Contacteer ons

Nieuws

Deze dingen kun je beter niét doen in het bijzijn van onze Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander

Gepubliceerd

op

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima organiseerden laatst de jaarlijkse uitblinkerslunch waarvoor zestien Nederlanders (ja, gewone stervelingen) werden uitgenodigd. In 2017 mochten zelfs 150 Nederlanders bij de koning en koningin op bezoek komen voor een feestelijk diner ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de koning. Stel, jij bent een van de gelukkigen, die bij de koning en koningin op bezoek mag komen voor een uitgebreid diner, wat mag je dan wel en niet doen? JAN zocht het uit en deelde dat met ons.

1/ Niet te bloot gekleed

Samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan één van de chic gedekte ronde tafels in het Paleis op de Dam dineren betekent dat je netjes gekleed moet gaan. De dresscode: avondtenue. Vrouwen moeten een lange avondjurk dragen, mannen een smoking. Net zoals tijdens het diner met de koning en koningin en 150 Nederlanders in 2017.
Vrouwen mogen alleen een avondjurk met een diep decolleté dragen, wanneer de rug netjes bedekt is. En dat geldt ook andersom. ‘Heeft de vrouw een laag decolleté bij de jurk, dan mag de jurk niet aan de achterkant open zijn en andersom’, vertelt etiquette-deskundige Jan Jaap van Weering in het NOS Radio 1 Journaal.
Tijdens de “uitblinkerslunch” van Máxima en Willem-Alexander begin dit jaar, koos actrice Hannah Hoekstra, die een Theo D’Or won voor haar prestatie als Emma in People, Places & Things, ervoor om een statement te maken met haar kledingkeuze. Ze trok namelijk een T-shirt aan met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’, met een hoop reacties op social media als gevolg. De reacties lijken de actrice echter niet van stuk te brengen.

2/ Je mag geen horloge dragen

Net als op een bruiloft, mag je bij een bezoek aan de koning en koningin geen horloge dragen. ‘Gezelligheid kent geen tijd. Het is niet aardig voor de gastheer als je op je horloge kijkt en je afvraagt hoe laat het is’, legt Weering uit.

3/ Ga niet zomaar zitten

Je mag pas plaatsnemen op je koninklijke stoel zodra de koning zit. Een andere optie is dat een begeleider je eerst nog naar de koning brengt, waar je pas een hand mag geven als hij jou ook een hand geeft. Daarna mag je plaatsnemen op je stoel. Zit je lekker op je stoel, dan mag je nog niet eten of drinken. ‘Dat staat gretig’, aldus Weering. Je moet wachten tot het diner officieel geopend wordt.

4/ De etiquette aan tafel

Stap 1 als je zit: leg meteen het servet op je schoot. ‘Dan weet de lakei dat het eerste gerecht opgediend kan worden’, legt Weering uit.
Gebruik het bestek daarnaast van buiten naar binnen. Het bestek dat je eerst nodig hebt ligt aan de buitenkant. De vorken liggen links en de messen en lepels rechts. Let erop hoe je je bestek tijdens het diner neerlegt. Als je even praat dan leg je het bestek kruislings in het bord. Ben je klaar met eten? Dan leg je je mes en vork naast elkaar op het bord.

5/ Zet je telefoon op stil en maak geen foto’s

Even een leuke foto met de koning en koningin maken? Beter van niet. Vragen om een foto te maken mag niet, en het ongevraagd doen al helemaal niet. Daarnaast moet je telefoon op stil staan.

6/ Je moet de koning en koningin aanspreken met Majesteit

De juiste wijze om de koning en koningin aan te spreken is Majesteit. Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane moeten worden aangesproken met Koninklijke Hoogheid. Toen Beatrix koningin werd, gaf ze aan dat ze graag aangesproken wilde worden met Majesteit. Nu ze prinses is, is zij Koninklijke Hoogheid. Willem-Alexander en Máxima zijn hier iets milder in, maar de meest veilige optie is toch Majesteit.

7/ Schrijf een bedankbrief

>De gastheer of begeleider begeleidt je na het diner tot de deur. De koning stelt het op prijs als je hem na het bezoek per brief bedankt. Zo komt er een mooi einde aan het koninklijke bezoek.
Bron: cosmopolitan.com Beeld: Youtube

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending