Contacteer ons

Laatste Nieuws

Festivals en OMT doen onderzoeken nieuwe regels voor testen

Gepubliceerd

op

ID&T, de organisatie die tientallen grote festivals vertegenwoordigt, gaat onderzoeken hoe evenementen op korte termijn alsnog veilig georganiseerd kunnen worden. Van groot belang is dat het Testen voor Toegang waterdicht is en er dus geen mensen zonder geldige QR-code op een festivalterrein kunnen komen. De QR-code moet het bewijs zijn dat zeer recent negatief is getest op corona. Twee vaccinaties zouden dan waarschijnlijk geen recht meer geven op toegang.

Dat heeft ID&T dinsdag afgesproken na een gesprek met de overheid naar aanleiding van de rechtszaak die de concertorganisator dreigde aan te spannen. Het demissionaire kabinet gelastte twee weken geleden alle festivals, concerten en evenementen tot half augustus af na het snel stijgende aantal coronabesmettingen. Deze ontwikkeling volgde op het vrijgeven van vrijwel alle coronamaatregelen. Dit deed het demissionaire kabinet ondanks waarschuwingen van experts en het OMT.
In het gesprek wezen experts binnen het OMT de evenementenbranche op de onzekerheid die de zeer besmettelijke Delta-variant met zich meebrengt. Het OMT gaat nu kijken of een test die 24 uur voor het einde van het evenement moet worden afgenomen een oplossing kan zijn, in plaats van 40 uur voor aanvang van het evenement. Dit is nu de regel die werd gehanteerd door de overheid.
Faciliteiten inrichten
De evenementenbranche kijkt op haar beurt hoe haalbaar deze manier van testen is. Als er vaker getest moet worden, moeten de meerdaagse evenementen daar ook faciliteiten voor inrichten en het is de vraag of dat op korte termijn te realiseren is, laat ID&T weten. De deadline voor de resultaten van het onderzoek naar nieuwe regels voor Testen voor Toegang is 1 augustus.

Het is niet realistisch dat evenementen in de eerste twee weken van augustus nog kunnen doorgaan. Maar ID&T en de evenementenbranche hopen met dit plan van aanpak ervoor te zorgen dat de festivals en concerten na half augustus wel doorgang kunnen vinden.
Lange termijn
ID&T en de overheid blijven de komende dagen “in nauw overleg” met elkaar in hoop dat het nieuwe onderzoek snel helderheid brengt. “Het is voor onze branche cruciaal om perspectief op de toekomst te krijgen, waarin wij op korte termijn op een veilige en verantwoorde manier evenementen kunnen organiseren en dit op de lange termijn ook zonder maatregelen kunnen doen”, stelt Rosanne Janmaat van ID&T.
Mocht het onderzoek en de gesprekken niet tot het gewenste resultaat leiden, dan zullen ID&T en de andere eisers alsnog de zaak doorzetten en via de rechter een “werkbare situatie” proberen af te dwingen.

Lees verder

Laatste Nieuws

André Hazes en Sarah verwachten een baby

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes en Sarah verwachten een baby in de familie! De neef van de André Hazes, Djarno Hofland, verwacht met zijn vriendin Manon hun tweede baby.

Djarno onthult de zwangerschap met een wondermooie video waarin op het einde aan het licht komt dat Manon zwanger is. Op een lieve wijze geeft hun dochtertje een kusje op de zwangere buik van mama. Hofland schrijft: “Onze droom komt uit.”

Talrijke bekende en onbekende Nederlanders feliciteren het koppel. Zo ook Rossana Kluivert, Anouk Smulders en Danny Froger. Maar ook Monique Westenberg laat van zich horen. “Zo blij voor jullie. Achter de wolken schijnt de zon en deze gaat nu voor jullie schijnen”, reageert ze.

André is eveneens in de wolken. In zijn Instagram Stories laat hij weten: “Wat komt dit kindje in een warm en liefdevol gezin.”

Lees verder

Laatste Nieuws

Man Caroline van der Plas overleden: ’Gemis is er altijd’

Gepubliceerd

op

Door

Wat hebben wij geleerd van de coronacrisis? Inspirerende Nederlanders blikken terug, en vooruit. Een half jaar voor de eerste lockdown overleed de man van Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging). „Ik miste mijn klankbord dubbelop.”

Kort na de eerste coronasignalen vergaapte de 54-jarige Caroline van der Plas zich aan de hamsterende medemens. „Mooi voor mijn missie, dat mensen vreesden dat ze geen eten meer konden kopen. Voedsel is onontbeerlijk, de boer dus ook. Wel raar dat ze ook paniekerig zes pakken wc-papier insloegen.”

Filmpje
Van haar zoons van 21 en 26 jaar woont er eentje thuis. „De ander kon dus wel op bezoek komen. Stond mijn moeder ineens voor de deur, met mijn broer en zijn twee kinderen. Ik zei: ’mama, dat kan niet, we mogen maar twee mensen thuis hebben. Als ze hier vier man zien hoeft er maar één iemand een filmpje te maken en is het klaar.’” Geen ’Grapperhausje’ voor Caroline van der Plas. „Ik heb ze wel even binnengelaten, maar meteen alle plissés dichtgedaan. Ik merk dat ik niet meer vrij ben in mijn eigen huis.”
Corona hakte er meteen in bij haar. „Op 25 maart 2020 heb ik een goede vriend verloren, hij was longpatiënt, het virus heeft hem genekt. Heftig. Zelf was ik niet bang het te krijgen, maar ik was heel secuur met supermarktkarretjes reinigen en het maakte me boos als anderen niet even een doekje pakten. Misschien is dat het saldo van corona: kortere lontjes, meer op elkaar letten. Voor de Kamer staan dagelijks coronademonstranten die vragen waarom ik een mondkapje op doe. ’Omdat ik dat wil’, zeg ik dan. Jeetje mina! Nou vond ik dat lieve zingen en applaudisseren in het begin ook gênant. Alsjeblieft zeg, bij Italianen en Spanjaarden zit dat in de natuur, bij ons niet.”

Bijpraten op het terras in Deventer miste ze, maar meer, veel meer dan dat, thuis. „In september 2019 is mijn man Jan overleden aan alvleesklierkanker. Een half jaar voor de eerste lockdown. Jan was een meester in het gezellig maken en hij kon heerlijk koken. Kwam ik thuis, kaarsjes aan, zette hij een glaasje wijn neer. Nu drink ik functioneel wijn.”< Ze verduidelijkt dat lachend. „Het glas staat er en dat moet leeg. Vrijdagavond op de bank, blokje kaas. Niks aan, dan ga ik na een half uur mijn bed in.” Delen Tijdens de campagne en als beginnend Kamerlid miste ze haar klankbord dubbelop. „Voor mij was het echt een lockdown. Contact met vrienden was beperkt tot een appje en een belletje. En ik leg mijn dingen niet op het bordje van mijn kinderen. Ik kon het met niemand meer delen, maar vooral niet met hém.” Werk was goed. „Anders was ik verzand in ellende. Voor verdriet loop ik niet weg, maar ik zat ook in die flow van campagne, corona en de Kamer. ’Caroline, je moet wel rouwen’, zeggen mensen, maar geloof mij maar dat ik dat doe. Het gemis is er altijd, elke dag.” Voor boerendochter of boerin wordt ze nog weleens versleten. „Maar ik ben een stadsmeisje.” Carolines moeder, Ierse van geboorte, was CDA-wethouder in Deventer, haar vader sportverslaggever, zelf was ze agrarisch journalist.

Gewone burger
„Ik hoop dat mensen door mij zien dat je als gewone burger met een niet al te hoge opleiding ook in de Tweede Kamer kan komen. Je hoeft niet al in het kringetje te zitten en acht jaar lang hielen te likken om daar een zetel uit te peuren.”

Met haar stoere leren jackies en recht-voor-zijn-raaptaal past dit politieke kanon niet in de mal van het Kamerlid. „De burger herkent in mij een echt mens, en kennelijk is dat bijzonder. Na een debat appte een wildvreemde me dat zij het voor de televisie precies zo tegen haar man had gezegd. Ik krijg veel positieve reacties. Haha, de negatieven durven waarschijnlijk niks te zeggen, ’anders gaat die boze mevrouw net zo tekeer tegen mij als tegen minister Hugo de Jonge, met zijn triple B’. Bang voor blunders ben ik niet, die zal ik maken zolang ik de mores niet helemaal heb doorgrond.”
En straks een knieval en toch op pumps en in een mantelpakje? „Dan zou ik me echt ongemakkelijk voelen, dat ben ik niet. Met Prinsjesdag ook geen frutsels op mijn hoofd, het wordt een strooien hoed of zoiets.”

„Het positieve van corona is dat we van die geforceerde drie zoenen af zijn. Handen wassen zal ik blijven doen, gezondheid is minder vanzelfsprekend dan het was. Ik denk dat er meer verandert. Vliegen we straks nog voor drie tientjes naar Barcelona? Ik niet. Ik vind vliegen sowieso eng, varen ook. Als ik erin zit, denk ik altijd dat het vliegtuig neerstort of dat de boot zinkt. Ik zit het liefst in de auto, zelf achter het stuur, de regie houden. Maar als ik op vakantie ga, altijd naar Ierland, moet ik toch echt de lucht in.”
Ooit, na haar pensioen, wil ze daar wel wonen. „Prachtige natuur, ruige kust, gastvrije mensen. Ik zie me daar wel op een boerderijtje, met wat kippen en een koe.” In een vrijwillige lockdown dus? Caroline van der Plas grinnikt. „Welnee, zelfs het kleinste Ierse gehucht heeft een pub!”

Lees verder

Laatste Nieuws

Gezinsuitbreiding familie André Hazes: ‘Onze droom komt uit!’

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes (27) kan over een tijdje een kleine spruit verwelkomen binnen de familie. Djarno Hofland, de neef van de zanger, verwacht namelijk samen met zijn vriendin Manon hun tweede kindje.

Djarno deelt een prachtige video waarin op het eind te zien is dat Manon zwanger is. Hun dochtertje komt daarna op een zoete wijze een kusje op de al flink zichtbare buik geven. ‘Onze droom komt uit 🙏🏻❤️’, schrijft Hofland bij de beelden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Gelukswensen

De felicitaties van onder meer Danny Froger, Anouk Smulders en Rossana Kluivert stromen binnen, maar ook Monique Westenberg is blij voor haar voormalig schoonfamilie. ‘Zo blij voor jullie. Achter de wolken schijnt de zon en deze gaat nu voor jullie schijnen. ❤️🍀’

Warm gezin

Daarnaast is neef André natuurlijk verheugd over de komst van een neefje of nichtje. ‘Wat komt dit kindje in een warm en liefdevol gezin’, laat de zanger weten in zijn Instagram Stories.

Lees verder

Trending