Contacteer ons

Nieuws

Bibian Mentel neemt afscheid van dierbaren na uitzaaiingen in hersenen

Gepubliceerd

op

Bij Bibian Mentel is de kanker uitgezaaid naar haar hersenen en een behandelplan is niet meer mogelijk. Dat meldt Denkproducties in een verklaring, de organisatie achter haar seminars.

Haar artsen hebben de snowboardkampioen daarom geadviseerd te beginnen met afscheid nemen van haar naasten, is te lezen in de verklaring, die is opgesteld in samenwerking met Bibian en haar man  Edwin van der Spee. „Het gaat namelijk niet goed met Bibian. Haar artsen hebben onlangs uitzaaiingen geconstateerd in de hersenen en in tegenstelling tot de afgelopen 15 keer in 21 jaar is er dit keer geen behandelplan meer mogelijk.”
Het geplande seminar op 9 maart over winnaarsmentaliteit zal doorgaan, laat de organisator weten. „Want doorzetten, dat is haar eerste natuur. Positief blijven en doelen stellen. Daarom is afblazen voor haar geen optie. En wij steunen dat.” Volgens hen gaat het met Bibian ondanks het slechte nieuws toch erg goed en wil zij tot de laatste dag blijven genieten van het leven.

’Mooi feestje’
Bibian Mentel strijdt al jaren tegen kanker en wist altijd weer terug te komen. Sinds er in 2001 voor het eerst botkanker werd geconstateerd en het been van de snowboardster werd geamputeerd, moest ze al veertien keer eerder naar het ziekenhuis doordat de kanker opnieuw toesloeg. In december afgelopen jaar werd ze nog aan haar rug geopereerd, nadat er ’een stukje cement’ dat tussen haar ruggenwervels was geplaatst, op haar zenuwen drukte. Daar herstelde ze goed van. Ze gaf daarbij in een interview met De Telegraaf al aan dat ze over twee maanden weer voor controle moest voor ’de rest van mijn lijf’. Ook hoopte ze toen de 18e verjaardag van haar zoon Julian in februari nog mee te maken. „We gaan ervan uit, en dat hoop ik ook van harte, dat ik dat mee mag maken. Maar achttien vind ik ook nog steeds te jong om zonder moeder door het leven te moeten. Dat zijn dingen die je dagelijks bezighouden. Dan laat je even een traan, maar daarna ga je weer door.’’
Het jaar ervoor kreeg ze in september nog te horen dat men niet wist of ze de kerst nog zou halen, gezien haar bloedwaardes. Ook toen deed Bibian Mentel de artsen weer versteld staan ’van de manier waarop mijn lichaam zich toch weer had hersteld’.
In het gesprek met De Telegraaf zei Bibian ook in 2021 van iedere dag een ’mooi feestje’ te willen maken. „Dat is de strekking. We durven zo’n twee, drie maanden vooruit te kijken, maar meer dan dat is het niet. Ik geniet van iedere dag dat ik mijn man en kinderen om me heen heb.” Ook hoopte ze in het nieuwe jaar haar Mentelity Foundation verder te kunnen uitbouwen.

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending