Contacteer ons

Nieuws

Eva Jinek haalt uit naar Gordon: ‘Jij was zelf ook beledigend!’

Gepubliceerd

op

Eva Jinek vroeg tv-collega Gordon donderdagavond in haar talkshow of hij wel het juiste boegbeeld is om te strijden tegen kwetsende reacties op internet. Ze wees op zijn kritiek op Angela de Jong.

Gordon is een strijd begonnen tegen het anoniem reageren op internet. Hij is boos over beledigende reacties op social media en in het bijzonder over een aantal vervelende reacties die op Mediacourant zijn geplaatst. Er zijn echter mensen die zich afvragen of Gordon wel geloofwaardig is als hoeder van de goede smaak.

Aanval op Angela

Eva confronteerde Gordon gisteren met die kritiek. “Een heleboel mensen zullen zeggen: ‘Die kan zelf ook prima verbale tikken uitdelen.’ Daar sta je ook wel om bekend. Ik noem iets wat jij vorig jaar hebt geschreven op jouw eigen Instagram-account en dat ging over Angela de Jong, de tv-recensent van het AD.”

Vervolgens citeerde Eva uit Gordons haatpost over Angela: “En heb je überhaupt nog seks met je man, want ik denk namelijk heel stiekem van niet. Wat die seks betreft: misschien moet je er eens over gaan denken om jezelf 24 uur op te laten sluiten met Akwasi en dan wie weet kom je er herboren uit.’”

‘Beledigend en seksistisch’

Een onheuse bejegening, vindt Eva dat. “Dat is op de man af, beledigend, seksistisch, racistisch. Als je mensen zelf zo behandelt in de openbaarheid, ben je dan het juiste boegbeeld van een tegenbeweging voor dit soort reacties?”

Gordon: “Ik denk het dus wel. In eerste instantie ben ik openbaar en doe ik het in iemands gezicht, dus ik ben niet anoniem. Dat is het probleem. Dus als je dit anoniem zou doen, dan klopt het niet.”

Eva: “Wat is dan het grote verschil als het niet anoniem is? Wat betekent het voor wat je wel en niet mag zeggen?”

Gordon: “Nou, ik vind dit niet in verhouding staan met een doodsbedreiging. Dat kun je niet zo vergelijken.”

‘Actie op reactie!’

Eva: “Ik denk wel dat de mensen over wie het gaat het heel erg beledigend vinden.”

Gordon: “Ja, maar dit kun je niet kwalificeren als een doodsbedreiging of een shocktherapie in het ziekenhuis. (…) Vergeet niet wat deze dame allemaal over mij schrijft natuurlijk. Ik bedoel: het is een actie op reactie.”

Eva: “Natuurlijk, maar jij vindt vrijheid van meningsuiting belangrijk, je wil dit soort dingen kunnen zeggen tegen mensen, maar jou gaat het erom dat je naam erbij staat en je gezicht. Dat mensen weten wie je bent.”

Gordon: “Ja, laat zien wie je bent! Zij mag toch weten wie ik ben? Ik zit graag met haar aan tafel. Dan kunnen we er een keer over praten met elkaar. Maar ik vind verschuilen achter je computer en laf mensen beledigen en kleineren: dat moet afgelopen zijn.”

Kees leest Gordon de les

Vervolgens las ook SGP-leider Kees van der Staaij de SBS 6-ster nog eens de les. “Ook als je niet anoniem bent is het toch ook nog wel goed, juist als je een bekend figuur bent, dat je ook nog wel een voorbeeldrol hebt. Om ook anderen niet aan te spreken op stem, gezicht of dat soort dingen.”

“Is het ook niet link dat anderen dat kunnen nadoen? Wat net een beetje in beeld kwam. Is het ook geen mooi voorbeeld om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden?”

Eva: “Dat is een heel ander hoofdstuk, Kees van der Staaij. De smaak van Gordon en zijn uitspraken in de openbaarheid is weer een ander hoofdstuk.”

Fragment

Gordon bij Jinek over Angela de Jong:

Lees verder

Laatste Nieuws

Hart van Nederland-presentatrice Cilly Dartell (66) overleden

Gepubliceerd

op

Door

AMSTERDAM (ANP) – Cilly Dartell, voormalig presentatrice van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws, is woensdagochtend overleden. Dat heeft haar familie laten weten. Dartell was 66 jaar en al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat Dartell niet lang meer te leven had.

Lees verder

Laatste Nieuws

Peter Gillis praat zijn mond voorbij over gesprek met John de Mol over toekomst

Gepubliceerd

op

Door

De roemruchte Peter Gillis houdt de gemoederen flink bezig. In een recent interview met Nina van Omroep Brabant dat Peter op zijn Instagram deelde ontweek hij behendig de scherpe vragen. Maar hij liet zich toch verrassend uit over de toekomst van zijn populaire show ‘Massa is Kassa’.

Peter bekend om zijn flamboyante levensstijl had in het interview opvallend genoeg zijn dure horloge pontificaal op tafel gelegd. Een typische Peter-move om zijn rijkdom te etaleren. Maar laten we terugkeren naar de kern van het interview. Nina vroeg hem of ‘Massa is Kassa’ van de buis verdwijnt als hij wordt veroordeeld. En daar gaf Peter een onthullend antwoord op.

Volgens Peter heeft hij met mediagigant John de Mol gesproken. John zou gezegd hebben dat de show blijft zolang Peter niet veroordeeld is. Hiermee lijkt de Mol te wachten op de uitkomst van de rechtszaak. Maar dat kan nog wel even duren met alle vertragingen die de rechtszaak lijkt te kennen. John profiteert ondertussen van de hoge kijkcijfers van Peter en werkt wellicht al aan een opvolger.

Interessant is dat John hiermee de indruk wekt dat hij gelooft in Peter’s versie van de gebeurtenissen met Nicol. Recent kwam naar voren in een andere rechtszaak, waar Peter probeerde te voorkomen dat Nicol haar boek zou publiceren dat Peter en Nicol na de vermeende mishandeling nog een tijd lang intiem contact hadden.

Hoe dit juridische steekspel ook afloopt, voor nu blijft ‘Massa is Kassa’ nog stevig op de televisie. Peter’s controversiële persoonlijkheid en zijn serie blijven kijkers trekken en de gemoederen bezighouden.

Hieronder kun je het interview terugkijken:

Lees verder

Laatste Nieuws

Roxeanne Hazes had erg onveilige jeugd bij haar ouders thuis: ‘Sliep altijd met één oog open’

Gepubliceerd

op

Door

In een recente aflevering van het programma Boerderij van Dorst heeft Roxeanne Hazes, de oudste dochter van wijlen volkszanger André Hazes, openhartig gesproken over haar jeugd en de uitdagende relatie met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne, jarenlang verloofd met haar grote liefde Erik Zwennes, deelde zelden details over haar verleden, maar nu onthulde ze emotionele momenten en uitdagingen uit haar jeugd.

Jeugd Roxeanne Hazes doordrenkt met negativiteit

In tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten beleefde Roxeanne een jeugd doordrenkt met negativiteit. Hoewel ze doorgaans terughoudend is over haar verleden, gaf ze in het programma toe dat ze zich vaak onveilig voelde tijdens haar jeugd. De volkszanger André Hazes, haar vader, worstelde met alcoholisme, wat leidde tot emotioneel geladen situaties. Roxeanne deelde haar herinneringen aan nachtelijke tumult, zoals het horen van platen die van de muur werden gerukt tijdens momenten van woede. “Als kind slaap je dan met één oog open,” vertelde ze openhartig.

Naast het verdriet en de angst die ze ervoer, was Roxeanne ook lange tijd boos op haar vader. Ze worstelde met de vraag hoe hij haar kon achterlaten. Uiteindelijk vond ze enige rust in het besef dat haar vader zijn leven leidde zoals hij dat op dat moment kon. Het proces van verwerking was intens, maar het openhartige interview onthulde de emotionele reis die Roxeanne heeft doorgemaakt.

Complexiteit van moeder-dochter relatie

Het interview behandelde ook de complexe relatie van Roxeanne met haar moeder, Rachel Hazes. Roxeanne gaf toe dat het soms ingewikkeld is, verlangend naar een fijne band en het bespreken van zaken die ze graag zou willen delen. Echter, realistisch blijvend, gelooft ze niet dat de band ooit volledig zal herstellen. De ervaringen uit haar jeugd en het feit dat ze nu zelf moeder is, hebben haar doen besluiten bepaalde grenzen te stellen om herhaling van negatieve patronen te voorkomen.

Het openhartige interview met Roxeanne Hazes biedt een diepgaand inzicht in haar persoonlijke reis, met de complexiteit van haar jeugd en de uitdagingen in haar familierelaties.

Lees verder

Trending