Contacteer ons

Nieuws

Elke dag een appel eten heeft déze gezondheidsvoordelen

Gepubliceerd

op

‘Snoep verstandig, eet een appel’ was het devies in de jaren ’80 en ’90. Hoe gezond dat precies is, blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Elke dag een appel eten zou de kans op sterven door kanker of een hartaandoening aanzienlijk verminderen.

Een appel is handig mee te nemen, je eet het zonder te knoeien en het stilt voor even je zoete trek. Maar appels hebben ook heel wat gezondheidsvoordelen, blijkt uit onderzoek van de Edith Cowan Universiteit. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications.

Zo gezond zijn appels
De wetenschappers kwamen tot nieuwe inzichten, doordat ze gegevens van een oude studie opnieuw onder de loep namen. Het gaat om het ‘Danish Diet, Cancer and Health’-onderzoek, waarvoor 53.048 mensen 23 jaar lang werden gevolgd. De deelnemers hielden bij wat ze aten.

Flavonoïden
Zo kwamen de wetenschappers erachter dat mensen die dagelijks 500 mg flavonoïden eten, 36 procent minder risico hebben om de volgende 23 jaar te sterven. Het risico om te overlijden door hart- en vaatziekten daalde met 38 procent, door kanker met 36 procent. En laten appels nou echte flavonoïden-bommetjes zijn.

Flavonoïden zitten overigens niet alleen in appels. Al zijn appels wel erg gezond. Je mag ook andere fruitsoorten en groenten eten als je aan je dagelijkse portie flavonoïden wil komen.

Geen supplementen
Mocht je nu in de verleiding komen om flavonoïdensupplementen te slikken, dat raadt het Voedingscentrum niet aan. Volgens de instantie kunnen er negatieve effecten optreden bij hoge doseringen via supplementen. Zo schrijft het Voedingscentrum: “Sommige flavonoïden kunnen in combinatie met geneesmiddelen gezondheidsproblemen geven. Een bekend voorbeeld zijn de flavonoïden in grapefruitsap. Mensen die bepaalde medicijnen gebruiken mogen geen grapefruitsap drinken. Dit staat dan op die medicijnen.”

Eetpatroon aanpassen
Ook de onderzoekers van de Edith Cowan Universiteit raden aan om vooral veel groenten en fruit te eten.

“Het is belangrijk om voldoende van deze antioxidanten te consumeren. Dat gaat gemakkelijk door je voedingspatroon aan te passen. Door een kopje thee te drinken, een appel, een sinaasappel, 100 gram bosbessen en 100 gram broccoli te eten, is het klusje al geklaard”, zegt hoofdauteur Nicola Bondonno.

Appeltje dan maar?

Bron: AD.nl, Edith Cowan Universiteit, Libelle Beeld: iStock

Lees verder
Klik hier om een reactie te geven

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen geven Inloggen

Laat een reactie achter

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending