Contacteer ons

Nieuws

De zwaar mishandelde Nederlander op Mallorca is overleden

Gepubliceerd

op

De 27-jarige Nederlander die afgelopen woensdagnacht volgens de Spaanse politie zonder reden tegen het hoofd werd getrapt, is overleden. Dat melden diverse Spaanse media op Mallorca. De familie, die al naar het eiland was gevlogen, zou toestemming hebben gegeven om zijn organen te doneren. Met de dood van het slachtoffer zullen negen Nederlandse verdachten van doodslag of moord worden beschuldigd door de Spaanse justitie.

Met een man of dertien huurden ze een villa in de omgeving van S’Arenal, dé badplaats van Mallorca waar het Nederlandse jongerentoerisme zich elke zomer concentreert. In de nacht van dinsdag op woensdag dook de groep het nachtleven in, rond de boulevard, waar zich onder anderen een tiental Nederlandse disco’s en feestcafés bevindt, sommigen net weer open na een ook hier zwaar jaar voor de horeca vanwege de coronapandemie.

De groep Nederlandse jongeren, volgens de politie van Palma de Mallorca tussen de 18 en 20 jaar, had zin in heibel, zo is op te maken uit de verslagen in de lokale media van het Balearen-eiland. Vanwege hun gedrag waren ze al een café uitgezet – de discotheken mogen op het eiland nog altijd niet open –, aldus de krant en nieuwssite Última Hora, toen het even voor 02.30 uur in de nacht helemaal fout ging.

Op de boulevard, die vol stroomde met jonge vakantiegangers, nadat om 02.00 uur ’s nachts alle horeca zoals elke nacht verplicht de deuren sloot, viel de grote groep onverwacht en ogenschijnlijk zonder enige reden andere mensen aan. Zo ook een groepje van vijf Nederlanders dat, net als vele anderen om die tijd, op het lage muurtje zat, dat de boulevard van het strand scheidt.

Intensive care

In totaal negen van de dertien jongeren openden de aanval op de groep. Drie van de slachtoffers raakten lichtgewond, een vierde was door de klappen tijdelijk buiten bewustzijn en de vijfde, een 27-jarige man, was er het slechtst aan toe. Eenmaal op de grond werd hij herhaaldelijk tegen het hoofd getrapt. Ter plaatse moest hij door de gealarmeerde hulpdiensten beademd worden, waarna hij met hersenletsel op de intensive care van het ziekenhuis Ses Espases belandde.

Wat de agressors niet wisten, is dat precies op die plaats op de boulevard, waar zich regelmatig opstootjes voordoen, een politiecamera zo’n 5 meter hoog op een mast staat. De camera heeft in detail de aanval geregistreerd, waarop de politie na de melding van de hulpdiensten snel in actie kon komen. Volgens de krant Diario de Mallorca nam de dienst moordzaken het onderzoek op zich, en ontdekten de agenten dat de groep eerder al andere landgenoten had aangevallen.

Op de vlucht

De mannen identificeren was niet eenvoudig. Met foto’s van de camerabeelden gingen de agenten de plaatselijke hotels en appartementencomplexen af, vooral die in S’Arenal, waar de meerderheid van de jonge Nederlandse toeristen overnacht. Maar nergens herkenden ze de groep, die vanwege zijn omvang niet bepaald onopvallend was. Uiteindelijk ontdekten de agenten dat de groep gehuisvest was in een villa net buiten de badplaats, richting het dorp Llucmajor.

Maar de verdachten waren zich er op dat moment al van bewust dat zij gezocht werden, aldus de politie. Overhaast verlieten zij het huis om, een dag eerder dan gepland, een vlucht terug naar Nederland te nemen. De politie arriveerde net te laat om hen aan te houden, aldus Última Hora. Maar een van de jongens, van 18 jaar, was iets langer gebleven om de sleutel bij de villaverhuurder terug te brengen. Toen hij vrijdagmiddag in Palma een vlucht naar Nederland wilde nemen, kon hij wel worden gearresteerd.

Gezien de ernst van de zaak zal de Spaanse politie een internationaal opsporingsbevel tegen de negen daders uitvaardigen en Nederland om uitlevering vragen.

Lees verder

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending