Contacteer ons

Viraal

Bah: op deze manier belanden poepbacteriën ongemerkt op je aanrecht

Gepubliceerd

op

Dat er zich poepbacteriën in je toilet en badkamer bevinden, is geen verrassing. Toch is er nog een andere (onverwachte) plek in huis waar opvallend vaak poepbacteriën worden aangetroffen. En dat is best even schrikken…

De Amerikaanse Public Health and Safety Organization trof in maar liefst vier op de vijf huizen darmbacteriën aan op het aanrecht. Nu is de grote vraag natuurlijk: hoe zijn die bacteriën daar terechtgekomen?

Poepbacteriën op het aanrecht

Volgens Frans van Knapen, hoogleraar levensmiddelenhygiëne en veterinaire volksgezondheid aan de Universiteit Utrecht, zijn daar meerdere antwoorden op te geven. Het begint al met het wassen van onze handen, iets wat we volgens hem vaak verkeerd doen. “Er komt altijd vuil op de handdoek terecht. Dus zelfs al weet de volgende persoon wel hoe het moet, dan krijgt hij alsnog allerlei bacteriën aan zijn handen tijdens het afdrogen.”

Katten en honden

En dan is er nog een grote boosdoener, in de vorm van een kattenbak. Bij veel mensen staat deze namelijk in de keuken. “Dat beest komt binnen, doet zijn ding en komt daarna op het aanrecht kijken of er wat te jatten valt”, aldus Van Knapen. Mocht je een hond hebben, dan kom je er niet veel beter vanaf. “Ook een hond die net is uitgelaten zet zijn voorpoten op het aanrecht om te kijken of er nog iets lekkers ligt.”

‘Stront op het aanrecht’

Ook boodschappentassen blijken niet helemaal schoon te zijn. “Die heeft in de winkel op de grond gestaan en achter in de auto, ik heb hem op de grond gezet bij het uitpakken en waar zet ik hem neer als ik thuiskom? Op het aanrecht. Dan hoef je je niet af te vragen hoe er stront op het aanrecht komt. We zijn een stel smeerpijpen.”

Vies vlees

En dan kunnen poepbacteriën ook nog eens via vlees op het aanrecht terechtkomen. “Want hoewel de medewerkers van slachthuizen hun best doen om de ingewanden van de dieren intact te laten zodat er niets uitlekt, zitten er toch ook vaak sporen van darminhoud op onze lapjes vlees. Het vlees leggen we op een snijplank, er gaat een mes doorheen, er druipt wat vocht op het aanrecht waarna we er met onze vingers aan zitten. Vervolgens raken we het gasfornuis, de deur van de koelkast en de knop van de kraan aam”, aldus van Knapen. Kortom: een wekelijkse (extra) grondige schoonmaakbeurt in je keuken is geen overbodige luxe…

Bron | Quest, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending