Contacteer ons

Nieuws

Adriaan van Dis getroffen door ernstige ziekte: Hij heeft zijn afscheid al geregeld.

Gepubliceerd

op

Met medicatie heeft Adriaan van Dis zijn hartproblemen onder controle. Maar nu kampt hij met een chronische longziekte, waardoor de schrijver juist in deze coronatijd extra voorzichtig moet zijn.

Adriaan van Dis (74) zou allang niet meer hoeven te werken, maar de succesvolle schrijver – die in 1983 debuteerde met de roman Nathan Sid – heeft nog steeds geen gebrek aan inspiratie. Zo benutte hij het afgelopen coronajaar voor het schrijven van het boek KliFi – woede in de republiek Nederland, dat onlangs binnenkwam op de tweede plaats in de Bestseller 60. In KliFi, afkorting voor Klimaat Fictie, schrijft Adriaan over een toekomst waarin De Oranjes zijn verjaagd, Nederland een orkaan meemaakt, en iedereen zwijgt uit angst voor lange tenen en korte lontjes. Privé wil Adriaan zich niet laten meeslepen door negativiteit, hoewel hij het momenteel geen plezierige tijd vindt. ‘Als ik om mij heen alleen maar bozige mensen zie, dan maak ik deze afspraak met mijzelf: ik ga vijf keer aardig doen vandaag. Dat helpt ontzettend,’ zegt Adriaan in Margriet. Dan gaat het volgens hem om kleine dingen, zoals iemand voor laten gaan bij de supermarktkassa. ‘Uiteindelijk is dat een geweldige therapie, want je staat veel vrolijker in het leven,’ ervaart Adriaan, die zichzelf een ‘wanhopige optimist’ noemt. ‘Maar ik ga wel altijd uit van het worstcasescenario. Ik maak me zorgen.’ Over wereldproblemen én persoonlijke aangelegenheden. Adriaan zegt altijd bezig te zijn om zichzelf op te voeden, te leren en te corrigeren. Als voorbeeld noemt hij zijn auto, die hij eigenlijk zou moeten wegdoen. Een jaar geleden verhuisde hij van het Gelderse Eefde naar Amsterdam, en nu gebruikt hij zijn auto nauwe-lijks meer. ‘Maar mijn vriendin heeft een huisje in Egmond en dan is het toch wel weer handig,’ aldus Adriaan, die al ruim drie decennia lang dezelfde partner heeft. Zijn behoefte aan privacy maakt echter dat hij vrijwel niets loslaat over zijn privéleven. De naam van zijn geliefde noemt Adriaan zelfs nooit. In De Wereld Draait Door, waarin hij tafelheer was, vertelde hij wel tegen Matthijs van Nieuwkerk: ‘Ik ben al 34 jaar verliefd op dezelfde vrouw – maar dat wil toch niet zeggen dat ik niet óók verliefd kan worden op een leuke tramconductrice? Ik gooi ze niet meteen op de divan. Dat doe ik alleen maar in mijn kop!’

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending