Contacteer ons

Nieuws

7 dingen die ouders vroeger dus gewoon deden en nu niet meer kunnen

Gepubliceerd

op

In de jaren 60 was het doodnormaal dat de sigaretten op tafel stonden en in de jaren 70 vonden veel ouders vrijheid blijheid belangrijker dan strakke huisregels. In de huidige tijd van Supernanny Jo en veiligheid voor alles kunnen we ons er soms niks meer bij voorstellen.

Iedere ouder wil z’n kind goed en veilig opvoeden, maar in de loop der jaren zijn de opvattingen over de invulling daarvan wel behoorlijk veranderd. Een overzicht van 7 alledaagse dingen waar je vroeger niet raar van op keek, maar waar je nu als ouder echt niet meer mee wegkomt.

 1. Trakteren op school
  Als kind mocht je de klassen rond met een traktatie waarvan meestal het glazuur al van je tanden sprong als je er naar keek. Niemand deed ingewikkeld over snoepkettingen en zakjes chips. Nu stellen de meeste scholen een volvette traktatie niet op prijs en zit het er dik in dat traktatie in de rugtas mee naar huis moet.
 2. Roken in de buurt van kinderen
  Bij je ouders stonden de sigaretten wellicht gewoon nog op tafel en lange tijd rookte bijna iedereen. Kun je je nu nog voorstellen dat tot 1995 mensen gewoon een sigaret opstaken in het vliegtuig? En op kantoor of tijdens een potje Monopoly met de hele familie? Inmiddels geldt bijna overal een rookverbod en in de buurt van kinderen roken wordt al helemaal niet gewaardeerd.
 3. Rondrijden zonder autostoeltje
  Echt verantwoord is het niet, maar 30 jaar geleden hanneste geen enkele ouder haar kroost met het MaxiCosi in de auto. Baby’s werden gewoon vervoerd in een reiswiegje op de achterbank.
 4. Billenkoek
  Ondeugende kinderen konden vroeger rekenen op een corrigerende tik op de billen of een draai om de oren. Inmiddels heeft die lijfelijke manier van opvoeden plaats gemaakt voor een hartig woordje om de kinderen weer in het gareel te krijgen.
 5. Zonder kinderen een boodschap doen
  Hoe vaak ging je moeder vroeger niet snel even alleen naar de winkel omdat ze een pak melk was vergeten? Jij deed een middagdutje of was zoet aan het spelen en geen haan die er naar kraaide. Nu kun je rekenen op verontwaardigde blikken als je even van huis gaat en je kroost een paar minuten onbeheerd achterlaat.
 6. Kinderen in de auto laten wachten
  Datzelfde geldt voor kinderen even laten wachten in de auto. Even gauw naar de bakker terwijl de kinderen zoet wachten op de achterbank, blijkt niet zonder risico. De afgelopen jaren liep het een aantal keer dramatisch af met kleine kinderen die te lang in een warme auto zaten. Nu wordt als ouder toch wel van je verwacht dat je je kind meeneemt en niet achterlaat op de parkeerplaats – ook al is het maar voor een paar minuten.
 7. Zonnebrand smeren
  Vrijwel niemand haalt het nu nog in z’n hoofd om z’n kind onbeschermd in de zon te laten spelen. Vroeger mensen daar een stuk minder zorgvuldig in. Je kreeg een beetje factor 15 op je snoet en bijsmeren was er zelden bij. Nu is het rood, morgen is het bruin luidde het credo.

Bron: Libelle Beeld: Istock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending