Contacteer ons

Econimie

André van Duin wil niet meer na het verlies van zijn grote liefde Martin

Gepubliceerd

op

Eerder liet André van Duin weten een nieuwe relatie niet uit te sluiten. Maar nu is hij toch van mening veranderd. Na het verlies van zijn grote liefde Martin, blijft André liever alleen. ,,De behoefte aan een andere man is weg.”

Overdag niet thuis zijn

Het is nu anderhalf jaar geleden dat André afscheid moest nemen van Martin, die aan de gevolgen van botkanker overleed. Het gemis is er nog dagelijks en alles in zijn huis doen hem nog denken aan Martin.

Daarom begraaft André zich liever in zijn werk, zodat hij er niet continu aan hoeft te denken. ,,Dan hoef ik overdag niet thuis te zijn en ’s avonds ga ik direct slapen”, vertelde hij al eerder aan weekblad Story.

André hoeft niemand meer

Maar toen hij wat minder druk werd sloeg de eenzaamheid toe. Misschien had hij tóch wel behoefte aan een nieuwe liefde, liet hij weten. ,,Maar die man is niet op mijn pad gekomen”, vertelt André aan Story.

,,Niemand heeft aangebeld of geschreven. Bij mij is de behoefte aan een partner er inmiddels ook niet meer.” Inmiddels vindt hij het prima om vrijgezel te blijven, ruimte om aan een andere man te denken is er niet. ,,Als er niemand op mijn pad komt, is dat prima.”

Lees verder

Econimie

Zoveel contant geld mag jij in je woning bewaren

Gepubliceerd

op

Door

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant geld mag je in je woning bewaren? Wij zochten het uit.

Contant geld

Feit is dat minder mensen met contant geld betalen. Slechts 20 procent van de mensen in Nederland blijft aan briefgeld en muntjes vasthouden als betaalmiddel.
De overige 80 procent betaalt dus voornamelijk digitaal. Hieronder verstaan we betalen met een pinpas, maar ook afrekenen middels een mobiele telefoon en/of andere manieren. Dat heeft de Betaalvereniging Nederland allemaal netjes uitgezocht in 2023.
Pinnen en contactloos betalen mogen sneller zijn, het brengt ook significante nadelen met zich mee. Want als jouw bank een storing heeft, wat nog wel eens voorkomt, of er is een pinstoring, dan wordt afrekenen erg lastig.
En dus is het altijd handig om contant geld in huis te hebben. Volgens het Nibud heb je aan 50 euro voldoende, maar hoeveel geld mag je thuis bewaren?

Contant geld in huis

De Rijksoverheid meldt op haar website dat er geen limiet bestaat betreffende hoeveel geld je in huis hebben mag. Als jij een miljoen euro aan contant geld in je woning hebt, is dat allemaal prima. Twee miljoen mag ook. Of drie.

Het addertje onder het gras is dat de Belastingdienst daar ook een graantje van wil meepikken. En dus ben je verplicht om hen te informeren als je meer in huis hebt dan 653 euro. Dat moet dan via de Belastingaangifte.
Als je een fiscaal partner hebt, dan mogen jullie samen het dubbele (1.306 euro) in huis hebben liggen zonder dat je dat hoeft op te geven.
Belangrijk om te weten is dat het niet alleen om eurobiljetten- en munten gaat. Ook cadeaubonnen worden meegeteld voor de waarde.

Lees verder

Econimie

Sylvie Meis loopt woest weg na liefdesvraag: ‘Doei!’

Gepubliceerd

op

Door

Naast Gwen van Poorten, die door mannenplatform FHM uitgeroepen is tot mooiste vrouw van Nederland, heeft ook Sylvie Meis een prijs mogen ontvangen. Maar wanneer Sylvie een vraag over haar liefdesleven krijgt, loopt ze plotseling weg…

Sylvie staat in de top drie van de FHM500 dit jaar, maar ontving afgelopen woensdag ook zelf nog een prijs: de oeuvreprijs ‘de Queen of the Century Award’. En hoewel je zou denken dat Sylvie het inmiddels wel gewend is dat er gevraagd wordt naar haar liefdesleven, leek ze te schrikken toen De Telegraaf afgelopen woensdag ernaar vroeg.

Liefdesvraag

,,Ik moest van Dave Roelvink vragen hoe het met de liefde is”, grapte De Telegraaf-verslaggever tegen Sylvie. ,,Van Dave?”, reageerde ze verbaasd. ,,Waarom? O, nou…” Sylvie wist even niet wat ze moest zeggen. Toen de verslaggever het nog een keer vroeg, antwoordde ze: ,,Geen commentaar!”

De verslaggever hield vol. ,,Maar is er een man?”, vroeg hij. Sylvie besloot geen antwoord te geven en liep lachend weg. ,,Doei!”

Geruchten

Sinds haar liefdesbreuk met Wim Beelen is Sylvie vrijgezel, maar afgelopen februari gingen er nog wel geruchten rond dat ze het gezellig zou hebben met een andere man. Sylvie was uitgenodigd op een feestje van architect Hadi Teherani en zijn verloofde Rosa Fattahi. Het feestje vond plaats in hartje Hamburg en Sylvie kon het goed vinden met Fritz Ahrens, die ook een gast was op het feest.

Getrouwd

Op foto’s die weekblad Privé publiceerde was te zien hoe Sylvie en Fritz in dezelfde taxi stapten. Het zorgde voor een hoop vragen. ‘Is Sylvie Meis op weg naar nieuw liefdesavontuur?’, kopte het weekblad.

Of Sylvie daadwerkelijk met Fritz had aangepapt is niet zeker, want Fritz is getrouwd. Hij is samen met juwelenontwerpster Kim-Eva Wempe met wie hij twee kinderen heeft: Chiara en Scott.

Lees verder

Econimie

Benzineprijzen opnieuw veel hoger: Dit betaal je in 2024 voor een litertje Euro 95!

Gepubliceerd

op

Door

De benzineprijzen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Misschien weet je niet meer wat je vroeger voor een litertje Euro 95 betaalde, maar in 1990 was dat namelijk nog maar 36,2 eurocent per liter. Zo’n 18 jaar later, in 2008, is die prijs gestegen naar 69,4 eurocent per liter. Nog steeds niet veel natuurlijk. In 2015 zaten we al rond de 1,66 per liter. Vandaag de dag zal je ongeveer 2,23 betalen voor een liter benzine aan de snelweg. Wanneer je aan een niet-snelweg tankstation pompt zit je iets boven de 2 euro. Een flinke verhoging en dat ga je natuurlijk zien aan je maandlasten. Maar wanneer je dacht dat we nu de hoofdprijs betalen, dan hebben we een vervelende mededeling voor je. Pieter Omtzigt heeft Kamervragen gesteld over de mogelijke stijging van de benzinekosten in 2024, en die zijn fors.

Benzineprijzen opnieuw omhoog!

In een post op Twitter heeft Omtzigt laten weten: “De gewone zorgen blijven. Daarom stelde ik deze Kamervragen over accijnzen per 1 juli. Riemen vast! Zonder extra maatregelen wordt een liter benzine 20,95 cent duurder op 1 januari 2024.” Aangezien er nog steeds accijnsverlaging op de benzineprijs zit betalen we nog niet de volle mep, hoewel dat wel zo lijkt gezien de prijzen van ruim 2 euro. Met deze verhoging zal een litertje, met de huidige benzineprijs, zo’n 2,44 euro gaan kosten. Dat is natuurlijk alleen wanneer de benzineprijs gelijkt blijft. Het is natuurlijk altijd nog altijd mogelijk dat deze weer gaan stijgen in de tussentijd en dan gaan we mogelijk richting de 3 euro per liter. Het ziet er naar uit dat benzine een luxeproduct aan het worden is:

Lees verder

Trending