Contacteer ons

Nieuws

Advocaten bezoeken Peter R. de Vries in ziekenhuis: ‘We praten tegen Peter’

Gepubliceerd

op

De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter Schouten en Onno de Jong, hebben de zwaargewonde misdaadverslaggever Peter R. eerder in de week onder strenge veiligheidsmaatregelen opgezocht in het ziekenhuis. Dat liet presentator Luuk Ikink weten in de uitzending van RTL Boulevard, na contact met de familie. ,,Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug. Het is gewoon heel erg hard”, zei Schouten.

Eerder vandaag brachten de twee advocaten al een bezoek aan de studio van RTL Boulevard in Amsterdam. Daar hebben ze hun steun betuigd aan de redactie en aan de misdaadverslaggever en zijn familie na de aanslag van dinsdagavond. Die vond plaats kort na een uitzending van het RTL-programma waar De Vries te gast was. De twee advocaten legden ook bloemen neer bij de bloemenzee op de Lange Leidsedwarsstraat, waar de aanslag plaatsvond.

,,We zijn alleen maar bezig met onze vriend Peter R. de Vries”, zei advocaat Schouten eerder op de dag mede namens De Jong. Naast het tweetal maakt Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon en adviseur van Nabil B. deel uit van het verdedigingsteam van de kroongetuige. ,,Onno en ik zijn niet aan het werk, we zijn alleen bezig met onze vriend. Maandag gaan we weer werken”, liet Schouten weten.

Bloemenzee
De Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, waar de aanslag op De Vries werd gepleegd, is vanavond opnieuw de plek waar mensen hun medeleven betuigen met de misdaadverslaggever en zijn familie. Het is er druk. Mensen die net een hapje hebben gegeten of ergens wat gaan drinken, nemen een kijkje bij de bloemenzee die sinds de aanslag van dinsdag maar blijft aanzwellen.

Eerder vandaag  werden bij het Nationaal Monument op de Dam al 4000 witte rozen neergelegd als steunbetuiging aan De Vries. Het gaat volgens een verklaring om een initiatief vanuit een groep van bezorgde en betrokken burgers die zich zorgen maken over “de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit”.

Brullende leeuw
Om 13.00 uur werd een groot bord onthuld, voor een standbeeld van een brullende leeuw. Op het bord is een foto van Peter R. de Vries te zien en daarboven in grote zwarte letters: Aanval op persvrijheid? ,,Nee het is een aanval op zijn rol als vertrouwenspersoon in het Marengo proces!”, staat er verder op het bord. ,,Mark en Ferd, Peter vecht voor zijn leven, benoem de echte pijn! Dit zijn de consequenties van de inzet van de kroongetuige in het Marengo proces. Ere wie ere toekomt. Peter, houd vol.”

Tientallen mensen op het drukke plein blijven staan kijken naar de bloemenzee, en maken foto’s van het statement.

Kritieke toestand
De Vries ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gisteren liet zijn familie weten dat zijn gezondheidssituatie ongewijzigd is. De familie laat weten dat ‘veel onzeker blijft’ omtrent de situatie rondom De Vries. ,,Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt.”

Het politieonderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) achter de aanslag op Peter R. de Vries focust zich inmiddels steeds meer op vertrouwelingen van Taghi. ,,Alles wijst zijn kant op”, melden meerdere goed ingevoerde bronnen bij de politie.

Gevaarlijk
In de omgeving van Nabil B., die belastend verklaart tegen Taghi en zijn vermeende handlangers, zijn al twee doden gevallen. Een week nadat het openbaar ministerie bekend had gemaakt dat de Utrechter kroongetuige was, op 29 maart 2018, werd de broer van B. doodgeschoten. Op 18 maart 2019 werd voor zijn huis in Amsterdam Buitenveldert Nabil B.’s toenmalige advocaat Derk Wiersum vermoord.

Na de moord op Wiersum trad Oscar Hammerstein op als advocaat van de kroongetuige. Daarna nam Peter Schouten die rol over, samen met advocaat Onno de Jong. De Vries, al jarenlang bevriend met Peter Schouten, bood zich in juni vorig jaar aan als adviseur van Nabil B. ,,De kroongetuige heeft mij persoonlijk gebeld en gevraagd”, verklaarde De Vries eerder op een persconferentie.

,,Als er een dringend verzoek op mij wordt gedaan, kan ik niet weigeren omdat het ongemakkelijk voelt of gevaarlijk is. Dat is geen reden niet thuis te geven. Anders kan ik mezelf niet meer in de spiegel aankijken. Ik wil hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de moordenaars van Reduan B. en Derk Wiersum. Anderen nemen hun plaats in.”

Verdachten langer in cel
De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag de hechtenis van de mannen met twee weken verlengd. De rechter-commissaris ziet “op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden”.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. Beide verdachten zitten in beperkingen, dat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. “Het opsporingsonderzoek gaat voort”, laat het Openbaar Ministerie weten. “Omdat de verdachten in beperkingen zitten, is het OM terughoudend met het geven van informatie over dit onderzoek.”

Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het leven van De Vries. Over maximaal twee weken moeten zij voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Daar kan de hechtenis met maximaal negentig dagen worden verlengd.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending