Contacteer ons

Nieuws

BIZAR: Betaalde vader Joes Daemen 20 miljoen voor ruimtevlucht Oliver Daemen?

Gepubliceerd

op

Oliver Daemen mag zichzelf vanaf vandaag de jongste astronaut ooit noemen. Hij is samen met miljardair Jeff Bezos in een raket de ruimte in gelanceerd.

Elf minuten

De 18-jarige Oliver Daemen is vandaag de ruimte in gelanceerd. Een hele bijzondere vlucht, want het was voor Blue Origin de allereerste vlucht met mensen aan boord.

Jeff Bezos wil vluchten naar de rand van de dampring verkopen en heeft daarom het bedrijf Blue Origin opgericht. Hij heeft daarvoor een speciale raket ontwikkeld: de New Shepard. Deze is al een aantal keren getest zonder mensen aan boord.

Vanuit het westen van Texas ging de raket naar ruim 100 kilometer hoogte. Na een paar minuten keren ze terug naar het aardoppervlak. Ze gaan niet hoog genoeg en niet snel genoeg om in een baan rond de aarde te komen. De hele ruimtevlucht duurt slechts elf minuten, die van begin tot eind te volgen was via een livestream van ABC News.

‘Beste dag ooit!’

Jeff Bezos maakte vorige week bekend dat de 18-jarige Oliver mee mag op de vlucht. Zodra het vaartuig de dampring verliet, werd Daemen de jongste astronaut ooit.

Naast Oliver en Jeff Bezos zaten nog twee andere mensen aan boord. Eén van hen is de broer van Bezos, Mark. De andere is de 82-jarige Wally Funk. Zij is vanaf vandaag de oudste mens die ooit in de ruimte is geweest. Zo nu en dan waren de inzittenden te horen op de livestream. Zo werd er geroepen: ,,Dit is de beste dag ooit!”

24 miljoen euro

Voor wie mee wilde met deze speciale vlucht, mocht tijdens een veiling bieden op een plekje aan boord. Duizenden mensen uit 159 landen hebben een bod uitgebracht. Het winnende bod was een bizarre 28 miljoen dollar, omgerekend een kleine 24 miljoen euro. Een flink bedrag voor een vlucht van elf minuten…

Oliver bleek niet het hoogste bod te hebben, maar mocht toch mee. De hoogste bieder stond namelijk zijn stoel af. Hoeveel Oliver heeft geboden voor een plekje is niet bekendgemaakt. Maar vermoedelijk ligt het iets onder de 24 miljoen euro, omdat hij waarschijnlijk na de hoogste bieder kwam.

Een bedrag dat een aankomend student van achttien jaar hoogstwaarschijnlijk niet zelf opgehoest heeft. Maar gezien het riante vermogen van zijn vader Joes Daemen is een bod rond de 20 miljoen wel realistisch.

Lees verder

Nieuws

Jan Rot deelt vreselijk nieuws: ‘Ik word niet meer beter’

Gepubliceerd

op

Door

Verschrikkelijk nieuws voor Jan Rot. De 63-jarige zanger is ziek en wordt niet meer beter. Dat laat hij zijn fans weten op Facebook.
Jan ging begin dit jaar nog onder het mes om een tumor uit zijn maag en darmen te laten verwijderen. “Ik mag hersteld zijn van de tumor-operatie… Een nieuwe scan windt er geen doekjes om: ik word niet meer beter. Uitzaaiingen alom”, schrijft hij in een emotioneel bericht.
“Hoeveel tijd ik nog heb wordt vanzelf duidelijk. Het is heel onwerkelijk”, gaat de zanger verder. “Ik ben fysiek snel moe, maar heb verder nog weinig last. Gisteren nog heerlijk gespeeld, al kregen sommige liedjes nieuwe lading.”‘Het is niet anders’
Jan is van plan om zo lang mogelijk te blijven doen waar hij van houdt. “Ik blijf optreden tot ik erbij neerval. Intussen met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden. Net als de klap voor vrienden, familie, fans en volgers.En hoe ben je er zelf onder, Jan? Tja. ‘Het beste moet nog komen,’ zong ik in 2019. Dit zag ik niet voor me. Maar het is niet anders. Het gaat zoals het gaat.”

Lees verder

Nieuws

Slecht nieuws voor partij Sylvana Simons: “Manipulatief, dominant en toxisch gedrag!”

Gepubliceerd

op

Door

Het bestuur van de afdeling Den Haag van BIJ1 stapt op, zo laten de bestuursleden via Twitter weten. De lokale bestuursleden vinden dat er sprake is van “een giftige interne cultuur ” in de landelijke organisatie.
Er is geen steun vanuit het landelijk partijbestuur en het werkt de Haagse afdeling actief tegen, staat in een verklaring. Een en ander werd volgens het lokale bestuur “tot onze grote ontsteltenis” dit weekend duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering van BIJ1.

Zaterdag hield BIJ1 een digitale ledenvergadering. Daarin kwam onder meer de schorsing van Quinsy Gario aan de orde.

Sommige leden, zoals de Haagse afdeling, leverden kritiek op de schorsing van Gario. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan “manipulatief, dominant en toxisch gedrag”, waardoor andere leden zich onveilig voelden. Het partijbestuur en partijleider Sylvana Simons, die als enige van BIJ1 in de Tweede Kamer zit, verdedigden het besluit hem uit de partij te zetten en maakten excuses naar degenen die last hebben gehad van zijn optreden.

Lees verder

Laatste Nieuws

André Hazes en Sarah verwachten een baby

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes en Sarah verwachten een baby in de familie! De neef van de André Hazes, Djarno Hofland, verwacht met zijn vriendin Manon hun tweede baby.

Djarno onthult de zwangerschap met een wondermooie video waarin op het einde aan het licht komt dat Manon zwanger is. Op een lieve wijze geeft hun dochtertje een kusje op de zwangere buik van mama. Hofland schrijft: “Onze droom komt uit.”

Talrijke bekende en onbekende Nederlanders feliciteren het koppel. Zo ook Rossana Kluivert, Anouk Smulders en Danny Froger. Maar ook Monique Westenberg laat van zich horen. “Zo blij voor jullie. Achter de wolken schijnt de zon en deze gaat nu voor jullie schijnen”, reageert ze.

André is eveneens in de wolken. In zijn Instagram Stories laat hij weten: “Wat komt dit kindje in een warm en liefdevol gezin.”

Lees verder

Trending