Contacteer ons

Nieuws

6 fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar

Gepubliceerd

op

Het wassen van je haar is waarschijnlijk zo’n typische vaste routine waar je niet meer echt bij nadenkt. Maar doe je het eigenlijk wel op de juiste manier? Hier zes fouten die veel vrouwen maken.

1. Je wast het te vaak

Maak niet de fout om je haar dagelijks te wassen. Haarstylist Danilo Dixon van Pantene: “Hoe vaak je het moet wassen verschilt per haartype, maar een behandeling met shampoo en conditioner is echt niet vaker dan twee keer per week nodig. Heb je droog en breekbaar haar, dan moet je het eigenlijk nog minder vaak doen.”

2. Je mixt producten en merken

Je kunt het best een shampoo en conditioner uit dezelfde productlijn gebruiken. De conditioner vult het resultaat van de shampoo van hetzelfde merk namelijk aan. Als je een shampoo van het ene merk gebruikt en een conditioner van het andere, kan het zijn dat je te veel of te weinig van bepaalde ingrediënten gebruikt. Hierdoor kan het eindresultaat tegenvallen.

3. Je gebruikt te veel shampoo

Je kunt beter te weinig shampoo gebruiken dan te veel. Begin gewoon met een klein beetje en voeg eventueel tijdens het wassen meer toe. Te veel shampoo maakt je haar namelijk niet schoner: het maakt reinigen juist alleen maar moeilijker. Probeer ongeveer een euromunt aan shampoo te gebruiken per wasbeurt.

4. Je maakt je hoofdhuid niet goed schoon

Zorg ervoor dat je de shampoo gelijkmatig over je haar verspreidt. Veel mensen brengen een flinke dot shampoo op het midden van hun hoofdhuid, wrijven dit een beetje in en spoelen het uit. Maar je kunt beter de shampoo flink inmasseren met je vingertoppen. Doe dit van je haarwortels tot je haarpunten. En vergeet vooral niet je hoofdhuid goed te masseren.

5. Je spoelt het niet goed uit

Heb je krullen of slag in je haar? Gebruik dan niet direct na de shampoo een conditioner, maar kam je haar na het wassen eerst even goed door om alles te ontklitten en gebruik hierna pas conditioner. Zo weet je zeker dat er geen product in je haar achterblijft.

6. Je behandelt je roos niet goed

Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid. Het is daarom belangrijk om tijdens het wassen je hoofdhuid te masseren en bij jeuk of vlokjes een antiroosshampoo en -conditioner te gebruiken.

Bron | Good Housekeeping, Margriet Foto | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending