Contacteer ons

Nieuws

Deze alcoholische drankjes zijn het slechtst voor je huid (en dit is waarom)

Gepubliceerd

op

Dat alcohol niet bepaald goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar wist je dat het ook slecht kan zijn voor je huid? Zo zorgen alcoholische drankjes voor een doffe teint, rode vlekjes en een pafferig gezicht. De Amerikaanse dokter Isabel Sharkar legt uit welk drankje je het best kunt vermijden en waarom.

1. Rode wijn

Je zou het misschien niet verwachten, maar rode wijn is slechter voor je huid dan een mierzoete cocktail. Sterker nog: van alle alcoholische drankjes wordt wijn gezien als de grootste veroorzaker van huidproblemen. Ja, rode wijn bevat antioxidanten. Maar doordat de wijn ongefilterd is, moeten je lever en nieren extra hard werken om de alcohol te verwerken. Hierdoor kun je last krijgen van rode vlekjes en oneffenheden in je gezicht. Als je last hebt van rosacea kun je dan ook beter helemaal uit de buurt van rode wijn blijven.

2. Cocktails

Cocktails bestaan uit suiker, suiker en nog eens suiker. Al die overdaad leidt tot ontstekingen, die weer zorgen voor beschadiging van je huidcellen en voor acne. Volgens dr. Sharkar kunnen te veel cocktails ook nog eens een ‘suikerkater’ veroorzaken, met als resultaat een doffe, gelige huid en rode ogen. Klinkt niet echt aantrekkelijk, toch? Een margarita blijkt het slechtst voor je huid te zijn. Omdat die cocktail zowel suiker als zout bevat, zorgt-ie snel voor een opgezwollen gezicht.

3. Witte wijn

Ook witte wijn bevat zowel zout als suiker, met een opgezwollen huid en een opgeblazen gevoel in je buik als mogelijke gevolgen. Omdat witte wijn niet de antioxidanten bevat die wel in rode wijn zitten, is het ook nog eens slechter voor je gezondheid. Als je last hebt van huidproblemen kun je witte wijn dan ook maar beter laten staan.

4. Bier

Volgens dr. Sharkar bevat bier veel zout dat de huid kan uitdrogen. Maar omdat je van bier meestal minder drinkt dan van cocktails, is het uiteindelijk minder schadelijk voor je huid.

5. Whiskey en rum

Heldere dranken zoals pure rum en whiskey bevatten geen toevoegingen, waardoor ze minder slecht zijn voor je huid. Maar dit betekent niet dat je er daarom veel van kunt drinken: er zitten namelijk ‘congeners’ in, een stofje dat aan alcohol wordt toegevoegd tijdens het fermentatieproces. Die stof zorgt voor een kater en versnelt het huidverouderingsproces.

6. Heldere gedistilleerde dranken (vodka, gin en tequilla)

Wanneer je huidproblemen hebt en toch alcohol wilt drinken, kun je het best voor een helder gedestilleerd drankje zoals vodka kiezen. Heldere alcohol bevat de minste toevoegingen, waardoor het sneller door je lichaam wordt verwerkt én dus ook sneller je lichaam weer verlaat. Hierdoor heeft het minder effect op je huid. Vooral vodka gemaakt van aardappelen is snel uit je lichaam verdwenen, sneller dan vodka die granen bevat.

Bron | popsugar.com, Margriet Foto | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending