Contacteer ons

Algemeen

Kamer debatteert over coronacrisis: ’Kabinet moet per direct alle maatregelen opheffen’

Gepubliceerd

op

In aanloop naar de versoepelingen van komende zaterdag, debatteert de Tweede Kamer opnieuw met demissionair premier Mark Rutte en de ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Tamara van Ark (Medische Zorg) over het coronavirus.
VVD-Kamerlid Aukje de Vries trapt af met een compliment voor het kabinet voor de aankomende versoepelingen. „Heel fijn om te zien dat het kabinet zo flexibel is om in te spelen op gunstige cijfers.” Ze suggereert dat de versoepelingen die voor 30 juni gepland staan eerder kunnen.
Maar ondanks de versoepelingsvreugde, zijn er nog altijd sectoren die teleurgesteld omdat zij nog niet helemaal open mogen, constateert zij. Zij wil onder meer weten hoe het zit met de zomervakantie. „Wat zijn de voorwaarden met betrekking tot getest zijn of gevaccineerd zijn? En hoe zit het met de testplicht van kinderen, aangezien zij nog niet gevaccineerd kunnen worden?”
Van D66 komt het voorstel niet te wachten op het advies van de Gezondheidsraad over het vaccineren van kinderen en alvast te beginnen met inenten van medisch kwetsbare kinderen. Hij pleit ook voor ruimere regels voor terrassen. Straks geldt maximaal vijftig gasten buiten en vijftig binnen. „Dat zou betekenen dat op een hete dag een cafébaas mensen van buiten naar binnen moet sturen. Terwijl: mensen moeten juist naar buiten.”
PVV-leider Wilders vindt dat het versoepelen veel sneller kan. Hij wil dat het kabinet per direct alle maatregelen opheft. Volgens hem kan dat nu door snelle vaccineren probleemloos. „Corona is niet voorbij, maar de coronacrisis is wel voorbij.” Hij hekelt het feit dat mensen tijdens het aankomende EK niet buiten bij elkaar mogen komen om de wedstrijden op groot scherm te kijken. „Doe dat de mensen niet aan.”

’Sywert CDA-leugenaar’

Wilders heeft geen goed woord over voor de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Hij vraagt het kabinet of de overeenkomst met „CDA-leugenaar Van Lienden” nietig kan worden verklaard, en het geld dat hij heeft verdiend (9 miljoen euro) kan worden teruggevorderd. Volt-Kamerlid Nilüfer Gundogan spreekt haar steun uit voor deze vraag. „We zullen het niet vaak eens zijn, maar in de kwestie-Sywert vindt u mij aan uw zijde.”
Ook Sylvana Simons van BIJ1 en SP-Kamerlid Peter Kwint zijn kritisch over de mondkapjesdeal: „Ben je prominent CDA’er en kun je mondkapjes importeren? Dan vliegen de miljoenen je kant op.”
Ook de VVD noemt het ’verwerpelijk’ dat Van Lienden beloofde zonder winstoogmerk te handelen. Ook CDA-Kamerlid Joba van den Berg zegt altijd te hebben begrepen dat het werk non-profit was. Het is volgens CDA-Kamerlid Joba van den Berg aan haar partijgenoot zelf om duidelijkheid te geven.

Lees verder

Algemeen

Wesley Sneijders “dikzak” genoemd door TV-commentator

Gepubliceerd

op

Door

Wesley Sneijders is sinds hij gestopt is als profvoetballer iets gegroeid in de breedte. Iets waar de ‘Vlaamse Sporza’-commentator even van schrikt.

Sterker nog, hij herkende de oud-voetballer niet eens.
<h2>Aangekomen</h2>
Wesley kwam in beeld tijdens het afscheid van zijn oud-ploeggenoot de 37-jarige Goran Pandev (Noord-Macedonië). ‘Is dat Wesley Sneijder? Die heeft niet veel getraind de laatste tijd’, zegt hij lachend.


<h2>Yolanthe</h2>
Wesley is de laatste tijd weer vaker te zien op de televisie nu Oranje meedoet in het EK geeft hij vaak commentaar bij de NOS. Daarnaast heeft hij op dit moment een belangrijk doel voor ogen: zijn ex Yolanthe voor zich terugwinnen.
<h2>Belangrijkste doel</h2>
‘Ik hoop zeker dat er iets te redden valt. Het is het belangrijkste doel in mijn leven, de rest staat op een laag pitje. Maar ik zal er hard voor moeten knokken’, zei hij in een interview met Frank Evenblij in Villa Oranje.

Lees verder

Algemeen

Nieuw binnen: man maakt video als hij lichaam Jurgen C. aantreft, hier de beelden:

Gepubliceerd

op

Door

“Wansmakelijk en verwerpelijk.” De Belgische minister van Justitie Van Quickenborne is boos over de verspreiding van beelden van het lichaam van Jürgen Conings, de militair die dreigde mensen aan te vallen. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in een bos in de Vlaamse provincie Limburg.

Justitie was al een onderzoek begonnen naar iemand, mogelijk een jager, die de videobeelden en foto’s had verkocht aan een Duits mediabedrijf. Het gaat om een strafonderzoek voor schending van het recht op onder meer privacy.

Hieronder een tweet waarin de beelden te zien zijn:

Lees verder

Algemeen

Sarah van Soelen heeft het zwaar met ‘bloedirritante’ André Hazes in bed

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes heeft medelijden met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen vanwege een ‘bloedirritante’ gewoonte van hem. De volkszanger kan niet tegen stilte. ‘Ook ‘s nachts niet. Dan móét de tv zacht aan op de achtergrond, meestal zet ik <i>Planet Earth</i> of kookprogramma’s aan. Die arme Sarah.’</p>
Dat schrijft Hazes (27) in zijn nieuwe column voor <i>Veronica Superguide</i>. Hij schrijft dat hij tegenwoordig niet kan wachten om zijn ‘fijne bed’ in te duiken naast de 25-jarige Van Soelen. ‘Pre-corona maakte ik het soms bont na shows; vond ik het af en toe net iets te leuk om een drankje te doen bij de show en na afloop met jonge, vrijgezelle bandleden tot half vijf in een discotheek te hangen totdat het licht uitging. Een hele tijd vluchtte ik op die manier van huis, maar dat is mijn leven niet meer. Ik ga niet meer tot het gaatje’, schrijft Hazes.
Wat hij dan wel doet? Eens per week verruilen Hazes en zijn lief hun joggingpakken voor een ‘opgedofte’ outfit. ‘Zij sportief-sexy, of in jurkje en op hoge hakken als we naar een restaurant gaan. Ik in pak. Witte blouse eronder, lekker fris, gouden ringen, kettingen en armbanden om, een opvallende riem. Als het glanst en glittert, is het goed’, aldus Hazes. Zo zitten de eerste avondjes uit er al op, bij twee chique restaurants in Rotterdam.</p>

Daarna, geeft de zanger toe, hangt hij wel extra in de gewichten om de calorieën er weer af te werken. Dan gaat hij wel tot het gaatje, want het is ‘genieten’ als hij dagen kromloopt van de pijn.

Lees verder

Trending