Contacteer ons

Nieuws

Dolores: “Mijn moeder ging vreemd met de man van mijn zus”

Gepubliceerd

op

Familiegeheimen komen in elke familie voor. Zo ook in de familie van Dolores. Haar moeder en zwager hielden een groot geheim verborgen.

Dolores (38): “Op een dag kwam mijn zus overstuur bij me. Snikkend en hyperventilerend vertelde dat ze een gruwelijke ontdekking had gedaan. Ze had al een tijdje het vermoeden dat haar man vreemdging. Patrick ging de laatste tijd wel heel vaak naar rugby en vertoonde ontwijkend gedrag. Mijn zus besloot op onderzoek uit te gaan en ging spitten in zijn computer. Daar stuitte ze inderdaad op seksueel getinte mailtjes van zijn minnares. Pas toen ze goed naar het e-mailadres keek, zag ze dat de berichtjes afkomstig waren van onze eigen moeder! Dat móest een vergissing zijn, dacht mijn zus. Iemand had vast het emailadres van ma gehackt. Desondanks was ze furieus en had ze de laptop naar Patricks hoofd geslingerd toen hij thuiskwam. Vervolgens biechtte hij op dat hij inderdaad al maanden een relatie had met zijn schoonmoeder, die nog gewoon getrouwd was met onze vader.”

Onvergeeflijk
“Onze wereld stond op zijn kop: hoe kún je je dochter zoiets aandoen? We hadden op dat moment allebei een goede band met ma. Ze was een losbol, maar we konden met haar lachen en in onze jeugd had ze altijd alles voor ons over. De situatie was zo vernederend. Mijn zus raakte overspannen en ik kon amper nog functioneren. Onze moeder en Patrick zijn samen gevlucht, naar het schijnt zijn ze nog steeds samen. Ze wonen in België. Mijn moeder heeft nooit meer contact met ons gezocht, en dat hoeft ze ook niet te proberen. Het is nu meer dan 7 jaar geleden, maar wat mij betreft heeft ze iets onvergeeflijks gedaan. Ik kan begrijpen dat ze niet gelukkig was in haar huwelijk, mijn vader is een norse, chagrijnige man. Maar waarom moest ze nou net de man van mijn zus uitzoeken om mee vreemd te gaan? Het heeft lang geduurd voordat ik mensen het ware verhaal durfde te vertellen, ik schaamde me kapot voor mijn familie. Inmiddels zeg ik gewoon hoe het zit als het aan de orde komt. Mijn moeder verdient niet dat ik haar de hand boven het hoofd houd.”

Geheimenexpert
Volgens geheimenexpert Andreas Wismeijer heeft iedere familie geheimen. Dat hoeven niet altijd grote en duistere onderwerpen te zijn als incest of bastaardkinderen. Over zaken als een erfenis, drugsgebruik of overspel wordt binnen families ook vaak gezwegen. De onderwerpen zijn bovendien vaak leeftijdsafhankelijk. Een puber die zijn ouders niet vertelt dat hij weleens blowt. Of een bejaard echtpaar dat in alle talen zwijgt over de depressie van opa. Die familiegeheimen hebben een duidelijke functie: de familienaam beschermen. Want we doen allemaal weleens dingen die eigenlijk niet door de beugel kunnen of waarvan we vermoeden dat er negatieve reacties op komen. En dus houden we de details voor onszelf. Of in elk geval: binnen de familie. Zodat anderen denken dat we het prima voor elkaar hebben of dat we op zijn minst een heel normale familie zijn.

Bron: Libelle Tekst: Krista Izelaar. Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending