Contacteer ons

Nieuws

Eva Jinek haalt uit naar Gordon: ‘Jij was zelf ook beledigend!’

Gepubliceerd

op

Eva Jinek vroeg tv-collega Gordon donderdagavond in haar talkshow of hij wel het juiste boegbeeld is om te strijden tegen kwetsende reacties op internet. Ze wees op zijn kritiek op Angela de Jong.

Gordon is een strijd begonnen tegen het anoniem reageren op internet. Hij is boos over beledigende reacties op social media en in het bijzonder over een aantal vervelende reacties die op Mediacourant zijn geplaatst. Er zijn echter mensen die zich afvragen of Gordon wel geloofwaardig is als hoeder van de goede smaak.

Aanval op Angela

Eva confronteerde Gordon gisteren met die kritiek. “Een heleboel mensen zullen zeggen: ‘Die kan zelf ook prima verbale tikken uitdelen.’ Daar sta je ook wel om bekend. Ik noem iets wat jij vorig jaar hebt geschreven op jouw eigen Instagram-account en dat ging over Angela de Jong, de tv-recensent van het AD.”

Vervolgens citeerde Eva uit Gordons haatpost over Angela: “En heb je überhaupt nog seks met je man, want ik denk namelijk heel stiekem van niet. Wat die seks betreft: misschien moet je er eens over gaan denken om jezelf 24 uur op te laten sluiten met Akwasi en dan wie weet kom je er herboren uit.’”

‘Beledigend en seksistisch’

Een onheuse bejegening, vindt Eva dat. “Dat is op de man af, beledigend, seksistisch, racistisch. Als je mensen zelf zo behandelt in de openbaarheid, ben je dan het juiste boegbeeld van een tegenbeweging voor dit soort reacties?”

Gordon: “Ik denk het dus wel. In eerste instantie ben ik openbaar en doe ik het in iemands gezicht, dus ik ben niet anoniem. Dat is het probleem. Dus als je dit anoniem zou doen, dan klopt het niet.”

Eva: “Wat is dan het grote verschil als het niet anoniem is? Wat betekent het voor wat je wel en niet mag zeggen?”

Gordon: “Nou, ik vind dit niet in verhouding staan met een doodsbedreiging. Dat kun je niet zo vergelijken.”

‘Actie op reactie!’

Eva: “Ik denk wel dat de mensen over wie het gaat het heel erg beledigend vinden.”

Gordon: “Ja, maar dit kun je niet kwalificeren als een doodsbedreiging of een shocktherapie in het ziekenhuis. (…) Vergeet niet wat deze dame allemaal over mij schrijft natuurlijk. Ik bedoel: het is een actie op reactie.”

Eva: “Natuurlijk, maar jij vindt vrijheid van meningsuiting belangrijk, je wil dit soort dingen kunnen zeggen tegen mensen, maar jou gaat het erom dat je naam erbij staat en je gezicht. Dat mensen weten wie je bent.”

Gordon: “Ja, laat zien wie je bent! Zij mag toch weten wie ik ben? Ik zit graag met haar aan tafel. Dan kunnen we er een keer over praten met elkaar. Maar ik vind verschuilen achter je computer en laf mensen beledigen en kleineren: dat moet afgelopen zijn.”

Kees leest Gordon de les

Vervolgens las ook SGP-leider Kees van der Staaij de SBS 6-ster nog eens de les. “Ook als je niet anoniem bent is het toch ook nog wel goed, juist als je een bekend figuur bent, dat je ook nog wel een voorbeeldrol hebt. Om ook anderen niet aan te spreken op stem, gezicht of dat soort dingen.”

“Is het ook niet link dat anderen dat kunnen nadoen? Wat net een beetje in beeld kwam. Is het ook geen mooi voorbeeld om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden?”

Eva: “Dat is een heel ander hoofdstuk, Kees van der Staaij. De smaak van Gordon en zijn uitspraken in de openbaarheid is weer een ander hoofdstuk.”

Fragment

Gordon bij Jinek over Angela de Jong:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Volgers woedend door ‘walgelijke video’ van Nicol Kremers op het aanrecht!

Gepubliceerd

op

Door

Nicol Kremers is natuurlijk alweer bijna een jaar op zichzelf aangewezen na de relatiebreuk met Peter Gillis. Petertje heeft inmiddels een nieuwe vriendin en heeft Nicol destijds met lege handen op straat gezet. De problemen voor beide stapelen zich de laatste tijd op. Waar Peter problemen heeft met verschillende gemeentes die zijn parken willen sluiten, moet Nicol voor de rechter verschijnen vanwege het weigeren van een bloedonderzoek. Nicol zou namelijk een eenzijdig auto-ongeluk hebben veroorzaakt waarbij ze niet helemaal nuchter leek te zijn. Toch moet er brood op de plank komen, en daar lijkt Nicolleke wel in te slagen. De gevallen reality-ster harkt tonnen naar binnen met de verkoop van vunzige foto’s en video’s op OnlyFans, maar daar blijft het niet bij.

Nicol Kremers op het aanrecht

De moeder van vier kinderen heeft daarnaast ook nog een eigen webshop. Daar kun je geen kleding kopen of gezellige huis- en tuinartikelen, maar speeltjes voor in de slaapkamer. Nu is het natuurlijk de vraag hoe je die speeltjes moet promoten, daar heeft Nicolleke een oplossing voor gevonden. Wanneer de bammetjes voor de kinderen gesmeerd zijn in de keuken en de kids naar school zijn klimt Nicolleke op het aanrecht. In de video’s hieronder is Nicol op het aanrecht twee van haar favoriete speeltjes aan het tentoonstellen. Volgers walgen er echter van: “En morgen weer lekker de bammetjes op het aanrecht smeren!” en “Wat zullen je kinderen trots op je zijn….. schaamrood op de kaken!” valt er onder andere te lezen. Video’s hier:

Lees verder

Laatste Nieuws

Zien: Yordi (Djordie) leent Audi en rijdt voor 10.000 euro aan schade

Gepubliceerd

op

Door

De man die ooit bijna landelijke bekendheid kreeg dankzij zijn rolletje bij Bram Krikke in het YouTube-programma Bram in de Buurt gaat de laatste tijd hard. We hebben het natuurlijk over Yordi, en dus geen Djordie uit Breda. Deze rooie rakker deed laatst zelfs nog mee aan het SBS6 programma Lang Leve de Liefde.

Het is te hopen dat deze 27-jarige knul zijn verzekeringen ook een beetje op orde heeft want rijden in een geleende Audi ging niet helemaal volgens plan… Volgens Yordi schoot dat ding zo weg en nu is er voor zo’n tienduizend euro schade…

Lees verder

Laatste Nieuws

Frans Bauer kapot van verdriet: ‘Ik ben zwaar misbruikt’

Gepubliceerd

op

Door

Met flink wat succes, want de 49-jarige zanger is inmiddels al 20 kilo afgevallen.

Dieetpillen

Frans Bauer is geheel door zijn eigen doen en laten afgevallen. Dat laat de zanger keer op keer weten. Toch zijn er nu oplichters die misbruik maken van zijn harde werk. Zij suggereren namelijk met nepadvertenties dat hij dankzij dieetpillen zoveel is afgevallen. Frans laat aan ‘De Telegraaf’ weten dat dit absoluut niet waar is en dat hij juridische stappen wil ondernemen.

Juridische stappen

‘Het is te gek voor woorden,’ vertelt Frans. Volgens de zanger worden een foto en interview die hij heeft gegeven misbruikt in de advertentie waarin afslankpillen worden aangeprezen. Frans Bauer en zijn manager zijn dan ook aan het uitzoeken wat hier juridisch tegen gedaan kan worden. ‘Je kunt niet mijn foto gebruiken en melden dat ik door die pillen ben afgevallen’, vervolgt de zanger. ‘Ik leen mij ook niet voor dit soort advertenties. Ik heb wel reclamespotjes op televisie gedaan, maar dan sta ik achter het product.’

Zelf gedaan

Frans Bauer wil vooral benadrukken dat hij op eigen houtje is afgevallen. Zonder hulp van dieetpillen dus. ‘Er is ruim twintig kilo af en ik ga door tot ik 82 weeg, mijn oude gewicht. Ik verwacht dat dit half oktober gaat lukken. Door te trainen en vooral beter te letten op wat ik eet, vliegen de kilo’s eraf.’

Mariska

Hij vervolgt: ‘Op een gegeven moment begon ik te “emo-eten”. Dat was in de tijd dat Mariska een hersenbloeding kreeg. Als ik wat lekkers zag, ging het in Bauer zijn mondje. Door het afvallen voel ik mij weer een stuk prettiger. En dat dus zónder pillen.’

Lees verder

Trending