Contacteer ons

Nieuws

Caroline van der Plas haalt uit naar Jort Kelder: ‘Heel erg bizar dit’

Gepubliceerd

op

Caroline van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, vindt het buitengewoon ongepast dat NPO-ster Jort Kelder campagnefilmpjes heeft betaald voor Thierry Baudet. “Dit is heel erg bizar.”

Jort Kelder heeft bevestigd dat hij in 2017 een van de redacteuren van zijn NPO-programma Hoe Heurt Het Eigenlijk heeft betaald om campagnefilmpjes te maken voor Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Critici vinden dat een journalist dat absoluut niet behoort te doen. Zelf spreekt de presentator van een heksenjacht.

Caroline reageert

Het is helemaal geen heksenjacht, maar gewoon terechte kritiek, reageert Caroline van der Plas in het programma De Oranjezomer. “Ik vind het heel vreemd, heel bizar. Zodra ze zelf kritiek krijgen is het meteen een heksenjacht. Jort is altijd de eerste om uit te delen en incasseren kunnen ze dan ineens niet.”

Jort moet sportief genoeg zijn om te erkennen dat hij fout heeft gezeten, vindt Caroline. “Hij moet ook maar gewoon incasseren. Ik vind het heel bizar dat je dat als journalist op deze manier doet.”

Ongeloofwaardig

Johan Derksen is het met haar eens. “Ik begrijp het wel, want het zijn oude vrienden, maar je kunt een gesprek met Baudet in een talkshow geleid door Jort Kelder weggooien. Dat hoef je niet serieus te nemen. Dat is meteen ongeloofwaardig.”

Het is onhandig van Jort, vindt ook René van der Gijp. “Zeker als je journalist bent, moet je gewoon onpartijdig blijven. Je kunt voor de ene partij wel meer sympathie hebben dan voor de andere partij, maar je moet wel gewoon je ding kunnen doen zoals Matthijs dat deed, Jeroen dat doet, Eva dat doet.”

Grootste fout

Zelf heeft Johan zich ook een tijdje geassocieerd met Forum voor Democratie. Hij nam ooit een boek in ontvangst van Thierry. “Dan word je meteen gelinkt aan zo’n partij en toen deed Baudet nog niet gek. Er zaten toen 3.000 mensen in de RAI en dat waren heel keurige mensen. Een beetje de zwevende rechtse kritiek die naar een fatsoenlijke partij zocht en daar was ik ook bij. Dat is de grootste fout van mijn leven geweest.”

René: “Is Baudet gek geworden of was Baudet al gek en hield iemand hem in de hand?”

‘Hans, Hans!’

Thierry lijkt langzaamaan behoorlijk ontspoord te zijn. Laatst begon hij tijdens een coronadebat ‘Hans, Hans!’ te roepen, zoals Robert Jensen altijd doet. Caroline: “Daar schaamde ik me als parlementariër gewoon heel erg voor. Soms lijkt het wel heel erg alsof we in een circus zitten en je straalt ook iets uit naar de samenleving.”

“Kijk, het hoeft van mij niet altijd supernetjes te zijn en ik hou ook wel van scherp debatteren, maar het moet niet een soort van clownshow gaan worden. Toen ik die beelden zag, had ik wel dat idee.”

Fragment

Een fragment uit De Oranjezomer:

Lees verder

Nieuws

Jan Rot deelt vreselijk nieuws: ‘Ik word niet meer beter’

Gepubliceerd

op

Door

Verschrikkelijk nieuws voor Jan Rot. De 63-jarige zanger is ziek en wordt niet meer beter. Dat laat hij zijn fans weten op Facebook.
Jan ging begin dit jaar nog onder het mes om een tumor uit zijn maag en darmen te laten verwijderen. “Ik mag hersteld zijn van de tumor-operatie… Een nieuwe scan windt er geen doekjes om: ik word niet meer beter. Uitzaaiingen alom”, schrijft hij in een emotioneel bericht.
“Hoeveel tijd ik nog heb wordt vanzelf duidelijk. Het is heel onwerkelijk”, gaat de zanger verder. “Ik ben fysiek snel moe, maar heb verder nog weinig last. Gisteren nog heerlijk gespeeld, al kregen sommige liedjes nieuwe lading.”‘Het is niet anders’
Jan is van plan om zo lang mogelijk te blijven doen waar hij van houdt. “Ik blijf optreden tot ik erbij neerval. Intussen met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin te leren aanvaarden. Net als de klap voor vrienden, familie, fans en volgers.En hoe ben je er zelf onder, Jan? Tja. ‘Het beste moet nog komen,’ zong ik in 2019. Dit zag ik niet voor me. Maar het is niet anders. Het gaat zoals het gaat.”

Lees verder

Nieuws

Slecht nieuws voor partij Sylvana Simons: “Manipulatief, dominant en toxisch gedrag!”

Gepubliceerd

op

Door

Het bestuur van de afdeling Den Haag van BIJ1 stapt op, zo laten de bestuursleden via Twitter weten. De lokale bestuursleden vinden dat er sprake is van “een giftige interne cultuur ” in de landelijke organisatie.
Er is geen steun vanuit het landelijk partijbestuur en het werkt de Haagse afdeling actief tegen, staat in een verklaring. Een en ander werd volgens het lokale bestuur “tot onze grote ontsteltenis” dit weekend duidelijk tijdens de algemene ledenvergadering van BIJ1.

Zaterdag hield BIJ1 een digitale ledenvergadering. Daarin kwam onder meer de schorsing van Quinsy Gario aan de orde.

Sommige leden, zoals de Haagse afdeling, leverden kritiek op de schorsing van Gario. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan “manipulatief, dominant en toxisch gedrag”, waardoor andere leden zich onveilig voelden. Het partijbestuur en partijleider Sylvana Simons, die als enige van BIJ1 in de Tweede Kamer zit, verdedigden het besluit hem uit de partij te zetten en maakten excuses naar degenen die last hebben gehad van zijn optreden.

Lees verder

Laatste Nieuws

André Hazes en Sarah verwachten een baby

Gepubliceerd

op

Door

André Hazes en Sarah verwachten een baby in de familie! De neef van de André Hazes, Djarno Hofland, verwacht met zijn vriendin Manon hun tweede baby.

Djarno onthult de zwangerschap met een wondermooie video waarin op het einde aan het licht komt dat Manon zwanger is. Op een lieve wijze geeft hun dochtertje een kusje op de zwangere buik van mama. Hofland schrijft: “Onze droom komt uit.”

Talrijke bekende en onbekende Nederlanders feliciteren het koppel. Zo ook Rossana Kluivert, Anouk Smulders en Danny Froger. Maar ook Monique Westenberg laat van zich horen. “Zo blij voor jullie. Achter de wolken schijnt de zon en deze gaat nu voor jullie schijnen”, reageert ze.

André is eveneens in de wolken. In zijn Instagram Stories laat hij weten: “Wat komt dit kindje in een warm en liefdevol gezin.”

Lees verder

Trending