Contacteer ons

Nieuws

Dit betekent het als je kat z’n kattenbakvulling opeet

Gepubliceerd

op

Als je kat z’n behoefte doet in een kattenbak, staat kattengrit vast regelmatig op je boodschappenlijstje. Maar het kan gebeuren dat je kat uit de kattenbak eet. Heb je je kat dit wel eens zien doen? 

Dan moet je direct naar de dierenarts.

Plassen en poepen in woestijnzand 
Kattenbakvulling vindt zijn oorsprong bij de voorouders van onze huistijgers. “Katten stammen uit een soort woestijnachtige omgeving”, legt dierenmedicijnenspecialist Jessica Romine uit aan Huffington Post. “Als katten hun behoefte deden in het wild, deden ze dit op een losse, droge bodem met een zand-achtige structuur. Iets wat ze konden harken en hun uitwerpselen mee konden verbergen, want het zijn erg hygiënische dieren.”

Klontvormende en niet-klontvormende kattenbakvulling 
Nu wil je natuurlijk geen zandbak in huis en dus slaat anno 2019 menig huishouden met een kat kattenbakvulling in. Je hebt hier heel veel soorten van op de markt. Het meest bekende verschil, is die tussen het klontvormend en niet-klontvormend kattengrit. Waar klontvormend kattengrit is gemaakt van bentoniet, een natuurlijke natrium-kleisoort, kan niet-klontvormend kattengrind uit allerlei kleisoorten bestaan. Het voordeel van de klontvormende variant, is dat het de kattenbak schoonmaken een stuk makkelijker maakt.

Kattengrit eten
Goed, met dat beetje achtergrondinformatie: je ziet je kat opeens van z’n kattenbakvulling eten. Moet je je dan zorgen maken? Ja, waarschuwt Romine, en ze adviseert om in zo’n geval direct contact op te nemen met de dierenarts. Het arme beestje kan er namelijk constipatie door krijgen. Kattenbakvulling eten kan ook een teken zijn dat je kat bloedarmoede heeft en naar ijzer smacht. Maar likt ‘ie af en toe een korreltje mee bij het schoonmaken van z’n pootjes? Dan is er nog niet zoveel aan de hand.

Ademhalingsproblemen
Als je kat kampt met astma of gevoelig is voor stof, kan ‘ie ook slecht reageren op kattengrit. Dit verergert de ademhalingsproblemen namelijk alleen maar meer. In zo’n geval kun je het best gaan voor kattengrit met weinig stof of een open kattenbak, zodat het stof kan ontsnappen.

Alternatieve kattenbakvulling 
Maak je je zorgen over de kattenbakvulling die je nu gebruikt? Gelukkig zijn er veel veilige en milieuvriendelijke alternatieven. Zo zijn er bio-grind en siliconen korrels, en kunnen maïskorrels ook als kattengrit dienen. Net als stukjes walnoot, bamboe, dennenhout, zand en oude kranten. Je zult even moeten proberen om erachter te komen welke optie jij en je kat het fijnst vinden.

Bron: Huffington Post, Medpets, Libelle Beeld: iStock, Giphy

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is gewoon niet te geloven”

Gepubliceerd

op

Door

Het is woensdagavond en dus was het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Kijkers zijn weer massaal in de pen geklommen om te reageren op de deelnemers en dat is niet zonder reden. Lees snel verder!

Kijkers irriteren zich kapot

Vanavond konden we zien hoe de twee Belgische zussen Kateryna en Alisa een week lang hun rijkeluis leventje inruilden voor de armoede van moeder Saskia en haar dochter Luna.
De vermogende zussen hebben een bedrijf in de beauty-branche. Bij Kateryna kun je bijvoorbeeld terecht voor permanente make-up. Alisa is voornamelijk actief in Dubai. Daar zit ze in de botox en de fillers. Financieel gaat het fantastisch en de zussen hebben geld als water. Feestjes, massages en extreem veel winkelen: niets is voor hen teveel gevraagd.
Kijkers van Steenrijk, Straatarm irriteren zich echter mateloos aan de houding van de twee zussen. Op X gaat het dan ook helemaal los. Onderstaand enkele reacties:

Saskia en Luna

Hoe anders ziet het leven eruit voor moeder Saskia en haar dochter Luna. Samen met hulphond Cyiara wonen ze in een flat in Hoogeveen.
Als moeder probeert Saskia haar dochter alles te geven qua spullen, maar haar budget laat dat niet toe. Saskia heeft een bijstandsuitkering en dat is geen vetpot.
Nadat de vaste lasten zijn betaald, blijft er soms niet eens voldoende geld over voor een warme maaltijd. Soms moeten moeder en dochter ’s avonds brood eten. Dat gebeurt tweemaal per week.
Hoewel Saskia het niet makkelijk heeft, zijn sommige kijkers niet bepaald mild voor haar. Onderstaand enkele reacties:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Dames gaan even lekker op een paaltje zitten maar vergeten klein detail

Gepubliceerd

op

Door

Dames in de Franse stad Toulouse gingen even lekker op een paaltje zitten om hun broodje op te eten. Ze vergaten alleen een klein detail. Die paaltjes zijn namelijk niet om op te zitten maar om het verkeer tegen te houden. Tot hilariteit van de leverancier natuurlijk.

Op een paaltje zitten

Als we het hebben over vrouwen die op een paaltje zitten dan hebben we het meestal over een bepaalde niche. Zo betrapten we al eens deze dame die haar behoefte met een paaltje deelde. Toch gaat het bij deze twee vrouwen niet over smeerpijperij maar over een leuke grap.

Als een leverancier in de stad Toulouse wil komen, dan zal hij door een sluisje moeten. Dit sluisje is beveiligd met inzakkende paaltjes, zodat alleen de mensen met toestemming er doorheen kunnen. De leverancier had toestemming en toen hij aan kwam rijden, zag hij twee dames hun broodje eten op het paaltje. Als hij vraagt of hij er door mag, zakken de paaltjes plots in. De dames rollen met hun broodje over de grond.

Het filmpje

 

Lees verder

Laatste Nieuws

Evelien uit Lang Leve de Liefde is superdronken en laat iets teveel zien!

Gepubliceerd

op

Door

Wanneer je aan Lang Leve de Liefde meedoet dan ben je natuurlijk opzoek naar de ware liefde. Je komt in een luxe villa terecht met een wildvreemde die ook opzoek is naar de ware. De kans dat jij hand in hand naar buiten loopt in LLDL is ongeveer 6 procent. Een stuk hoger dan concurrent First Dates waar het slagingspercentage maar 0,6 procent is. De reden hiervoor is natuurlijk dat een date in LLDL vele malen langer duurt dan een date in First Dates. Namelijk minimaal 24 uur. Na deze 24 uur kun je ervoor kiezen om je date te verlengen of af te breken. Het programma heeft een aantal trucjes in petto om het ijs tussen de deelnemers een beetje te kunnen breken. Je kunt bijvoorbeeld een drankje doen, of in de hottub springen. Een combinatie van deze twee blijkt een goede ijsbreker te zijn. Soms iets té goed.

Evelien compleet de weg kwijt in Lang Leve de Liefde

In 2021 deed Evelien mee aan LLDL, samen met Ruben. De twee besloten om een paar drankjes te doen om vervolgens in de hottub te springen. Het warme water van de hottub zorgt er soms voor dat deelnemers zich even niet goed voelen. Wanneer je dit combineert met een drankje of 6, dan is het natuurlijk raak. Wanneer je ook nog de spanning in je lijf hebt van 20 camera’s die op je gericht zijn dan heb je de poppen natuurlijk aan het dansen. Evelien had duidelijk iets te diep in het glaasje gekeken, en het werd eventjes allemaal teveel tijdens de date. Gelukkig heeft de zorgzame Ruben een teiltje voor Evelien gehaald. De beelden gaan momenteel keihard rond op social media, vandaar dat we even terugblikken op deze heerlijke date:

Lees verder

Trending