Contacteer ons

Nieuws

4 signalen dat je hond of kat de verkeerde voeding krijgt

Gepubliceerd

op

Net als mensen, hebben honden en katten in de verschillende fases van hun leven verschillende soorten voeding nodig. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om over te gaan op iets anders? Déze signalen kunnen je meer vertellen.

Puppy’s en kittens hebben voeding met veel proteïne en calorieën nodig om ze te helpen groeien. Oudere honden en katten kun je vanaf hun zevende levensjaar beter een seniorendieet geven. Dit is voeding met minder calorieën en meer vezels. Maar niet alleen de leeftijd van je huisdier kan bepalen wat voor soort voeding hij of zij nodig heeft. Iedere beestje is anders, dus soms kunnen ook andere factoren bepalen dat het tijd is voor nieuwe voeding. 

 1. Je huisdier heeft over- of ondergewicht

  Overgewicht is bij veel huisdieren een probleem. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wanneer hun hond of kat overgewicht heeft, maar er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Honden en katten zouden een taille moeten hebben. Als je deze niet kunt zien, dan mag je viervoeter waarschijnlijk wel een paar kilootjes kwijtraken. Daarnaast moet je de ribben van je huisdier door zijn vacht heen kunnen voelen.

  Is overgewicht een probleem voor je hond of kat? Dan kun je switchen naar speciaal dieetvoer of kleinere porties. Op de verpakking van dit voer staat vaak ‘light’ of ‘gezond gewicht’, maar je kunt ook de dierenarts om advies vragen. Daarnaast kun je het beste stoppen om restjes avondeten of andere snacks aan je huisdier te geven.

  Ook ondergewicht kan een probleem zijn. Je huisdier heeft ondergewicht wanneer je van een afstandje de ribben en andere botten kunt zien. Vaak helpt het om de voedselporties te vergroten, maar ook in dit geval is het raadzaam om de dierenarts om hulp te vragen.

 2. Je huisdier is allergisch

  Er zijn verschillende symptomen van een allergische reactie die je kunt herkennen bij je kat of hond. De meest voorkomende signalen zijn jeuk en huidproblemen, zoals schilfers of vlekken. Bij honden komen allergieën negentig procent van de tijd door de verkeerde proteïne die in vis of vlees zitten.

  Vermoed je dat je huisdier een allergie heeft? Dan kun je het beste verschillende soorten voeding geven om te kijken waar het probleem zit. Let er wel op dat symptomen van een allergie vaak twee weken aanhouden, dus wacht na het veranderen van de voeding twee weken om te zien of de klachten daarna ophouden.

 3. Je huisdier heeft een doffe vacht

  Een doffe, oneven vacht is vaak niet het gevolg van een allergie, maar van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Je hond heeft dan meer gezonde vetten nodig, dus kies voor honden- of kattenvoer dat vol veel omega-3 en omega-6 bevat.

 4. Je huisdier heeft vreemde poep

  Als je hond of kat last heeft van diarree, constipatie of overmatig veel winden laat, dan is de kans ook groot dat dit aan de voeding ligt. Probeer een ander merk of kies voor een speciale voeding voor gevoelige darmen.

Bron | The Huffington Post, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending