Contacteer ons

Nieuws

Eet je te weinig? Dan heb je (onbewust) last van deze 6 signalen

Gepubliceerd

op

Te veel eten is niet goed voor je, maar te weinig eten ook niet. Hoe je erachter komt dat je niet genoeg voeding binnenkrijgt, lees je hieronder.

Wie te weinig eten binnenkrijgt, krijgt vroeg of laat namelijk te maken met de volgende signalen. Herken jij ze? Dan is het verstandig om meer te eten.

6 signalen dat je te weinig eten binnenkrijgt

Of je nu te weinig eet omdat je wilt afvallen of simpelweg geen honger hebt: heel gezond is het (op de lange termijn) niet. Het kan namelijk gepaard gaan met emotionele, mentale en fysieke problemen. De volgende tekenen wijzen erop dat je niet voldoende eet.

1. Je voelt je 9 van de 10 keer moe

Ben je vaak moe? Dan komt het misschien niet omdat je denkt dat je te weinig slaapt, maar misschien (ook) wel omdat je niet voldoende eet. Voedsel laat je interne motor draaien en gedurende de dag heb je eten nodig om dat motortje op gang te houden. Ieder persoon heeft per dag een x-aantal calorieën nodig om de stofwisseling op gang te houden. Blijf je daar standaard onder, dan slaat de vermoeidheid toe.

2. Je haar valt uit

Valt het je op dat je niet meer zoveel haar als eerst hebt? Dat het lijkt alsof je continu in de rui bent, omdat je borstel vol met haren zit? Het is normaal om iedere dag haren te verliezen, maar als je doucheputje er bijna van verstopt, is het geen goed teken. Het kan een signaal zijn dat je te weinig eet of dat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Proteïne, biotine en ijzer houden je haar vol en gezond.

3. Je voelt je hongerig

Als je lange tijd te weinig eet, heb je misschien niet eens meer door dat je eigenlijk continu hongerig bent. Het klinkt hartstikke logisch dat dit een teken is dat je niet voldoende eet. Toch sta je hier misschien nog niet bij stil. Daarbovenop toont onderzoek aan dat te weinig calorieën tot je nemen leidt tot een verhoogde productie van cortisol, een stresshormoon dat is gekoppeld aan honger en het krijgen van meer buikvet.

4. Je slaapt niet goed

De laatste keer dat je een heerlijke nachtrust hebt gehad, kun je je niet meer herinneren. Herkenbaar? Ook dit is een teken dat je niet genoeg eet. Volgens onderzoek tast dit je slaap flink aan. Je slaapt slechter, het duurt langer voor je in slaap valt en je diepe slaap duurt te kort.

5. Je bent snel geïrriteerd

Val je om het minste of geringste uit en heb je vaker dan ooit last van irritatie momenten? Misschien ligt het dan niet aan de mensen om je heen, maar aan jezelf. Mensen die voor langere tijd te weinig eten zijn namelijk prikkelbaar en humeurig. Om de stemmingswisselingen tot een minimum te beperken is het belangrijk om niet te laag in je calorieën te zitten.

6. Je hebt het (altijd) koud

Als je het praktisch alleen warm hebt als het buiten boven de 25 graden Celsius is, kan het zomaar zijn dat je niet genoeg eet. Je lichaam moet een bepaald aantal calorieën verbranden om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Zelfs wanneer je maar iets minder calorieën eet, kan het al zijn dat je het koud krijgt.

Bron: Healthline, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending