Contacteer ons

Nieuws

4 signalen dat je hond of kat de verkeerde voeding krijgt

Gepubliceerd

op

Net als mensen, hebben honden en katten in de verschillende fases van hun leven verschillende soorten voeding nodig. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om over te gaan op iets anders? Déze signalen kunnen je meer vertellen.

Puppy’s en kittens hebben voeding met veel proteïne en calorieën nodig om ze te helpen groeien. Oudere honden en katten kun je vanaf hun zevende levensjaar beter een seniorendieet geven. Dit is voeding met minder calorieën en meer vezels. Maar niet alleen de leeftijd van je huisdier kan bepalen wat voor soort voeding hij of zij nodig heeft. Iedere beestje is anders, dus soms kunnen ook andere factoren bepalen dat het tijd is voor nieuwe voeding. 

 1. Je huisdier heeft over- of ondergewicht

  Overgewicht is bij veel huisdieren een probleem. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer hun hond of kat overgewicht heeft, maar er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Honden en katten zouden een taille moeten hebben. Als je deze niet kunt zien, dan mag je viervoeter waarschijnlijk wel een paar kilootjes kwijtraken. Daarnaast moet je de ribben van je huisdier door zijn vacht heen kunnen voelen.

  Is overgewicht een probleem voor je hond of kat? Dan kun je switchen naar speciaal dieetvoer of kleinere porties. Op de verpakking van dit voer staat vaak ‘light’ of ‘gezond gewicht’, maar je kunt ook de dierenarts om advies vragen. Daarnaast kun je het beste stoppen om restjes avondeten of andere snacks aan je huisdier te geven.

  Ook ondergewicht kan een probleem zijn. Je huisdier heeft ondergewicht wanneer je van een afstandje de ribben en andere botten kunt zien. Vaak helpt het om de voedselporties te vergroten, maar ook in dit geval is het raadzaam om de dierenarts om hulp te vragen.

 2. Je huisdier is allergisch

  Er zijn verschillende symptomen van een allergische reactie die je kunt herkennen bij je kat of hond. De meest voorkomende signalen zijn jeuk en huidproblemen, zoals schilfers of vlekken. Bij honden komen allergieën negentig procent van de tijd door de verkeerde proteïne die in vis of vlees zitten.

  Vermoed je dat je huisdier een allergie heeft? Dan kun je het beste verschillende soorten voeding geven om te kijken waar het probleem zit. Let er wel op dat symptomen van een allergie vaak twee weken aanhouden, dus wacht na het veranderen van de voeding twee weken om te zien of de klachten daarna ophouden.

 3. Je huisdier heeft een doffe vacht

  Een doffe, oneven vacht is vaak niet het gevolg van een allergie, maar van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Je hond heeft dan meer gezonde vetten nodig, dus kies voor honden- of kattenvoer dat vol veel omega-3 en omega-6 bevat.

 4. Je huisdier heeft vreemde poep

  Als je hond of kat last heeft van diarree, constipatie of overmatig veel winden laat, dan is de kans ook groot dat dit aan de voeding ligt. Probeer een ander merk of kies voor een speciale voeding voor gevoelige darmen.

Bron | The Huffington Post, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending