Contacteer ons

Nieuws

7 dingen die ouders vroeger dus gewoon deden en nu niet meer kunnen

Gepubliceerd

op

In de jaren 60 was het doodnormaal dat de sigaretten op tafel stonden en in de jaren 70 vonden veel ouders vrijheid blijheid belangrijker dan strakke huisregels. In de huidige tijd van Supernanny Jo en veiligheid voor alles kunnen we ons er soms niks meer bij voorstellen.

Iedere ouder wil z’n kind goed en veilig opvoeden, maar in de loop der jaren zijn de opvattingen over de invulling daarvan wel behoorlijk veranderd. Een overzicht van 7 alledaagse dingen waar je vroeger niet raar van op keek, maar waar je nu als ouder echt niet meer mee wegkomt.

 1. Trakteren op school
  Als kind mocht je de klassen rond met een traktatie waarvan meestal het glazuur al van je tanden sprong als je er naar keek. Niemand deed ingewikkeld over snoepkettingen en zakjes chips. Nu stellen de meeste scholen een volvette traktatie niet op prijs en zit het er dik in dat traktatie in de rugtas mee naar huis moet.
 2. Roken in de buurt van kinderen
  Bij je ouders stonden de sigaretten wellicht gewoon nog op tafel en lange tijd rookte bijna iedereen. Kun je je nu nog voorstellen dat tot 1995 mensen gewoon een sigaret opstaken in het vliegtuig? En op kantoor of tijdens een potje Monopoly met de hele familie? Inmiddels geldt bijna overal een rookverbod en in de buurt van kinderen roken wordt al helemaal niet gewaardeerd.
 3. Rondrijden zonder autostoeltje
  Echt verantwoord is het niet, maar 30 jaar geleden hanneste geen enkele ouder haar kroost met het MaxiCosi in de auto. Baby’s werden gewoon vervoerd in een reiswiegje op de achterbank.
 4. Billenkoek
  Ondeugende kinderen konden vroeger rekenen op een corrigerende tik op de billen of een draai om de oren. Inmiddels heeft die lijfelijke manier van opvoeden plaats gemaakt voor een hartig woordje om de kinderen weer in het gareel te krijgen.
 5. Zonder kinderen een boodschap doen
  Hoe vaak ging je moeder vroeger niet snel even alleen naar de winkel omdat ze een pak melk was vergeten? Jij deed een middagdutje of was zoet aan het spelen en geen haan die er naar kraaide. Nu kun je rekenen op verontwaardigde blikken als je even van huis gaat en je kroost een paar minuten onbeheerd achterlaat.
 6. Kinderen in de auto laten wachten
  Datzelfde geldt voor kinderen even laten wachten in de auto. Even gauw naar de bakker terwijl de kinderen zoet wachten op de achterbank, blijkt niet zonder risico. De afgelopen jaren liep het een aantal keer dramatisch af met kleine kinderen die te lang in een warme auto zaten. Nu wordt als ouder toch wel van je verwacht dat je je kind meeneemt en niet achterlaat op de parkeerplaats – ook al is het maar voor een paar minuten.
 7. Zonnebrand smeren
  Vrijwel niemand haalt het nu nog in z’n hoofd om z’n kind onbeschermd in de zon te laten spelen. Vroeger mensen daar een stuk minder zorgvuldig in. Je kreeg een beetje factor 15 op je snoet en bijsmeren was er zelden bij. Nu is het rood, morgen is het bruin luidde het credo.

Bron: Libelle Beeld: Istock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending