Contacteer ons

Nieuws

Dit overweegt het kabinet allemaal te versoepelen na 2 maart

Gepubliceerd

op

Het kabinet overweegt de sportregels voor jongvolwassenen te versoepelen. Ook wordt er bekeken of naast de kappers meer contactberoepen weer kunnen worden toegestaan, melden meerdere Haagse bronnen.

Momenteel zijn slechts kinderen tot en met 17 jaar en topsporters uitgezonderd van de coronaregel die stelt dat sport buiten slechts met maximaal twee personen mag plaatsvinden en op 1,5 meter afstand. Kinderen mogen buiten wel sporten in teamverband, als ze maar geen wedstrijden tegen teams van andere clubs spelen.

Volgens de ingewijden wil het kabinet de sportregels meer gelijk trekken met andere activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen. Zo kunnen jongvolwassenen tot 27 jaar in sporthallen, wijkcentra en evenementenhallen terecht als ontmoetingsplek voor sociale activiteiten en voor ondersteuning van jongerenwerkers of coaches.

De noodzaak wordt gevoeld om meer te doen om jongeren uit hun isolement te halen, maar tegelijk vreest het kabinet dat bij meer contactmomenten tussen jongeren het virus weer vaker zal overspringen.

Scholen
Gisteren lekte al uit dat het kabinet de middelbare scholen wil heropenen en de avondklok wil verlengen, waarschijnlijk met twee of drie weken.

Een belangrijke rol daarbij speelt dat er landelijke verkiezingen op 15, 16, en 17 maart aan zitten te komen, waarbij normaal gesproken de stembureaus open zullen zijn tot 21.00 uur ‘s avonds, de starttijd van de avondklok. Bij een verlenging van de avondklok met twee weken, verloopt deze op verkiezingsdag 17 maart, in de ochtend. Als de  avondklok nog drie weken gaat gelden, moet er een oplossing worden bedacht, want het tellen van de stemmen gaat altijd tot laat in de avond door.

Daarnaast bekijkt het kabinet of winkels weer open zouden mogen voor bezoek op afspraak.

Ook overwegen de bewindslieden weer meerdere contactberoepen toe te staan, als de kapper weer van start mag. Vanzelfsprekend moeten daarbij strenge coronaregels in acht worden genomen. ,,Het is moeilijk uit te leggen dat als we de risico’s voor kappers aanvaardbaar achten, we dat niet vinden voor andere contactberoepen”, stelt een ingewijde.

Volgorde
Het kabinet heeft steeds gesteld dat het een duidelijke volgorde zou hanteren bij het loslaten van maatregelen. Die was op rij: avondklok weg, scholen open, dan de rest. Tegelijk ziet het noodzaak om de avondklok te handhaven. Ook zou het heropenen van hogescholen en universiteiten meer besmettingen opleveren dan het toestaan van contactberoepen.

Uit Duits onderzoek bleek eerder deze maand dat de kans op besmettingen bij kappers relatief laag is. Voorwaarde is wel dat kappers een gezichtsmasker dragen.

,,Bij hogescholen en universiteiten lijkt de kans op besmettingen groter, dus komt dat toch later’’, zegt een betrokkene. Tegelijk wil het kabinet versoepelen wat kan. ,,Bij kleine beetjes, in plaats van wachten tot grote branches als geheel kunnen.”
Bron: AD Beeld: Youtube

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending