Contacteer ons

Nieuws

Eet je te weinig? Dan heb je (onbewust) last van deze 6 signalen

Gepubliceerd

op

Te veel eten is niet goed voor je, maar te weinig eten ook niet. Hoe je erachter komt dat je niet genoeg voeding binnenkrijgt, lees je hieronder.

Wie te weinig eten binnenkrijgt, krijgt vroeg of laat namelijk te maken met de volgende signalen. Herken jij ze? Dan is het verstandig om meer te eten.

6 signalen dat je te weinig eten binnenkrijgt

Of je nu te weinig eet omdat je wilt afvallen of simpelweg geen honger hebt: heel gezond is het (op de lange termijn) niet. Het kan namelijk gepaard gaan met emotionele, mentale en fysieke problemen. De volgende tekenen wijzen erop dat je niet voldoende eet.

1. Je voelt je 9 van de 10 keer moe

Ben je vaak moe? Dan komt het misschien niet omdat je denkt dat je te weinig slaapt, maar misschien (ook) wel omdat je niet voldoende eet. Voedsel laat je interne motor draaien en gedurende de dag heb je eten nodig om dat motortje op gang te houden. Ieder persoon heeft per dag een x-aantal calorieën nodig om de stofwisseling op gang te houden. Blijf je daar standaard onder, dan slaat de vermoeidheid toe.

2. Je haar valt uit

Valt het je op dat je niet meer zoveel haar als eerst hebt? Dat het lijkt alsof je continu in de rui bent, omdat je borstel vol met haren zit? Het is normaal om iedere dag haren te verliezen, maar als je doucheputje er bijna van verstopt, is het geen goed teken. Het kan een signaal zijn dat je te weinig eet of dat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Proteïne, biotine en ijzer houden je haar vol en gezond.

3. Je voelt je hongerig

Als je lange tijd te weinig eet, heb je misschien niet eens meer door dat je eigenlijk continu hongerig bent. Het klinkt hartstikke logisch dat dit een teken is dat je niet voldoende eet. Toch sta je hier misschien nog niet bij stil. Daarbovenop toont onderzoek aan dat te weinig calorieën tot je nemen leidt tot een verhoogde productie van cortisol, een stresshormoon dat is gekoppeld aan honger en het krijgen van meer buikvet.

4. Je slaapt niet goed

De laatste keer dat je een heerlijke nachtrust hebt gehad, kun je je niet meer herinneren. Herkenbaar? Ook dit is een teken dat je niet genoeg eet. Volgens onderzoek tast dit je slaap flink aan. Je slaapt slechter, het duurt langer voor je in slaap valt en je diepe slaap duurt te kort.

5. Je bent snel geïrriteerd

Val je om het minste of geringste uit en heb je vaker dan ooit last van irritatie momenten? Misschien ligt het dan niet aan de mensen om je heen, maar aan jezelf. Mensen die voor langere tijd te weinig eten zijn namelijk prikkelbaar en humeurig. Om de stemmingswisselingen tot een minimum te beperken is het belangrijk om niet te laag in je calorieën te zitten.

6. Je hebt het (altijd) koud

Als je het praktisch alleen warm hebt als het buiten boven de 25 graden Celsius is, kan het zomaar zijn dat je niet genoeg eet. Je lichaam moet een bepaald aantal calorieën verbranden om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Zelfs wanneer je maar iets minder calorieën eet, kan het al zijn dat je het koud krijgt.

Bron: Healthline, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zó ziet de Nederlandse vrouw van Ali B eruit!

Gepubliceerd

op

Door

Rapper Ali B houdt zijn privé-leven behoorlijk buiten de schijnwerpers.

Het jurylid van TVOH is al jaren gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Maar wie is zijn vrouw nu eigenlijk? En hoe ziet deze dame in kwestie er precies uit?

Breghje Kommers

De vrouw van Ali Bouali (zo heet de muzikant officieel) is niemand minder dan Breghje Kommers. De moeder en business woman heeft zelf geen Instagram en is ook nooit te zien op die van haar man. Om een goede foto te vinden moest er dus flink gezocht geworden, maar dat is gelukt. En zijn vrouw (rechts op de foto) is prachtig!

Breghje is eigenaresse van het evenementenbureau SPEC. In 2000 is dit bureau opgericht en begon het met de organisatie van hiphop-feesten en festivals. Later ontwikkelde het bedrijf zich als managementkantoor en zo werd ook Ali B getekend en partner van de onderneming.

Het prachtige stel trouwde in 2006 en kreeg drie zoontjes: Nouri, Omar en Amin. Ook van zijn kinderen laat de entertainer niet veel zien op Instagram. Vaak zijn er emoji’s over de hoofdjes geplakt of is alleen de achterkant van de kinderen te zien.

Lees verder

Laatste Nieuws

Video: Gozer daagt politiehond uit en komt er dan achter dat het geen goed idee was

Gepubliceerd

op

Door

Je hebt van die macho mannen die denken dat ze de hele wereld aankunnen. De opmerking ‘Kom dan!’ is natuurlijk niet voor niets een meme geworden. Deze mannen doen zich vaak macho voor, maar stellen niets voor als het puntje bij het paaltje komt.

Vaak zijn de mannen met de grootste bek, de grootste watjes. Vaak kunnen ze hun doelwit niet eens fysiek aan. Zeker niet als ze de strijd aan willen gaan met een politiehond.

Man VS politiehond

Je zou denken dat je als man niet snel de strijd aan zal gaan met een politiehond. Ondanks dat honden bekend staan als lieve dieren, zijn politiehonden toch net iets anders getraind. De confrontatie opzoeken met een politiehond is daarom een enorm slecht plan. Toch dacht een Amsterdamse man hier heel anders over.

Tijdens een demonstratie besloot de man om een politiehond flink uit te dagen. De politieagent probeert de man ook nog even duidelijk te maken dat zijn gedrag niet gewenst was, maar niets wilde de man tot bedaren brengen.

Hij bleef de confrontatie met de hond opzoeken, totdat zowel de hond als de agent er helemaal klaar mee was, en hij de prijs moest betalen.

“Pak hem!”

Uiteindelijk is de politie er, net zoals de hond, helemaal klaar mee. “Pak hem, Pak hem” zegt de politieagent. Dit hoefde hij geen twee keer te zeggen, want de hond grijpt direct zijn kans.

De hond bijt zich vast in de broek van de man, waardoor de man al snel naar de grond gehaald wordt. Ondanks dat de meeste honden vaak op ledematen gaan, houdt deze hond het alleen op de kleding. De man wordt al snel in de boeien geslagen en afgevoerd door de politie.

Ze moeten wel even zijn broek omhoog hijsen want die is door de hond helemaal van zijn kadetten getrokken.

Lees verder

Laatste Nieuws

Amy kan geen werk vinden: “Ik ben gewoon te knap, alle managers raken steeds opgewonden”

Gepubliceerd

op

Door

Amy zegt dat ze geen werk kan vinden omdat ze te knap is. Tegenwoordig lijkt het bijna bijzonder als een dame haar geld verdient met een ‘normale baan’. Steeds meer meiden kiezen er namelijk voor om gemakkelijk geld te verdienen via een weinig verbloemend platform.

Ze showen daar graag hun rondingen en hebben vooral heel erg weinig aan. Vaak kan dit enorm wat geld opleveren, waardoor niemand meer ‘echt’ wil werken.

Amy Kupps

De Amerikaanse Amy Kupps is een dame die flink wat geld verdiend op het bekende platform. Dit komt volgens haar niet omdat ze het wil, maar omdat ze geen andere keuze heeft. Ze wil namelijk niets liever een ‘normale’ baan, maar naar eigen zeggen is ze te knap om een gewone baan te krijgen.

“Het is een feit dat ik een knappe vrouw ben. Dit is voor mij altijd al een probleem geweest. Zeker door mijn zelfverzekerdheid worden de leidinggevende tijdens een sollicitatiegesprek al snel nerveus.

“Tijdens een sollicitatie in een winkel raakte de manager helemaal in de war. Hij kon alleen kijken naar mijn melktassen en was alleen aan het zweten.”

Man werd opgewonden

Het bleef niet alleen bij kijken van de manager. “Hij wilde even snel naar het toilet tijdens ons gesprek. Toen hij rechtop ging staan zag ik al snel iets aan zijn broek. Toen vertelde hij dat ik geen kans maakte omdat ik beter een model kon worden”

Toch bleef het daar niet bij. Ze ging namelijk ook eens solliciteren bij een autodealer. “Tijdens een sollicitatie bij Mercedes waren de monteurs zo aan het staren dat ze een auto lieten crashen tegen de deur van de garage. Mijn lichaam werkt betoverend op mannen.”

Hierbij een aantal foto’s van Amy Kupps, zodat je zelf je conclusie kunt trekken of ze te knap is om werk te vinden, of gewoon te lui.

Lees verder

Trending