Contacteer ons

Nieuws

BIZAR: Betaalde vader Joes Daemen 20 miljoen voor ruimtevlucht Oliver Daemen?

Gepubliceerd

op

Oliver Daemen mag zichzelf vanaf vandaag de jongste astronaut ooit noemen. Hij is samen met miljardair Jeff Bezos in een raket de ruimte in gelanceerd.

Elf minuten

De 18-jarige Oliver Daemen is vandaag de ruimte in gelanceerd. Een hele bijzondere vlucht, want het was voor Blue Origin de allereerste vlucht met mensen aan boord.

Jeff Bezos wil vluchten naar de rand van de dampring verkopen en heeft daarom het bedrijf Blue Origin opgericht. Hij heeft daarvoor een speciale raket ontwikkeld: de New Shepard. Deze is al een aantal keren getest zonder mensen aan boord.

Vanuit het westen van Texas ging de raket naar ruim 100 kilometer hoogte. Na een paar minuten keren ze terug naar het aardoppervlak. Ze gaan niet hoog genoeg en niet snel genoeg om in een baan rond de aarde te komen. De hele ruimtevlucht duurt slechts elf minuten, die van begin tot eind te volgen was via een livestream van ABC News.

‘Beste dag ooit!’

Jeff Bezos maakte vorige week bekend dat de 18-jarige Oliver mee mag op de vlucht. Zodra het vaartuig de dampring verliet, werd Daemen de jongste astronaut ooit.

Naast Oliver en Jeff Bezos zaten nog twee andere mensen aan boord. Eén van hen is de broer van Bezos, Mark. De andere is de 82-jarige Wally Funk. Zij is vanaf vandaag de oudste mens die ooit in de ruimte is geweest. Zo nu en dan waren de inzittenden te horen op de livestream. Zo werd er geroepen: ,,Dit is de beste dag ooit!”

24 miljoen euro

Voor wie mee wilde met deze speciale vlucht, mocht tijdens een veiling bieden op een plekje aan boord. Duizenden mensen uit 159 landen hebben een bod uitgebracht. Het winnende bod was een bizarre 28 miljoen dollar, omgerekend een kleine 24 miljoen euro. Een flink bedrag voor een vlucht van elf minuten…

Oliver bleek niet het hoogste bod te hebben, maar mocht toch mee. De hoogste bieder stond namelijk zijn stoel af. Hoeveel Oliver heeft geboden voor een plekje is niet bekendgemaakt. Maar vermoedelijk ligt het iets onder de 24 miljoen euro, omdat hij waarschijnlijk na de hoogste bieder kwam.

Een bedrag dat een aankomend student van achttien jaar hoogstwaarschijnlijk niet zelf opgehoest heeft. Maar gezien het riante vermogen van zijn vader Joes Daemen is een bod rond de 20 miljoen wel realistisch.

Lees verder

Nieuws

Wanneer je dus dacht dat het niet gekker kon: Willem Engel doet bizarre oproep!

Gepubliceerd

op

Door

Willem Engel is inmiddels wel een bekende Nederlander geworden met zijn gekke fratsen. In eerste instantie was hij hét tegengeluid tegen de maatregelen van de overheid om het coronavirus te temmen. Maar gaandeweg leek hij steeds extremere standpunten aan te nemen. Onlangs kwam hij in het nieuws omdat hij in een soort zelfbenoemde persconferentie zijn twijfels uitte over de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland. Hij had het vermoeden dat dit niet écht gebeurde en in scène gezet was door de overheid. De reden? Om ons af te leiden van alles omtrent het coronavirus en de maatregelen daaromheen. Maar we zijn alweer eventjes verder en het is dus tijd voor nieuwe gekkigheid. Op Twitter heeft hij gisteren (4 augustus 2021) namelijk een behoorlijk bizarre oproep gedaan op Twitter richting zijn aanhang. De Tweet is inmiddels honderden keren gedeeld en geliked.

Willem Engel doet bizarre oproep op Twitter

Hij zegt namelijk: “Nee tegen de prikbussen. Zorg ook dat je alle medewerkers fotografeert, voor later zullen we maar zeggen.“. Voor wat vraag je je dan af? Om ze later nog aan de schandpaal te hangen? Om ze op te zoeken? Een behoorlijk dreigement dus. Het gaat hierbij om de prikbussen die in het land rondrijden om de vaccinatiegraad te verhogen. Op meerdere plekken hebben zijn volgers hier dus ook gehoor aan gegeven. Woordvoerder van GGD Hollands Midden Christa van den Bos zegt het volgende: “Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s. Het was voor hen een heel bedreigende situatie.” Inmiddels heeft GGD Hollands Midden heeft aangifte gedaan tegen voorman Willem Engel van stichting Viruswaarheid.

Lees verder

Laatste Nieuws

Marc-Marie Huijbregts uitgescholden en aangevallen op de fiets in Amsterdam

Gepubliceerd

op

Door

Marc-Marie Huijbregts is vanochtend aangevallen toen hij door Amsterdam fietste. De cabaretier is ongedeerd, maar wel geschrokken en ‘heel erg in de war’.

Vrouw slaat hem in gezicht

,,Ik ben heel erg in de war. Ik ben net aangevallen op de Herengracht”, vertelt Marc-Marie in een video op Instagram. ,,Ze kwamen ineens mijn kant op, dus ik rinkelde met mijn bel, zo van ‘ik rijd hier’. Stapt die vrouw uit en slaat mij keihard midden in mijn gezicht.”

Volgens Marc-Marie was het een oude vrouw, die hij dan ook niet terug wilde slaan. Haar man stapte even later ook uit en zei ‘ik duw je in het water’. Marc-Marie schrok van de reactie en vroeg of ze dronken waren, waarop de man zei: ‘homo dit en homo dat’. ,,Ik ben super geschrokken. Ik heb wel aangifte gedaan, je kan niet zomaar mensen aanvallen!”

Getuige

Hij heeft spijt dat hij niet meteen zijn telefoon erbij pakte om het te filmen. Wel was er een getuige bij. ,,Er was een heel lief meisje die het allemaal heeft gezien, die zei ook: ‘Dat is toch niet normaal!’ Maar ik ben vergeten haar nummer te noteren. Dus als zij kijkt, dan graag melden als getuige.” Die oproep plaatst hij ook op Twitter.

Lees verder

Nieuws

Caroline van der Plas erkent blunder: ‘Maarten van Rossem had gelijk’

Gepubliceerd

op

Door

Er is een einde gekomen aan de discussie tussen Caroline van der Plas en Maarten van Rossem. Caroline geeft toe dat ze een enorme blunder heeft gemaakt. ,,Maarten had gewoon gelijk.”

Onzin verspreiden

Caroline vertelde woensdag in Humberto dat zij het flauw vond dat het moment waarop ze Maarten corrigeerde in De Slimste Mens uit de uitzending was gehaald. Na een vraag over D-day, zei Maarten dat het niet duidelijk is waar de D voor staat. Caroline was het daar niet mee eens en zei dat zij wél weet waar de letter voor staat. ,,Die D staat voor decision. Het is decision day.”

Volgens Maarten is dat niet waar, maar Caroline bleef voet bij stuk houden. Ze zei dan ook dat het fragment uit de uitzending was gehaald omdat het beschadigend zou zijn voor zijn imago. Woorden die Maarten niet kan waarderen, want donderdag haalde hij flink uit. ,,Ze heeft gewoon ongelijk. Waarom heeft die Caroline dat niet zelf even opgezocht, voor zij onzin ging verspreiden?”, zei hij tegen Shownieuws.

Caroline in bescherming genomen

Volgens de eindredactie van De Slimste Mens hebben ze juist Caroline in bescherming genomen door het fragment eruit te knippen. En nu weet Caroline het eindelijk zelf ook: ze had ongelijk. ,,Ik had het na de uitzending opgezocht en ik zag decision day. Maar ik las veel te snel ergens overheen en trok gelijk een conclusie”, geeft Caroline toe aan Shownieuws.

,,Ik vind het heel vervelend dat ik de indruk heb gewekt dat ik boos was of dat ze het expres hadden gedaan. Ik vind dan ook dat ik zo sportief moet zijn om het toe te geven: Maarten had gewoon gelijk.”

Lees verder

Trending