Contacteer ons

Nieuws

Caroline van der Plas haalt uit naar Jort Kelder: ‘Heel erg bizar dit’

Gepubliceerd

op

Caroline van der Plas, voorvrouw van de BoerBurgerBeweging, vindt het buitengewoon ongepast dat NPO-ster Jort Kelder campagnefilmpjes heeft betaald voor Thierry Baudet. “Dit is heel erg bizar.”

Jort Kelder heeft bevestigd dat hij in 2017 een van de redacteuren van zijn NPO-programma Hoe Heurt Het Eigenlijk heeft betaald om campagnefilmpjes te maken voor Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Critici vinden dat een journalist dat absoluut niet behoort te doen. Zelf spreekt de presentator van een heksenjacht.

Caroline reageert

Het is helemaal geen heksenjacht, maar gewoon terechte kritiek, reageert Caroline van der Plas in het programma De Oranjezomer. “Ik vind het heel vreemd, heel bizar. Zodra ze zelf kritiek krijgen is het meteen een heksenjacht. Jort is altijd de eerste om uit te delen en incasseren kunnen ze dan ineens niet.”

Jort moet sportief genoeg zijn om te erkennen dat hij fout heeft gezeten, vindt Caroline. “Hij moet ook maar gewoon incasseren. Ik vind het heel bizar dat je dat als journalist op deze manier doet.”

Ongeloofwaardig

Johan Derksen is het met haar eens. “Ik begrijp het wel, want het zijn oude vrienden, maar je kunt een gesprek met Baudet in een talkshow geleid door Jort Kelder weggooien. Dat hoef je niet serieus te nemen. Dat is meteen ongeloofwaardig.”

Het is onhandig van Jort, vindt ook René van der Gijp. “Zeker als je journalist bent, moet je gewoon onpartijdig blijven. Je kunt voor de ene partij wel meer sympathie hebben dan voor de andere partij, maar je moet wel gewoon je ding kunnen doen zoals Matthijs dat deed, Jeroen dat doet, Eva dat doet.”

Grootste fout

Zelf heeft Johan zich ook een tijdje geassocieerd met Forum voor Democratie. Hij nam ooit een boek in ontvangst van Thierry. “Dan word je meteen gelinkt aan zo’n partij en toen deed Baudet nog niet gek. Er zaten toen 3.000 mensen in de RAI en dat waren heel keurige mensen. Een beetje de zwevende rechtse kritiek die naar een fatsoenlijke partij zocht en daar was ik ook bij. Dat is de grootste fout van mijn leven geweest.”

René: “Is Baudet gek geworden of was Baudet al gek en hield iemand hem in de hand?”

‘Hans, Hans!’

Thierry lijkt langzaamaan behoorlijk ontspoord te zijn. Laatst begon hij tijdens een coronadebat ‘Hans, Hans!’ te roepen, zoals Robert Jensen altijd doet. Caroline: “Daar schaamde ik me als parlementariër gewoon heel erg voor. Soms lijkt het wel heel erg alsof we in een circus zitten en je straalt ook iets uit naar de samenleving.”

“Kijk, het hoeft van mij niet altijd supernetjes te zijn en ik hou ook wel van scherp debatteren, maar het moet niet een soort van clownshow gaan worden. Toen ik die beelden zag, had ik wel dat idee.”

Fragment

Een fragment uit De Oranjezomer:

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending