Contacteer ons

Viraal

Spanning stijgt rond versoepelingen: zo staan we ervoor

Gepubliceerd

op

 In aanloop naar de coronapersconferentie aankomende dinsdag, lijken steeds meer stemmen in de samenleving op te gaan voor versoepelingen. Toch vragen experts zich hardop af of deze ruimte er wel is. De Telegraaf zet de belangrijkste corona-ontwikkelingen op een rijtje, die door de overheid worden meegewogen bij een besluit om de teugels te laten vieren of niet. Welke seinen staan op groen?

Versoepelingen hangen in de lucht, zo werd afgelopen week bekend. Zo zouden vanaf 21 april onder meer terrassen en winkels open kunnen. De omstreden avondklok staat ook – opnieuw – op de tocht. Dit weekend moeten er knopen worden doorgehakt door het demissionair kabinet.

„In het zicht van de haven gaan we geen domme dingen doen”, probeerde minister De Jonge in een interview met De Telegraaf de onrust onder zorgprofessionals over de mogelijke versoepelingen weg te nemen. „Maar we gaan niet voorzichtigheidshalve onnodig lang de boel op slot laten. Een deel van de mensen lijdt onder het virus. Maar misschien lijden nog wel meer mensen onder de maatregelen tegen het virus.”

Vaccineren is volgens viroloog Ab Osterhaus de uitweg uit deze crisis. „Zonder de prikken hadden we nu een hele andere discussie. Natuurlijk zijn er allerlei hobbels op de weg, maar hoe meer mensen ingeënt worden hoe lastiger het voor het virus wordt om zich te verspreiden.” Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid zijn er tot nu toe 3.135.909 prikken gezet. Dit cijfer omvat zowel eerste als tweede prikken.

„Er is begonnen bij de oudere mensen en mensen met een slechtere gezondheid, om te voorkomen dat deze groepen in het ziekenhuis terechtkomen”, stelt Osterhaus. „Dat steeds meer Nederlanders inmiddels een vaccin krijgen is hoopgevend.”

Coronaminister Hugo de Jonge bezweert bovendien dat de gevolgen van het stoppen met AstraZeneca bij mensen onder de zestig jaar beperkt zullen zijn. Volgens de planning komen er namelijk heel veel meer vaccins aan. Dit kwartaal, dus tot eind juni, worden ruim 16,5 miljoen doses verwacht.

Besmettingen en immuniteit

Ook met de besmettingen leek het afgelopen week de goede kant op te gaan. Maar het RIVM maakte zaterdagmiddag bekend dat tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 7725 nieuwe coronagevallen zijn geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 6770 ligt. Na enkele dagen van daling begon vrijdag het weekgemiddelde weer op te lopen. Die stijging zet zich nu voort.

Het weekgemiddelde is nog wel altijd lager dan dat van zeven dagen eerder: dat lag op 7137.

Overigens heeft volgens bloedblank Sanquin inmiddels meer dan 21 procent van de donoren antistoffen in het bloed. Aangenomen wordt dat in ieder geval een groot gedeelte van de personen die corona heeft doorgemaakt niet meer ernstig ziek wordt en mogelijk zelfs helpt bij tegengaan van de verspreiding. Samen met gevaccineerden helpen deze mensen dus vermoedelijk ook mee aan de veelbesproken groepsimmuniteit. „Bij elkaar hebben we naar schatting zo’n zes miljoen mensen met bescherming” zei De Jonge vrijdag tegen De Telegraaf. „Dat is een schild tegen de verspreiding van het virus.”

Reproductiegetal onder één

Het reproductiegetal is weer onder de één gedoken. Dat is voor het eerst sinds eind februari en het is goed nieuws, want bij die stand kan de uitbraak langzaam doven. Het reproductiegetal staat nu op 0,96. Dat betekent dat een groep van 100 coronapatiënten gemiddeld 96 anderen besmetten, die het virus op hun beurt overdragen aan ongeveer 92 mensen. Op dinsdag was het cijfer 1,01.

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending