Contacteer ons

Viraal

Spanning stijgt rond versoepelingen: zo staan we ervoor

Gepubliceerd

op

 In aanloop naar de coronapersconferentie aankomende dinsdag, lijken steeds meer stemmen in de samenleving op te gaan voor versoepelingen. Toch vragen experts zich hardop af of deze ruimte er wel is. De Telegraaf zet de belangrijkste corona-ontwikkelingen op een rijtje, die door de overheid worden meegewogen bij een besluit om de teugels te laten vieren of niet. Welke seinen staan op groen?

Versoepelingen hangen in de lucht, zo werd afgelopen week bekend. Zo zouden vanaf 21 april onder meer terrassen en winkels open kunnen. De omstreden avondklok staat ook – opnieuw – op de tocht. Dit weekend moeten er knopen worden doorgehakt door het demissionair kabinet.

„In het zicht van de haven gaan we geen domme dingen doen”, probeerde minister De Jonge in een interview met De Telegraaf de onrust onder zorgprofessionals over de mogelijke versoepelingen weg te nemen. „Maar we gaan niet voorzichtigheidshalve onnodig lang de boel op slot laten. Een deel van de mensen lijdt onder het virus. Maar misschien lijden nog wel meer mensen onder de maatregelen tegen het virus.”

Vaccineren is volgens viroloog Ab Osterhaus de uitweg uit deze crisis. „Zonder de prikken hadden we nu een hele andere discussie. Natuurlijk zijn er allerlei hobbels op de weg, maar hoe meer mensen ingeënt worden hoe lastiger het voor het virus wordt om zich te verspreiden.” Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid zijn er tot nu toe 3.135.909 prikken gezet. Dit cijfer omvat zowel eerste als tweede prikken.

„Er is begonnen bij de oudere mensen en mensen met een slechtere gezondheid, om te voorkomen dat deze groepen in het ziekenhuis terechtkomen”, stelt Osterhaus. „Dat steeds meer Nederlanders inmiddels een vaccin krijgen is hoopgevend.”

Coronaminister Hugo de Jonge bezweert bovendien dat de gevolgen van het stoppen met AstraZeneca bij mensen onder de zestig jaar beperkt zullen zijn. Volgens de planning komen er namelijk heel veel meer vaccins aan. Dit kwartaal, dus tot eind juni, worden ruim 16,5 miljoen doses verwacht.

Besmettingen en immuniteit

Ook met de besmettingen leek het afgelopen week de goede kant op te gaan. Maar het RIVM maakte zaterdagmiddag bekend dat tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 7725 nieuwe coronagevallen zijn geregistreerd. Dat is boven het gemiddelde van de laatste zeven dagen, dat nu op 6770 ligt. Na enkele dagen van daling begon vrijdag het weekgemiddelde weer op te lopen. Die stijging zet zich nu voort.

Het weekgemiddelde is nog wel altijd lager dan dat van zeven dagen eerder: dat lag op 7137.

Overigens heeft volgens bloedblank Sanquin inmiddels meer dan 21 procent van de donoren antistoffen in het bloed. Aangenomen wordt dat in ieder geval een groot gedeelte van de personen die corona heeft doorgemaakt niet meer ernstig ziek wordt en mogelijk zelfs helpt bij tegengaan van de verspreiding. Samen met gevaccineerden helpen deze mensen dus vermoedelijk ook mee aan de veelbesproken groepsimmuniteit. „Bij elkaar hebben we naar schatting zo’n zes miljoen mensen met bescherming” zei De Jonge vrijdag tegen De Telegraaf. „Dat is een schild tegen de verspreiding van het virus.”

Reproductiegetal onder één

Het reproductiegetal is weer onder de één gedoken. Dat is voor het eerst sinds eind februari en het is goed nieuws, want bij die stand kan de uitbraak langzaam doven. Het reproductiegetal staat nu op 0,96. Dat betekent dat een groep van 100 coronapatiënten gemiddeld 96 anderen besmetten, die het virus op hun beurt overdragen aan ongeveer 92 mensen. Op dinsdag was het cijfer 1,01.

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending