Contacteer ons

Nieuws

Deze alcoholische drankjes zijn het slechtst voor je huid (en dit is waarom)

Gepubliceerd

op

Dat alcohol niet bepaald goed is voor je gezondheid, weten we allemaal. Maar wist je dat het ook slecht kan zijn voor je huid? Zo zorgen alcoholische drankjes voor een doffe teint, rode vlekjes en een pafferig gezicht. De Amerikaanse dokter Isabel Sharkar legt uit welk drankje je het best kunt vermijden en waarom.

1. Rode wijn

Je zou het misschien niet verwachten, maar rode wijn is slechter voor je huid dan een mierzoete cocktail. Sterker nog: van alle alcoholische drankjes wordt wijn gezien als de grootste veroorzaker van huidproblemen. Ja, rode wijn bevat antioxidanten. Maar doordat de wijn ongefilterd is, moeten je lever en nieren extra hard werken om de alcohol te verwerken. Hierdoor kun je last krijgen van rode vlekjes en oneffenheden in je gezicht. Als je last hebt van rosacea kun je dan ook beter helemaal uit de buurt van rode wijn blijven.

2. Cocktails

Cocktails bestaan uit suiker, suiker en nog eens suiker. Al die overdaad leidt tot ontstekingen, die weer zorgen voor beschadiging van je huidcellen en voor acne. Volgens dr. Sharkar kunnen te veel cocktails ook nog eens een ‘suikerkater’ veroorzaken, met als resultaat een doffe, gelige huid en rode ogen. Klinkt niet echt aantrekkelijk, toch? Een margarita blijkt het slechtst voor je huid te zijn. Omdat die cocktail zowel suiker als zout bevat, zorgt-ie snel voor een opgezwollen gezicht.

3. Witte wijn

Ook witte wijn bevat zowel zout als suiker, met een opgezwollen huid en een opgeblazen gevoel in je buik als mogelijke gevolgen. Omdat witte wijn niet de antioxidanten bevat die wel in rode wijn zitten, is het ook nog eens slechter voor je gezondheid. Als je last hebt van huidproblemen kun je witte wijn dan ook maar beter laten staan.

4. Bier

Volgens dr. Sharkar bevat bier veel zout dat de huid kan uitdrogen. Maar omdat je van bier meestal minder drinkt dan van cocktails, is het uiteindelijk minder schadelijk voor je huid.

5. Whiskey en rum

Heldere dranken zoals pure rum en whiskey bevatten geen toevoegingen, waardoor ze minder slecht zijn voor je huid. Maar dit betekent niet dat je er daarom veel van kunt drinken: er zitten namelijk ‘congeners’ in, een stofje dat aan alcohol wordt toegevoegd tijdens het fermentatieproces. Die stof zorgt voor een kater en versnelt het huidverouderingsproces.

6. Heldere gedistilleerde dranken (vodka, gin en tequilla)

Wanneer je huidproblemen hebt en toch alcohol wilt drinken, kun je het best voor een helder gedestilleerd drankje zoals vodka kiezen. Heldere alcohol bevat de minste toevoegingen, waardoor het sneller door je lichaam wordt verwerkt én dus ook sneller je lichaam weer verlaat. Hierdoor heeft het minder effect op je huid. Vooral vodka gemaakt van aardappelen is snel uit je lichaam verdwenen, sneller dan vodka die granen bevat.

Bron | popsugar.com, Margriet Foto | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending