik <i>Planet Earth</i> of kookprogramma’s aan. Die arme Sarah.’</p>
Dat schrijft Hazes (27) in zijn nieuwe column voor <i>Veronica Superguide</i>. Hij schrijft dat hij tegenwoordig niet kan wachten om zijn ‘fijne bed’ in te duiken naast de 25-jarige Van Soelen. ‘Pre-corona maakte ik het soms bont na shows; vond ik het af en toe net iets te leuk om een drankje te doen bij de show en na afloop met jonge, vrijgezelle bandleden tot half vijf in een discotheek te hangen totdat het licht uitging. Een hele tijd vluchtte ik op die manier van huis, maar dat is mijn leven niet meer. Ik ga niet meer tot het gaatje’, schrijft Hazes.
Wat hij dan wel doet? Eens per week verruilen Hazes en zijn lief hun joggingpakken voor een ‘opgedofte’ outfit. ‘Zij sportief-sexy, of in jurkje en op hoge hakken als we naar een restaurant gaan. Ik in pak. Witte blouse eronder, lekker fris, gouden ringen, kettingen en armbanden om, een opvallende riem. Als het glanst en glittert, is het goed’, aldus Hazes. Zo zitten de eerste avondjes uit er al op, bij twee chique restaurants in Rotterdam.</p>

Daarna, geeft de zanger toe, hangt hij wel extra in de gewichten om de calorieën er weer af te werken. Dan gaat hij wel tot het gaatje, want het is ‘genieten’ als hij dagen kromloopt van de pijn.

Lees verder

Trending