Contacteer ons

Nieuws

Advocaten bezoeken Peter R. de Vries in ziekenhuis: ‘We praten tegen Peter’

Gepubliceerd

op

De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter Schouten en Onno de Jong, hebben de zwaargewonde misdaadverslaggever Peter R. eerder in de week onder strenge veiligheidsmaatregelen opgezocht in het ziekenhuis. Dat liet presentator Luuk Ikink weten in de uitzending van RTL Boulevard, na contact met de familie. ,,Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug. Het is gewoon heel erg hard”, zei Schouten.

Eerder vandaag brachten de twee advocaten al een bezoek aan de studio van RTL Boulevard in Amsterdam. Daar hebben ze hun steun betuigd aan de redactie en aan de misdaadverslaggever en zijn familie na de aanslag van dinsdagavond. Die vond plaats kort na een uitzending van het RTL-programma waar De Vries te gast was. De twee advocaten legden ook bloemen neer bij de bloemenzee op de Lange Leidsedwarsstraat, waar de aanslag plaatsvond.

,,We zijn alleen maar bezig met onze vriend Peter R. de Vries”, zei advocaat Schouten eerder op de dag mede namens De Jong. Naast het tweetal maakt Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon en adviseur van Nabil B. deel uit van het verdedigingsteam van de kroongetuige. ,,Onno en ik zijn niet aan het werk, we zijn alleen bezig met onze vriend. Maandag gaan we weer werken”, liet Schouten weten.

Bloemenzee
De Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, waar de aanslag op De Vries werd gepleegd, is vanavond opnieuw de plek waar mensen hun medeleven betuigen met de misdaadverslaggever en zijn familie. Het is er druk. Mensen die net een hapje hebben gegeten of ergens wat gaan drinken, nemen een kijkje bij de bloemenzee die sinds de aanslag van dinsdag maar blijft aanzwellen.

Eerder vandaag  werden bij het Nationaal Monument op de Dam al 4000 witte rozen neergelegd als steunbetuiging aan De Vries. Het gaat volgens een verklaring om een initiatief vanuit een groep van bezorgde en betrokken burgers die zich zorgen maken over “de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit”.

Brullende leeuw
Om 13.00 uur werd een groot bord onthuld, voor een standbeeld van een brullende leeuw. Op het bord is een foto van Peter R. de Vries te zien en daarboven in grote zwarte letters: Aanval op persvrijheid? ,,Nee het is een aanval op zijn rol als vertrouwenspersoon in het Marengo proces!”, staat er verder op het bord. ,,Mark en Ferd, Peter vecht voor zijn leven, benoem de echte pijn! Dit zijn de consequenties van de inzet van de kroongetuige in het Marengo proces. Ere wie ere toekomt. Peter, houd vol.”

Tientallen mensen op het drukke plein blijven staan kijken naar de bloemenzee, en maken foto’s van het statement.

Kritieke toestand
De Vries ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Gisteren liet zijn familie weten dat zijn gezondheidssituatie ongewijzigd is. De familie laat weten dat ‘veel onzeker blijft’ omtrent de situatie rondom De Vries. ,,Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt.”

Het politieonderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) achter de aanslag op Peter R. de Vries focust zich inmiddels steeds meer op vertrouwelingen van Taghi. ,,Alles wijst zijn kant op”, melden meerdere goed ingevoerde bronnen bij de politie.

Gevaarlijk
In de omgeving van Nabil B., die belastend verklaart tegen Taghi en zijn vermeende handlangers, zijn al twee doden gevallen. Een week nadat het openbaar ministerie bekend had gemaakt dat de Utrechter kroongetuige was, op 29 maart 2018, werd de broer van B. doodgeschoten. Op 18 maart 2019 werd voor zijn huis in Amsterdam Buitenveldert Nabil B.’s toenmalige advocaat Derk Wiersum vermoord.

Na de moord op Wiersum trad Oscar Hammerstein op als advocaat van de kroongetuige. Daarna nam Peter Schouten die rol over, samen met advocaat Onno de Jong. De Vries, al jarenlang bevriend met Peter Schouten, bood zich in juni vorig jaar aan als adviseur van Nabil B. ,,De kroongetuige heeft mij persoonlijk gebeld en gevraagd”, verklaarde De Vries eerder op een persconferentie.

,,Als er een dringend verzoek op mij wordt gedaan, kan ik niet weigeren omdat het ongemakkelijk voelt of gevaarlijk is. Dat is geen reden niet thuis te geven. Anders kan ik mezelf niet meer in de spiegel aankijken. Ik wil hiermee een duidelijk signaal afgeven aan de moordenaars van Reduan B. en Derk Wiersum. Anderen nemen hun plaats in.”

Verdachten langer in cel
De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag de hechtenis van de mannen met twee weken verlengd. De rechter-commissaris ziet “op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden”.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. Beide verdachten zitten in beperkingen, dat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. “Het opsporingsonderzoek gaat voort”, laat het Openbaar Ministerie weten. “Omdat de verdachten in beperkingen zitten, is het OM terughoudend met het geven van informatie over dit onderzoek.”

Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het leven van De Vries. Over maximaal twee weken moeten zij voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Daar kan de hechtenis met maximaal negentig dagen worden verlengd.

Lees verder

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending