Contacteer ons

Viraal

Bah: op deze manier belanden poepbacteriën ongemerkt op je aanrecht

Gepubliceerd

op

Dat er zich poepbacteriën in je toilet en badkamer bevinden, is geen verrassing. Toch is er nog een andere (onverwachte) plek in huis waar opvallend vaak poepbacteriën worden aangetroffen. En dat is best even schrikken…

De Amerikaanse Public Health and Safety Organization trof in maar liefst vier op de vijf huizen darmbacteriën aan op het aanrecht. Nu is de grote vraag natuurlijk: hoe zijn die bacteriën daar terechtgekomen?

Poepbacteriën op het aanrecht

Volgens Frans van Knapen, hoogleraar levensmiddelenhygiëne en veterinaire volksgezondheid aan de Universiteit Utrecht, zijn daar meerdere antwoorden op te geven. Het begint al met het wassen van onze handen, iets wat we volgens hem vaak verkeerd doen. “Er komt altijd vuil op de handdoek terecht. Dus zelfs al weet de volgende persoon wel hoe het moet, dan krijgt hij alsnog allerlei bacteriën aan zijn handen tijdens het afdrogen.”

Katten en honden

En dan is er nog een grote boosdoener, in de vorm van een kattenbak. Bij veel mensen staat deze namelijk in de keuken. “Dat beest komt binnen, doet zijn ding en komt daarna op het aanrecht kijken of er wat te jatten valt”, aldus Van Knapen. Mocht je een hond hebben, dan kom je er niet veel beter vanaf. “Ook een hond die net is uitgelaten zet zijn voorpoten op het aanrecht om te kijken of er nog iets lekkers ligt.”

‘Stront op het aanrecht’

Ook boodschappentassen blijken niet helemaal schoon te zijn. “Die heeft in de winkel op de grond gestaan en achter in de auto, ik heb hem op de grond gezet bij het uitpakken en waar zet ik hem neer als ik thuiskom? Op het aanrecht. Dan hoef je je niet af te vragen hoe er stront op het aanrecht komt. We zijn een stel smeerpijpen.”

Vies vlees

En dan kunnen poepbacteriën ook nog eens via vlees op het aanrecht terechtkomen. “Want hoewel de medewerkers van slachthuizen hun best doen om de ingewanden van de dieren intact te laten zodat er niets uitlekt, zitten er toch ook vaak sporen van darminhoud op onze lapjes vlees. Het vlees leggen we op een snijplank, er gaat een mes doorheen, er druipt wat vocht op het aanrecht waarna we er met onze vingers aan zitten. Vervolgens raken we het gasfornuis, de deur van de koelkast en de knop van de kraan aam”, aldus van Knapen. Kortom: een wekelijkse (extra) grondige schoonmaakbeurt in je keuken is geen overbodige luxe…

Bron | Quest, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending