Contacteer ons

Nieuws

6x waarom citroen eigenlijk onmisbaar is in je toilettas

Gepubliceerd

op

Citroenen zijn ware vitaminebommetjes. Wist je dat je deze citrusvrucht ook heel goed kunt gebruiken voor diverse beautydoeleinden?

Van puistjes voorkomen tot roos laten verdwijnen.

Vitamine B

Citroenen zitten boordevol vitamine C en bevatten daarnaast ook grote hoeveelheden van de vitaminen B1, B2, B11 (foliumzuur) en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, koper en mangaan. Door de aanwezigheid van deze gezonde voedingsstoffen staan citroenen er dan ook om bekend dat ze tal van gezondheidsvoordelen hebben.

Heb je nog een paar gele bommetjes over na een zomerse barbecue? Trakteer jezelf dan op een heerlijke schoonheidsbehandeling met onderstaande tips.

1. Zuiver je huid

Citroenen hebben dankzij de vele vitaminen een anti-bacteriële werking op je huid. Snijd een citroen doormidden, knijp het sap er uit en smeer dit over je hele gezicht. Laat het even inwerken en spoel je gezicht vervolgens af met koud water. Je zult zien dat mee-eters en andere vlekjes in je gezicht in een mum van tijd zijn verdwenen.

2. Scrub

Heb je last van harde droge plekken op je voeten, ellebogen of knieën? Meng dan een beetje citroensap met een schepje grof zeezout en maak zo je eigen bodyscrub. Voor een iets zachtere scrub kun je ook bruine suiker gebruiken. Handig wanneer je bijvoorbeeld je lippen een lekkere massage wilt geven. Breng aan met een tandenborstel in ronddraaiende bewegingen.

3. Highlighter

Heeft de zon je haar minder gebleekt dan je had gehoopt? Breng dan wat citroensap aan in je haar en ga vervolgens een uurtje in de zon zitten. Het zuur in het citroensap werkt als een natuurlijke highlighter. Vergeet niet om na het zonnen wel even je haar te wassen.

4. Sterke nagels

Zijn je nagels door het vele lakken een beetje week geworden? Maak dan een vingerbadje met een scheutje olijfolie en wat citroensap. Laat het goedje een kwartier intrekken en herhaal dit een paar dagen lang. Je zult zien dat je nagels snel harder worden en weer een mooie natuurlijke kleur krijgen.

5. Verminder je littekens

Volgens verschillende beautyexperts zorgt citroenzuur ervoor dat de zichtbaarheid van littekens uit het gezicht vermindert en de huid sneller geneest. Knijp hiervoor wat citroensap op een wattenschijfje en dep een aantal keer op de gehavende plek. Laat het zuur even inwerken en spoel je gezicht vervolgens na met koud water.

6. Verwijder roos

Last van een schilferige, droge hoofdhuid? Ook dan kan een citroen uitkomst bieden. Meng wat water, gember, citroensap en olijfolie in een kommetje en smeer dit goedje uit over je hoofdhuid. Vervolgens laat je het spul intrekken tot je hoofdhuid droog aanvoelt. Was daarna je haar uit met shampoo en de roos verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bron| Elle, Ze.nl, DokterDokter, Margriet Beeld| iSTock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending