Contacteer ons

Algemeen

Gesprek van de dag: Pieter Omtzigt op oorlogspad in CDA

Gepubliceerd

op

Een vertrouwelijk memo van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt bestemd voor een intern onderzoek binnen het CDA naar de lijsttrekkersverkiezing legt een bom onder de partij.

Het blijkt dat Pieter Omtzigt, de man die momenteel ziek thuis zit en destijds in 2020 nipt verloor van de andere kandidaat Hugo de Jonge, intern zou zijn weggezet als ‘labiel, eikel, psychopaat etc”.

Woorden van deze strekking, die nog veel verder gaan, zouden in interne communicatie binnen het CDA zijn gebezigd. Het verlies bij de verkiezingen zou Omtzigt in kringen van de partij rechtstreeks worden aangerekend.

Commissie-Spies

Het vertrouwelijk memo van Omtzigt voor de commissie-Speis die de lijsttrekkersverkiezing onderzoekt, is vanavond uitgelekt via De Limburger. Daarin zou staan dat Omtzigt zich in zijn eigen partij onveilig voelt en dat hij de onderliggende waarden van het CDA onvoldoende herkent in het handen van de partij.

Omtzigt haalt, volgens De Limburger, in het memo van 76 pagina’s keihard uit naar zijn partij. Zijn medestanders, die een plek op de kandidatenlijst wilden, zouden zijn tegengewerkt. Ze kregen een veel lagere plek vanwege hun goede contacten met Omtzigt.

Lekken

Omtzigt, die niet wil reageren op het lekken van het memo, zegt zich niet gewaardeerd te voelen in de partij, voelde zich dus onveilig en hij kreeg onvoldoende ruimte om discussies te voeren en invloed uit te oefenen.

De impact van het bericht is enorm binnen het CDA, waarvan de politieke leiding in handen is van Wopke Hoekstra. De minister van Financiën onderhandelt momenteel namens zijn fractie in de kabinetsformatie.

De voorzitter van het CDA stapte daags na het echec bij de verkiezingen van 17 maart op. Omtzigt zit in een burn out thuis voor in ieder geval drie maanden en wordt vervangen in de Tweede Kamer door een partijgenoot.

Lees verder

Algemeen

Wesley Sneijders “dikzak” genoemd door TV-commentator

Gepubliceerd

op

Door

Wesley Sneijders is sinds hij gestopt is als profvoetballer iets gegroeid in de breedte. Iets waar de ‘Vlaamse Sporza’-commentator even van schrikt.

Sterker nog, hij herkende de oud-voetballer niet eens.
<h2>Aangekomen</h2>
Wesley kwam in beeld tijdens het afscheid van zijn oud-ploeggenoot de 37-jarige Goran Pandev (Noord-Macedonië). ‘Is dat Wesley Sneijder? Die heeft niet veel getraind de laatste tijd’, zegt hij lachend.


<h2>Yolanthe</h2>
Wesley is de laatste tijd weer vaker te zien op de televisie nu Oranje meedoet in het EK geeft hij vaak commentaar bij de NOS. Daarnaast heeft hij op dit moment een belangrijk doel voor ogen: zijn ex Yolanthe voor zich terugwinnen.
<h2>Belangrijkste doel</h2>
‘Ik hoop zeker dat er iets te redden valt. Het is het belangrijkste doel in mijn leven, de rest staat op een laag pitje. Maar ik zal er hard voor moeten knokken’, zei hij in een interview met Frank Evenblij in Villa Oranje.

Lees verder

Algemeen

Nieuw binnen: man maakt video als hij lichaam Jurgen C. aantreft, hier de beelden:

Gepubliceerd

op

Door

“Wansmakelijk en verwerpelijk.” De Belgische minister van Justitie Van Quickenborne is boos over de verspreiding van beelden van het lichaam van Jürgen Conings, de militair die dreigde mensen aan te vallen. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in een bos in de Vlaamse provincie Limburg.

Justitie was al een onderzoek begonnen naar iemand, mogelijk een jager, die de videobeelden en foto’s had verkocht aan een Duits mediabedrijf. Het gaat om een strafonderzoek voor schending van het recht op onder meer privacy.

Hieronder een tweet waarin de beelden te zien zijn:

Lees verder

Algemeen

Sarah van Soelen heeft het zwaar met ‘bloedirritante’ André Hazes in bed

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes heeft medelijden met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen vanwege een ‘bloedirritante’ gewoonte van hem. De volkszanger kan niet tegen stilte. ‘Ook ‘s nachts niet. Dan móét de tv zacht aan op de achtergrond, meestal zet ik <i>Planet Earth</i> of kookprogramma’s aan. Die arme Sarah.’</p>
Dat schrijft Hazes (27) in zijn nieuwe column voor <i>Veronica Superguide</i>. Hij schrijft dat hij tegenwoordig niet kan wachten om zijn ‘fijne bed’ in te duiken naast de 25-jarige Van Soelen. ‘Pre-corona maakte ik het soms bont na shows; vond ik het af en toe net iets te leuk om een drankje te doen bij de show en na afloop met jonge, vrijgezelle bandleden tot half vijf in een discotheek te hangen totdat het licht uitging. Een hele tijd vluchtte ik op die manier van huis, maar dat is mijn leven niet meer. Ik ga niet meer tot het gaatje’, schrijft Hazes.
Wat hij dan wel doet? Eens per week verruilen Hazes en zijn lief hun joggingpakken voor een ‘opgedofte’ outfit. ‘Zij sportief-sexy, of in jurkje en op hoge hakken als we naar een restaurant gaan. Ik in pak. Witte blouse eronder, lekker fris, gouden ringen, kettingen en armbanden om, een opvallende riem. Als het glanst en glittert, is het goed’, aldus Hazes. Zo zitten de eerste avondjes uit er al op, bij twee chique restaurants in Rotterdam.</p>

Daarna, geeft de zanger toe, hangt hij wel extra in de gewichten om de calorieën er weer af te werken. Dan gaat hij wel tot het gaatje, want het is ‘genieten’ als hij dagen kromloopt van de pijn.

Lees verder

Trending