Contacteer ons

Nieuws

Kamer debatteert over coronacrisis: ’Kabinet moet per direct alle maatregelen opheffen’

Gepubliceerd

op

In aanloop naar de versoepelingen van komende zaterdag, debatteert de Tweede Kamer opnieuw met demissionair premier Mark Rutte en de ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Tamara van Ark (Medische Zorg) over het coronavirus.
VVD-Kamerlid Aukje de Vries trapt af met een compliment voor het kabinet voor de aankomende versoepelingen. „Heel fijn om te zien dat het kabinet zo flexibel is om in te spelen op gunstige cijfers.” Ze suggereert dat de versoepelingen die voor 30 juni gepland staan eerder kunnen.
Maar ondanks de versoepelingsvreugde, zijn er nog altijd sectoren die teleurgesteld omdat zij nog niet helemaal open mogen, constateert zij. Zij wil onder meer weten hoe het zit met de zomervakantie. „Wat zijn de voorwaarden met betrekking tot getest zijn of gevaccineerd zijn? En hoe zit het met de testplicht van kinderen, aangezien zij nog niet gevaccineerd kunnen worden?”
Van D66 komt het voorstel niet te wachten op het advies van de Gezondheidsraad over het vaccineren van kinderen en alvast te beginnen met inenten van medisch kwetsbare kinderen. Hij pleit ook voor ruimere regels voor terrassen. Straks geldt maximaal vijftig gasten buiten en vijftig binnen. „Dat zou betekenen dat op een hete dag een cafébaas mensen van buiten naar binnen moet sturen. Terwijl: mensen moeten juist naar buiten.”
PVV-leider Wilders vindt dat het versoepelen veel sneller kan. Hij wil dat het kabinet per direct alle maatregelen opheft. Volgens hem kan dat nu door snelle vaccineren probleemloos. „Corona is niet voorbij, maar de coronacrisis is wel voorbij.” Hij hekelt het feit dat mensen tijdens het aankomende EK niet buiten bij elkaar mogen komen om de wedstrijden op groot scherm te kijken. „Doe dat de mensen niet aan.”

’Sywert CDA-leugenaar’

Wilders heeft geen goed woord over voor de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Hij vraagt het kabinet of de overeenkomst met „CDA-leugenaar Van Lienden” nietig kan worden verklaard, en het geld dat hij heeft verdiend (9 miljoen euro) kan worden teruggevorderd. Volt-Kamerlid Nilüfer Gundogan spreekt haar steun uit voor deze vraag. „We zullen het niet vaak eens zijn, maar in de kwestie-Sywert vindt u mij aan uw zijde.”
Ook Sylvana Simons van BIJ1 en SP-Kamerlid Peter Kwint zijn kritisch over de mondkapjesdeal: „Ben je prominent CDA’er en kun je mondkapjes importeren? Dan vliegen de miljoenen je kant op.”
Ook de VVD noemt het ’verwerpelijk’ dat Van Lienden beloofde zonder winstoogmerk te handelen. Ook CDA-Kamerlid Joba van den Berg zegt altijd te hebben begrepen dat het werk non-profit was. Het is volgens CDA-Kamerlid Joba van den Berg aan haar partijgenoot zelf om duidelijkheid te geven.

Lees verder

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending