Contacteer ons

Nieuws

6 fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar

Gepubliceerd

op

Het wassen van je haar is waarschijnlijk zo’n typische vaste routine waar je niet meer echt bij nadenkt. Maar doe je het eigenlijk wel op de juiste manier? Hier zes fouten die veel vrouwen maken.

1. Je wast het te vaak

Maak niet de fout om je haar dagelijks te wassen. Haarstylist Danilo Dixon van Pantene: “Hoe vaak je het moet wassen verschilt per haartype, maar een behandeling met shampoo en conditioner is echt niet vaker dan twee keer per week nodig. Heb je droog en breekbaar haar, dan moet je het eigenlijk nog minder vaak doen.”

2. Je mixt producten en merken

Je kunt het best een shampoo en conditioner uit dezelfde productlijn gebruiken. De conditioner vult het resultaat van de shampoo van hetzelfde merk namelijk aan. Als je een shampoo van het ene merk gebruikt en een conditioner van het andere, kan het zijn dat je te veel of te weinig van bepaalde ingrediënten gebruikt. Hierdoor kan het eindresultaat tegenvallen.

3. Je gebruikt te veel shampoo

Je kunt beter te weinig shampoo gebruiken dan te veel. Begin gewoon met een klein beetje en voeg eventueel tijdens het wassen meer toe. Te veel shampoo maakt je haar namelijk niet schoner: het maakt reinigen juist alleen maar moeilijker. Probeer ongeveer een euromunt aan shampoo te gebruiken per wasbeurt.

4. Je maakt je hoofdhuid niet goed schoon

Zorg ervoor dat je de shampoo gelijkmatig over je haar verspreidt. Veel mensen brengen een flinke dot shampoo op het midden van hun hoofdhuid, wrijven dit een beetje in en spoelen het uit. Maar je kunt beter de shampoo flink inmasseren met je vingertoppen. Doe dit van je haarwortels tot je haarpunten. En vergeet vooral niet je hoofdhuid goed te masseren.

5. Je spoelt het niet goed uit

Heb je krullen of slag in je haar? Gebruik dan niet direct na de shampoo een conditioner, maar kam je haar na het wassen eerst even goed door om alles te ontklitten en gebruik hierna pas conditioner. Zo weet je zeker dat er geen product in je haar achterblijft.

6. Je behandelt je roos niet goed

Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid. Het is daarom belangrijk om tijdens het wassen je hoofdhuid te masseren en bij jeuk of vlokjes een antiroosshampoo en -conditioner te gebruiken.

Bron | Good Housekeeping, Margriet Foto | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending