Contacteer ons

Nieuws

Dit is wat puistjes op je lichaam zeggen over je gezondheid

Gepubliceerd

op

Je zou denken dat je er nu wel zo’n beetje vanaf bent, maar soms verschijnen ze tóch weer; puistjes. Hoe komt het toch dat ze altijd naar dezelfde plek op je lichaam terugkeren? Het kan te maken hebben met je gezondheid.

Maar daar is wel iets aan te doen.

Terugkerende puistjes

Naast het gezicht zijn er een aantal plekken op het lichaam waar puistjes goed gedijen en daarom keren ze regelmatig daar terug. Om iets tegen deze etters te kunnen doen is het goed om te weten waaróm je ze daar precies krijgt.

Puistjes op je rug

Heb jij regelmatig last van puistjes op je rug? Dit kan deels ontstaan door erfelijke aanleg en hormonale disbalans. Daarnaast kan het ook je eetpatroon zijn wat er effect op heeft. Eten- en drinkwaren die veel suikers en koolhydraten bevatten, werken net als de consumptie van zuivelproducten puistjes in de hand. Maar ook het dragen van synthetische kleding, lichamelijke hygiëne, stressklachten, wrijving en vettige verzorgingsproducten zorgen dat puistjes kunnen gedijen op de rug. Ben je helemaal klaar met die vervelende bultjes op je rug? Probeer vaker kleding van natuurlijk materiaal te dragen (zoals katoen), pas je eetpatroon aan, reinig je rug goed en verschoon regelmatig het beddengoed.

Acne op je borst

Misschien niet voor iedereen even herkenbaar, maar ook de borst is een fijne plek voor acne om regelmatig naar terug te keren. Een vervelende plek, omdat het lastiger is om ervan af te blijven en het verdwijnen van de pukkeltjes tegenwerkt. Net als bij de puistjes op je rug kunnen ze veroorzaakt worden door voeding, hormoonschommelingen, hygiëne en erfelijkheid. Maar het kan ook een serieuzere oorzaak hebben, zoals; een slechte leverfunctie of nier- en spijsverteringsproblemen. Deze gezondheidsklachten zorgen ervoor dat de hormonen in de war raken, waardoor acne kan ontstaan. Met een goede verzorging van de huid, een gezond eetpatroon en het dragen van luchtige kleding ga je het probleem te lijf.

Pukkeltjes op je billen

Is jouw bilpartij vaak het slachtoffer van mee-eters of andere onzuiverheden? Dit voorkom je door je billen regelmatig op een milde manier te scrubben en in te smeren met een lichte lotion. Een puist op je achterwerk ontstaat meestal doordat een haarzakje ontstoken is, of doordat de huid geïrriteerd is geraakt. Draag daarom geen synthetisch ondergoed of strak zittende kleding en je billen zullen je dankbaar zijn.

Bron | NSMBL, Margriet Beeld | iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending