Contacteer ons

Nieuws

Koningin Máxima af van de mondkapjes

Gepubliceerd

op

Koningin Máxima hoopt snel verlost te zijn van de mondkapjes. Dat liet ze dinsdag blijken bij een werkbezoek aan het UMC Utrecht. De visite stond in het teken van de inhaalzorg, maar het mondkapje – op bij de wandeling door het ziekenhuis, af tijdens de rondetafelgesprekken – kwam ook even ter sprake. ‘Het zal even wennen zijn als ze niet meer overal gedragen hoeven worden’, vond bestuursvoorzitter Margriet Schneider.

Máxima heeft er al flink wat bezoeken aan ziekenhuizen, zorginstellingen en medici opzitten. Ze ging in Utrecht in gesprek met onder anderen Marian Kaljouw, de bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, of Georgette Fijneman, de divisievoorzitter van verzekeraar Zilveren Kruis. Mirjam van Velthuizen, de CFO van het Utrechtse ziekenhuis, wist dat de koningin een datajunkie is en had haar daarom vooraf al de financiële onderbouwing van het opschaal- of herstelplan gestuurd. Máxima kon daaruit dan weer moeiteloos citeren.

Tijdens de coronapandemie is veel reguliere zorg blijven liggen. Huisartsen schreven het afgelopen jaar 1,45 miljoen minder verwijzingen uit. Patiënten meldden klachten niet of ziekenhuizen hadden geen ruimte voor behandelingen en operaties omdat de opvang van Covid-patiënten voorrang had. In het UMC zijn nu nog maar acht coronapatiënten, van wie er vier op de ic liggen. Dat zijn er wel eens zestig geweest. ‘Het is een bijzonder moment. We kunnen weer vooruit kijken. Er is nu ruimte om de uitgestelde zorg in te halen en om wachtlijsten terug te dringen, maar we moeten wel kijken hoe we dat aanpakken’, aldus UMC-baas Schneider.

Zorgen

De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar de patiënten maar zeker ook naar het zorgpersoneel, zo hoorde de koningin. ‘Onze grootste zorg zijn de zorgprofessionals’, wist ook Marian Kaljouw. Die moeten fysiek en mentaal herstellen van de ‘tropenmaanden’ die ze hebben gemaakt en is afwachten of daarna de draad weer kan worden opgepakt. De werkwijze is ook aangepast, met bijvoorbeeld videoconsult en afstandmonitoring. ‘Maar een nieuwe manier van werken vraagt ook om ruimte in je hoofd’, zei de koningin, dus het was belangrijk dat het personeel weer op krachten komt.

Ander punt bij het weer opstarten van de reguliere zorg is het stellen van prioriteiten. Wie mag of kan het eerst worden geholpen en wat voor criteria leg je daarvoor aan. Het UMC zit in een bijzondere positie, zo hoorde Máxima, ook omdat het ook zorg aanbiedt die nergens anders in Nederland wordt geboden. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen, hebben dan voorrang in Utrecht. Prioritering en spreiding leidden tot discussie, net zoals het samenbrengen van een specialisatie op één plek – het naast gelegen Prinses Máxima Kinderziekenhuis bijvoorbeeld.

Na alle gesprekken maakte de koningin nog een wandeling over de verpleegkundige afdeling van de hart-en longafdeling, cardio-thoracale chirurgie waar ze over de uitvoering van het herstelplan sprak en met een longarts meekeek bij een videogesprek met een patiënt. Máxima vond het zo interessant dat haar bezoek twintig minuten uitliep.

Lees verder

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending